Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ



Μεγάλη μάχη γίνεται και στην ουρά της βαθμολογίας όπου ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι δύο ομάδες που θα ακολουθήσουν την ΑΠΟ Αρόης, τον Λέων Αλισσού και τον Ρωμανό στην Β’ Κατηγορία. Ας δούμε και εκεί τα πιθανά σενάρια και το ποιές ομάδες συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες παραμονής :

Η ομάδα που ακόμα μαθηματικά δεν έχει υποβιβαστεί, αλλά θα χρειαστεί ένα ‘’θαύμα’’ για να παραμείνει, είναι ο Άγιος Δημήτριος, ο οποίος πιθανότατα θα είναι η 4η ομάδα που θα ακολουθήσει τους ήδη τρείς υποβιβασμένους. Και αυτό γιατί θα πρέπει να ξεπεράσει 2 ακόμα ομάδες, να φτάσει τους 40 βαθμούς και να ελπίζει σε ήττες των Αμπελοκήπων και του Αιγιέα/Άρη, αφού μόνο αυτούς μαθηματικά μπορεί να φτάσει. Μια περίπτωση που συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες αλλά μαθηματικά υπάρχει είναι να ισοβαθμίσει με 40 βαθμούς μαζί με την Δόξα Παραλίας (εφόσον αυτή κάνει 2 ήττες με Αμπελόκηπους (εντός) και Πετεινούς (εκτός) και συγχρόνως ο Αιγίεας/Άρης να χάσει από Λέων (εκτός) και Ρωμανό (εντός) και να μείνει στους 39 βαθμούς. Σε αυτή την περίπτωση υποβιβάζεται η Δόξα Παραλίας και ο Άγιος Δημήτριος παραμένει στην κατηγορία (ένα σενάριο βέβαια ‘’επιστημονικής φαντασίας’’, αλλά μαθηματικά υπαρκτό). Άρα με αυτό το δεδομένο και ας είπαμε μερικές ακραίες πιθανότητες παραμονής των ‘’Αγίων’’, θεωρούμε δεδομένο ότι δεν θα σώσουν την παρτίδα και ψάχνουμε για την 5η ομάδα που θα υποβιβαστεί.
Σε αρκετά καλή μοίρα βρίσκεται ο Άιγιέας/Άρης ο οποίος έχει 39 βαθμούς και έχει να αγωνιστεί με Λέων (εκτός) και Ρωμανό (εντός). Με δεδομένη την δυναμικότητα του σε σχέση με τους αντιπάλους του, η Αιγιώτικη ομάδα ενδέχεται να φτάσει τους 45 βαθμούς και να σωθεί και μαθηματικά, αφού οι Αμπελόκηποι που είναι ακριβώς από κάτω τους με 37 βαθμούς δεν μπορούν να τους φτάσουν.
Το παιχνίδι που θα καθορίσει πολλά όσον αφορά την 5η ομάδα είναι αυτό μεταξύ της Δόξας Παραλίας και των Αμπελοκήπων. Αν οι γηπεδούχοι κερδίσουν, αυτόματα εξασφαλίζουν την παραμονή τους, η ομάδα των Συχαινών θα παραμείνει στους 37 βαθμούς και με ενδεχόμενη νίκη του Αιγιέα/Άρη στον Αλισσό, θα αποχαιρετήσουν και μαθηματικά την κατηγορία. Αν το παιχνίδι λήξει ισόπαλο, όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Αν οι Αμπελόκηποι κερδίσουν, πιθανότατα θα παραμείνουν στην κατηγορία καθώς στην ισοβαθμία με την Δόξα Παραλίας είναι καλύτεροι και με ενδεχόμενη νίκη τους την τελευταία αγωνιστική στην έδρα τους απέναντι στον Λέων Αλισσού, παραμένουν στην Α1 Κατηγορία. Συγχρόνως βάζουν σε μεγάλους μπελάδες την Δόξα Παραλίας που θα πρέπει πλέον να ψάξει το τρίποντο στους Πετεινούς για να μην υποβιβαστεί. Και αν τελικά τα καταφέρει, εκεί είναι που μπαίνει η Αναγέννηση Ψαθοπύργου στους δικούς της μπελάδες. Και αυτό γιατί έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα, αντιμετωπίζοντας Απόλλων Εγλυκάδας (εκτός) και Άρη (εντός), σε δύο παιχνίδια που οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της. Και αν δεν καταφέρει να κάνει μια τουλάχιστον νίκη, θα είναι πιθανότατα αυτή η ομάδα που θα υποβιβαστεί. Η ομάδα που φαίνεται να βρίσκεται στην καλύτερη μοίρα από όλες είναι ο Ολυμπιακός. Και το λέμε αυτό γιατί έχει να αντιμετωπίσει δύο θεωρητικά αδιάφορες ομάδες, την ΑΠΟ Αρόης (εκτός) και τον Φαραικό (εντός). Μία νίκη σε ένα από τα δύο παιχνίδια του είναι αρκετή.

Τα σενάρια σε ότι αφορά τον υποβιβασμό είναι λιγάκι πιο μπλεγμένα. Πολύ μεγάλο ρόλο θα παίξει το αποτέλεσμα του αγώνα της Δόξας Παραλίας με τους Αμπελόκηπους, άρα ακόμα θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί για την 5η ομάδα που θα υποβιβαστεί. Εμείς απλά αναλύσαμε μερικές πιθανότητες. Μεγάλη η μάχη πάντως και εδώ και αυτό είναι μια απόδειξη για το πόσο σπουδαίο ποιοτικά ήταν το φετινό πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: