Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ : ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΕ

Το συναρπαστικό φετινό πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας, έφτασε στο τέλος του. Η ομάδα που έκοψε πρώτη το ''νήμα'' και που επιβεβαίωσε τελικά τον τίτλο του φαβορί που είχε από το ξεκίνημα της σεζόν, ήταν ο Εθνικός Σαγείκων. Οι ''πολεμιστές'' θα δώσουν αγώνες μπαράζ με τους πρωταθλητές των νομών Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς, για 2 θέσεις που οδηγούν στην Δ' Εθνική.
Το www.apolloneglykadas.com, θα έχει καθημερινά μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για τις ομάδες που αγωνίστηκαν στο φετινό μαραθώνιο της Α' Κατηγορίας, η οποία ξεκινάει από σήμερα με τους πρωταθλητές.



Ο Εθνικός Σαγείκων ήταν η ομάδα που κέρδισε τελικά τον τίτλο στην Α' Κατηγορία. Από το καλοκαίρι είχε δοθεί σε αυτόν ο τίτλος του ''μεγάλου φαβορί'' της κατηγορίας και τελικά η ομάδα της Δυτικής Αχαίας φρόντισε να το επιβεβαιώσει και μέσα στο γήπεδο. Τα πράγματα βέβαια μόνο εύκολα δεν ήρθαν για τον Εθνικό καθώς στην πορεία του πρωταθλήματος έχασε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές από τραυματισμούς, με σημαντικότερη απώλεια αυτή του μέχρι τότε πρώτου σκόρερ της κατηγορίας, Κώστα Ιωάννου. Δράση όμως ανέλαβε το άλλο ''μεγάλο αστέρι'' της ομάδας, ο Σπύρος Αθανασόπουλος, ο οποίος μαζί με τους συμπάικτες του κατάφεραν να βγάλουν πρωταθλητή τον Εθνικό. Έτσι οι πρωταθλητές θα αγωνιστούν σε αγώνες μπαράζ και θα διεκδικήσουν εκεί την άνοδο τους στην κατηγορία

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΕΤΙΝΟ ''ΟΠΛΟ'' ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ : Η έδρα του αποτέλεσε το μεγάλο φετινό του ''όπλο''. Τα Σαγέικα ήταν πραγματικό ''κάστρο'' και η μόνη ομάδα που κατάφερε να αποδράσει με τον βαθμό της ισοπαλίας ήταν ο Αχαιός Σαραβαλίου

ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ : Ο Εθνικός Σαγείκων βρέθηκε για πρώτη φορά στην κορυφή της βαθμολογίας την 3η αγωνιστική. Στην επόμενη αγωνιστική (4η) έχασε από τον Αίαντα με 1-0 και έπεσε στην 3η θέση. Στην κορυφή ξαναβρέθηκε την 14η αγωνιστική και μετά την νίκη του επί του Απόλλων Εγλυκάδας στα Σαγέικα με 2-0 και έκτοτε δεν έχασε ποτέ την πρωτιά από άλλη ομάδα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

ΠΟΤΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : Επέδειξε ''αξιοζήλευτη'' σταθερότητα για 13 σερί αγωνιστικές (από την 9η εώς και την 21η αγωνιστική), ένα διάστημα όπου πέτυχε 13 σερί νίκες στο πρωτάθλημα.

ΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ''ΚΟΙΛΙΑ'' : Πραγματοποίησε αγωνιστική ''κοιλιά'' από την 22η αγωνιστική εώς και την 27η, σε ένα διάστημα όπου είχε 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα, που λίγο έλλειψαν να του στοιχίσουν την πρωτιά.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ :
Θέση : 1ος  (74 βαθμοί)
Συνολικά αποτελέσματα : 23 νίκες, 5 ισοπαλίες, 2 ήττες
Εντός έδρας αποτελέσματα : 14 νίκες, 1 ισοπαλία, 0 ήττες
Εκτός έδρας αποτελέμστα : 9 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες
Τέρματα : 72-25 (45-10 εντός) (27-15 εκτός)
Δημοφιλέστερο σκόρ σε αγώνα του  : 1-1 (και στις 5 ισοπαλίες που είχε στο πρωτάθλημα, τις έφερε με το ίδιο σκόρ !!)
Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του : 5-0 τον Αίαντα Πατρών
Εύστοχα πέναλντυ : 6

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ : Ο Σπύρος Αθανασόπουλος ήταν με διαφορά ο πρώτος σκόρερ του Εθνικού στο πρωτάθλημα και 2ος συνολικά πίσω από τον Νίκο Μπερτσιά του ΑΟ Πάτραι. Πέτυχε 25 γκόλ, με σημαντικότερο το φάουλ του κόντρα στον Απόλλων Εγλυκάδας την προτελευταία αγωνιστική που ουσιαστικά έκρινε τον τίτλο. Ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε τους πρωταθλητές μετά τον τραυματισμό του Κώστα Ιωάννου και που αναπλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την σημαντική αυτή απώλεια.

 Φώτο : Σπύρος Αθανασόπουλος (από το παιχνίδι με τον Δαβουρλή Κ92)

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ : Μέσα σε όλα τα παραπάνω, δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε τον άνθρωπο που ήταν ο ''αφανής'' ήρωας για την ομάδα των Σαγείκων. Αυτός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον προπονητή της ομάδας Νίκο Σαλαμαλίκη που κατάφερε να φτάσει τον Εθνικό, χωρίς μεγάλα λόγια και με σκληρή δουλειά, στην κορυφή

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Ο Εθνικός κατέκτησε δίκαια τον τίτλο στην Α' Κατηγορία. Ήταν η ομάδα που το ήθελε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Αυτό δήλωνε από το καλοκαίρι και οι διοικούντες του συνέχισαν να το φωνάζουν και κατά την διάρκεια της χρονιάς. Ήταν η πιο βαριά φανέλα στο πρωτάθλημα, είχε αρκετά ποιοτικό ρόστερ το οποίο έδειξε και το βάθος του στα κρίσιμα σημεία του πρωταθλήματος.

Εμείς δεν μένει παρά να ευχηθούμε στην ομάδα του Εθνικού καλή επιτυχία στους αγώνες μπαράζ και γρήγορη επάνοδο στην κατηγορία που πραγματικά ανήκει, στην Δ' Εθνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: