Σάββατο 7 Απριλίου 2012

29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ


0-1
(65' Σ. Αθανασόπουλος)
 Διαιτητής : Ι. Γραμματικόπουλος

Το πιο σημαντικότερο εώς τώρα παιχνίδι του πρωταθλήματος, διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στο ''Α. Κάνιστρας''. Ο Εθνικός ''απέδρασε'' με το διπλό και βρίσκεται πλέον μια ανάσα από τον τίτλο, αφού στην τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί στα Σαγείκα την ομάδα του Ωλενιακού. 
Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν την νίκη και με έναν εξαιρετικό Απόλλωνα στο α' μέρος να χάνει τεράστιες ευκαιρίες να προηγηθεί στο σκόρ, με τον Σταμάτη Οικονόμου να σταματάει τριά τετ α τετ και να γίνεται ο ήρωας του αγώνα. Στο β' μέρος μίλησε η ψυχή των ''Πολεμιστών'' και η κλάση ενός τεράστιου ποδοσφαιριστή που ακούει στο όνομα Σπύρος Αθανασόπουλος, ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 65', έδωσε το πολυπόθητο τρίποντο στην ομάδα του που ισοδυναμεί με τίτλο.
Ο Απόλλων ήταν εξαιρετικός στο α' μέρος. Με σωστές αλληλοκαλύψεις στην αμυντική του διάταξη και με φαρμακερές αντεπιθέσεις, δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Εθνικό. Στο 10' είχαμε τεράστια ευκαιρία με τον Οικονόμου να σταματάει με τα πόδια κοντινό σούτ του Ραμόπουλου, ενώ στο 20' είχαμε νέα τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκόρ, όταν ο Βανάκας βρέθηκε απέναντι από τον πορτιέρο του Εθνικού, που είπε και πάλι ''όχι''. Ο Εθνικός απάντησε με τον Κακαρούμπα στο 30' να σταματιέται σε τετ α τετ από τον Αγοράκη, ενώ την μεγαλύτερη ευκαιρία στο α' μέρος την έχασε ο Χριστόπουλος στο 35', ο οποίος εντελώς μόνος του απέναντι από τον Οικονόμου δεν κατάφερε και πάλι να τον κερδίσει. Μια ακόμα καλή στιγμή είχε ο Εθνικός σε κεφαλιά του Μπαλαλά και κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στο ημίχρονο.
Στο β΄μέρος, ο Εθνικός ανέβασε την πίεση του προς την εστία του Αγοράκη και προσπάθησε να πάρει την πολυπόθητη νίκη. Κέρδισε κάποια φάουλ έξω από την περιοχή που περάσαν ανεκμετάλλευτα, μέχρι το 65' όπου ο Σπύρος Αθανασόπουλος με εξαιρετική εκτέλεση πάνω από το τείχος, έστειλε την μπάλα στο δεξί γάμα της εστίας του Αγοράκη, μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς των ποδοσφαιριστών και των πολυάριθμων φίλων της ομάδας των Σαγείκων. Πραγματικός χαμός στο γήπεδο με τους ποδοσφαιριστές και τον πάγκο της ομάδας των Σαγείκων να γίνεται ένα κουβάρι. 
Με το άγχος πλέον να έχει φύγει, ο Εθνικός έχασε άλλη μια καλή ευκαιρία στο 75' με τον Αθανασόπουλο να σουτάρει από πλάγια και τον Αγοράκη να απεκρούει. Στο 88' οι φίλοι του Εθνικού καρδιοχτύπησαν βλέποντας την κεφαλιά του Βανάκα από το ύψος του πέναλντυ να περνάει ελάχιστα άουτ. Η καρδιά τους ξαναγύρισε στην θέση της με το τελικό σφύριγμα του κ. Γραμματικόπουλου, που βρήκε τους ''Πολεμιστές'' μια ανάσα από τον τίτλο του Πρωταθλητή στην Α' Κατηγορία, με ένα ξέφρενο πανηγύρι να στήνεται στο γήπεδο, με πολλές και όμορφες στιγμές.
Ο Απόλλων μπορεί να έχασε από την σχεδόν σίγουρη πλέον πρωταθλήτρια ομάδα της Κατηγορίας, αλλά κέρδισε πολλά περισσότερα από μια νίκη, Κέρδισε τα δικά του νέα παιδιά που αγωνίστηκαν και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, κέρδισε την αξιοπρέπεια του αφού έπαιξε στα ίσα το παιχνίδι και απέδειξε ότι ''απλά δεν κάθεσαι να χάσεις από κανέναν όταν σέβεσαι τον εαυτό σου'' και περισσότερο κέρδισε φίλους που ήρθαν στο γήπεδο και είδαν μια ομάδα που αγωνίστηκε χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς αντιαθλητικά μαρκαρίσματα, χωρίς διαμαρτυρίες, μόνο για την φανέλα της και για κανέναν άλλον.
Ο Εθνικός δεν ήταν καλός και αυτό δικαιολογημένα οφείλεται στην πίεση που είχε για να κερδίσει τον αγώνα. Μίλησε όμως η ψυχή του και η κλάση των ποδοσφαιριστών που διαθέτει και ιδιαίτερα των Σταμάτη Οικονόμου και Σπύρου Αθανασόπουλου, κατακτώντας δίκαια τον τίτλο του Πρωταθλητή.


ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Κ. Αβραμόπουλος (11' Βανάκας), Κατεργάρης, Σύψας, Γιαννόπουλος, Ρηγόπουλος (59' Κλαουδάτος), Νικολόπουλος, Νιάχος, Χριστόπουλος, Σουγλέρης (46' Πλέγας), Ραμόπουλος
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ : Οικονόμου, Πυρρής, Φωτόπουλος, Ν. Ιωάννου, Τσολόπουλος, Αβράμης, Παναγόπουλος (46' Μπρατής), Μπατέλος (73' Τζίφας), Μπαλαλάς (49' Μπαρδούσης), Κακαρούμπας, Αθανασόπουλος


ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 


*** Πάρα πολύ κόσμο είχε το ''Α. Κάνιστρας'' με την πλειοψηφία να είναι φίλοι του Εθνικού, που το μετέτρεψαν πραγματικά σε Σαγέικα. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα και όλα ήταν για αυτούς μια γιορτή.
*** Πολλά νέα παιδιά αγωνίστηκαν σήμερα για τον Απόλλωνα. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα η συμμετοχή του μικρού Διονύση Κλαουδάτου για 30 λεπτά.
*** Σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπιζε πριν την έναρξη του αγώνα στην θέση του αμυντικού χαφ, ο Άρης Πλέγας. Ο Ανδρέας Ρηγόπουλος που κλήθηκε να καλύψει το κενό των Ανδριακόπουλου και Φωτακόπουλου ήταν πάρα πολύ καλός και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του.
*** MVP της συνάντησης μπορούν να χαρακτηριστούν οι Σταμάτης Οικονόμου και Σπύρος Αθανασόπουλος, οι οποίοι με την εμφάνιση τους οδήγησαν τον Εθνικό στην κατάκτηση της νίκης. 
*** ''Έμφραγμα'' κόντεψε να πάθει ο Κώστας Μπατέλος βλέποντας στο α' μέρος τις χαμένες ευκαιρίες του Απόλλωνα. Τέλος καλό όλα καλά όμως για τον συμπαθέστατο παράγοντα του Εθνικού που ήταν στο τέλος του αγώνα σε πελάγη ευτυχίας.
*** Άριστοι οι ποδοσφαιριστές μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα, δεν υπήρξε η παραμικρή λογομαχία μεταξύ τους. 
*** Πολύ καλός και ο Γιάννης Γραμματικόπουλος, που απέδειξε και πάλι ότι είναι από τις κορυφαίες σφυρίχτρες στην Πάτρα.
*** Το παιχνίδι είχε τηλεοπτική κάλυψη από το Super B και θα μεταδωθεί μέσα στην εβδομάδα. 


Βίντεο με το γκόλ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα, πανηγυρισμούς και δηλώσεις Σπύρου Αθανασόπουλου (ανεβάστε την ανάλυση σε HD 720p από την ανάλογη ρύθμιση)




ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ 29ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 29ης αγωνιστικής, ο Αχαιός επικράτησε την Ακράτας με 4-1 αλλά το ''δώρο'' που περίμενε από τον Απόλλωνα δεν ήρθε ποτέ, με αποτέλεσμα οι ελπίδες του για τίτλο να είναι πλέον μηδαμινές. Την νίκη της ημέρας την πέτυχε ο Δαβουρλής μέσα στο Σταυροδρόμι επί της Θύελλας Σκιαδά και έκανε μεγάλο άλμα παραμονής. Σημαντική επίσης νίκη πέτυχε και ο Αίας επί της Αστραπής με 3-2, αλλά και το Ζαβλάνι επί του ουραγού Αχιλλέα/Εθνικού. Αναγέννηση και Πάτραι αναδείχθησαν ισόπαλοι με 2-2, όπως και ο Φωστήρας με τον Ατρόμητο με σκόρ 1-1, με τους γηπεδούχους να αποχαιρετάνε και μαθηματικά την κατηγορία.
4-1
 (25' N. Σωτηρόπουλος, 65' πεν. Κασπίρης, 80' πεν. Αλεξόπουλος, 90' Τσελεπής / 33' Α. Διαμαντόπουλος) 
Αποβολές : 52' Π. Διαμαντόπουλος / 78' Καραίσκος 
Διαιτητής : Γ. Τζουανόπουλος

ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ: Μπαρδάκης, Νικολόπουλος (85’ Μπάλλας), Σωτηρόπουλος Α.Κ., Παναγόπουλος, Παπουτσής, Σωτηρόπουλος Ν., Κασπίρης, Σωτηρόπουλος Α.Ζ., Φραντζής, Αλεξόπουλος (83’ Τζελεπής), Διαμαντόπουλος (77’ Μαρίδης)
ΑΟ ΑΚΡΑΤΑ: Βασιλακόπουλος, Χοτζαλάρι Ν., Διαμαντόπουλος Π., Τσούρας, Μεντής, Καραπαναγιώτης, Καραϊσκος, Κορμαζόπουλος, Χοτζαλάρι Κ., Κατσαρέλιας (87’ Οικονομόπουλος), Διαμαντόπουλος Α. (80’ Παπασταθακόπουλος)

Πηγή σκόρερ και συνθέσεωνhttp://talibanews.wordpress.com

''Με τα ''αυτιά'' στο ''Α. Κάνιστρας'' αγωνιζόταν ο Αχαιός, αφού δεν έφτανε μόνο η δική του νίκη για να περάσει στην κορυφή. Για μερικά λεπτά, ο Αχαίος ήταν πρώτος στην βαθμολογία, ωστόσο ο Σπύρος Αθανασόπουλος είχε διαφορετική άποψη'' 

3-2
(17', 27' πεν. Π. Φλωράτος, 60' Λαμπρόπουλος / 65' Ρουντζαμάνης, 74' Ασλανίδης) 
Αποβολή : 64' Αλεξανδρόπουλος
 Διαιτητής : Γ. Μπεζεριάνος

ΑΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ: Βανδώρος, Αλεξανδρόπουλος, Ντούλιας, Κακούρης, Σπυρόπουλος, Κατσαϊτης (74΄ Αποστόλου), Κ. Φλωράτος, Π. Φλωράτος, Σπανός (62΄ Κωνσταντινίδης), Λαμπρόπουλος (89΄ Πανταζάτος), Μπαλής
ΑΣΤΡΑΠΗ ΨΑΡΟΦΑΙΟΥ: Κολλαίτης, Πέττας, Γελάσιος, Λιόσης, Κουρμπανάς (75΄ Γραμματικόπουλος), Μηλάτος, Κοτικιάν (77΄ Κοσμάς), Κοτσανόπουλος, Σταθόπουλος, Ρουντζαμάνης, Ασλανίδης

Πηγή σκόρερ και συνθέσεωνhttp://talibanews.wordpress.com

''Στους 37 βαθμούς σκαρφάλωσε ο Αίας Πατρών και αν την τελευταία αγωνιστική κερδίσει τον αδιάφορο πλέον Αχαιό, θα πετύχει τον στόχο της παραμονής'' 

2-2
(36’ Σταυρόπουλος, 64’ Λαμπρόπουλος / 44’, 50’ Νικ. Μπερτσιάς)
Διαιτητής : Α. Γκοτσόπουλος

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ : Σπαθής, Σκιαδάς (81’ Συνοδινός), Λάβδας, Σπανός, Αδαμόπουλος, Σαχπατζίδης, Παπαδόπουλος, Σταυρόπουλος, Χριστόπουλος (55’ Βασιλείου), Τσάλτας (78’ Κοκκόλης), Λαμπρόπουλος.
ΑΟ ΠΑΤΡΑΙ: Σπυρόπουλος, Χριστόπουλος (58’ Βαγιώτης), Μακρόπουλος, Φραγκουλάκης, Πάντο, Βρόντος, Μπαλής (76’ Χ. Βαγγελάτος), Πατάπης, Μπαμπίλης (90’ Γιάχος), Νικ. Μπερτσιάς, Νεκ. Μπερτσιάς

Πηγή σκόρερ και συνθέσεωνhttp://talibanews.wordpress.com



1-1
 (30’ Σταμούλης / 85’ Ζίσι) 
Διαιτητής : Κ. Κωνσταντάκης

ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΟΒΡΥΑΣ: Τούφας, Ανδρικόπουλος, Πανούσης, Βερβέρογλου, Χαρίτος, Σταμούλης, Λάτσης, Παλαιογιάννης, Αθανασόπουλος (81’ Γαρόνης), Αλία, Ζαχαράτος
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ: Κρούσκας, Κόκας Α., Αντωνόπουλος, Ζίσι, Τεμπονέρας, Μουταφίδης Θ., Κολοβούρης, Μπούνιας (65’ Σπυρόπουλος), Μπουρλάκης, Σωτηρίου, Παπαδόπουλος

Πηγή σκόρερ και συνθέσεων : http://atromitospatron.com/

'' Καυστική ανακοίνωση κατά του Νίκου Τούφα, πρώην ποδοσφαιριστή και αρχηγό του Ατρομήτου, εξέδωσε η διοίκηση της ομάδας των Ζαρουχλείκων στην επίσημη ιστοσελίδα της. Αναλυτικά μπορείτε να την διαβάσετε στο http://atromitospatron.com/  ''

2-3
 (50' Σιδέρης, 85' Μπαλής / 65' Νικολαίδης, 73' Κούντας, 80' Ραμαντάνης) 
Αποβολή : 58' Σωτηρόπουλος 
Διαιτητής : Θ. Μπόρτζαρης

ΘΥΕΛΛΑ ΣΚΙΑΔΑ: Δημόπουλος, Σωτηρόπουλος, Γραμματσούλιας, Γ.Νταφογιάννης, Χ.Νταφογιάννης, Παναγιωτόπουλος, Μπαλής, Σιδέρης, Θεοδωρακόπουλος, Χ.Μπαρδάκης (55’ Τσίμπιτσης- 60’ λ.τ. Λ.Νταφογιάννης), Κουλογιάννης
ΔΑΒΟΥΡΛΗΣ Κ92: Κοκοτσής, Ραμαντάνης, Παρτάλης, Κούντας, Μακρυνιώτης (60’ Τούσης), Τρίγκας, Λαζαρίδης (90’ Τσαούσογλου), Γεράνιος, Νικολαϊδης, Κουλούρης, Θοδωρής (34’ Αποστολόπουλος)

Πηγή σκόρερ και συνθέσεωνhttp://talibanews.wordpress.com

'' Συναρπαστικό το παιχνίδι στο Σταυροδρόμι με όλα τα τέρματα να σημειώνονται στο β' μέρος. Η Θύελλα προηγήθηκε με 1-0 αλλά η ομάδα του Ερρίκου Μαράτου είχε τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει μια πολύ σπουδαία νίκη'' 

5-3
 (4', 59' Φωτόπουλος, 14' αυτ. Παπαδιονυσίου, 25' Δ. Ιωάννου, 76' Νικολόπουλος / 30' Τριανταφύλλου, 49', 87' Παπαδιονυσίου)
Αποβολή : 85' Νικολόπουλος / 75' Μακαρόνας
 Διαιτητής : Α. Γιαννόπουλος


 ΑΠΣ Ζαβλάνι-Αχιλλέας/Εθνικός 5-3 (Φωτ. Επιμέλεια : Χ. Καραβαγγέλης)

ΑΠΣ ΖΑΒΛΑΝΙ: Δαλαβούρας, Σπανός, Κοσπέτας (68’ Σπίρο), Θ. Τσαμτσούρης (60’ Μιχαλόπουλος), Γ. Τσαμτσούρης, Κουτούλας, Καρδάρας, Δ. Ιωάννου, Φωτόπουλος, Νικολόπουλος, Σούμπασης.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ/ΕΘΝΙΚΟΣ: Ιορδανίδης, Χριστοδουλόπουλος, Μακαρώνας, Λαλαής, Μαρκάτος, Τέρπος, Παρίσης, Τριανταφυλλόπουλος, Παπαδιονυσίου, Τριανταφύλλου, Σωτηρόπουλος (69’ Τσάκουλι),

Πηγή σκόρερ και συνθέσεωνhttp://talibanews.wordpress.com

'' Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται πλέον το Ζαβλάνι αφού την τελευταία αγωνιστική θέλει την νίκη μέσα στην έδρα του Πάτραι και συγχρόνως στραβοπάτημα της Θύελλας Σκιαδά στο ''Α. Κάνιστρας'' στο παιχνίδι με την Αστραπή''

7-1
(9΄, 18΄, 65΄, Καρβούνης, 38΄Οικονομόπουλος, 57’ Μπουχάγιερ, 74’, 80’ Δερβίσης / 76’ Αντζουλάτος)
Διαιτητής : Ι. Σκούρας

ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ : Χρανιώτης, Πολύδωρος (65’ Γκέκα), Παρασκευάς, Μικές, Λάιος, Αγγελόπουλος (65’ Δερβίσης), Παπασπηλιόπουλος Α., Μπουχάγιερ (74’ Κουργιαλής), Σαμπανέι, Οικονομόπουλος, Καρβούνης
ΩΛΕΝΙΑΚΟΣ : Κοντογιώργης, Χρονόπουλος, Γαρταγάνης (35’ Παναγιωτόπουλος), Παναγόπουλος, Σταύρακας, Παναγιωτακόπουλος, Ηλιόπουλος, Σπυρόπουλος, Πανίτσας (60’ Βάρδας), Νικολακόπουλος (65’ Αντζουλάτος), Τσαουρδάς

Πηγή σκόρερ και συνθέσεων : http://niki-proastiou.gr/

'' Με κεκτημένη ταχύτητα από τον προηγούμενο αγώνα με τον Απόλλωνα, συνεχίζει ο επιθετικός της Νίκης Καρβούνης, ο οποίος σημείωσε 3 τέρματα στον αγώνα με τον Ωλενιακό'' 

Το άρθρο είναι αποκλειστική προσφορά

Δεν υπάρχουν σχόλια: