Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΑΟ ΑΚΡΑΤΑ : ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ

Το ειδικό μας αφιέρωμα στους 16 φετινούς μονομάχους της Α' Κατηγορίας συνεχίζεται σήμερα με την ομάδα της Ακράτας. την σταθερή δύναμη της Ανατολικής Αιγιαλείας.


Η Ακράτα είναι από τις ομάδες που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας. Έτσι και φέτος, δεν αποτέλεσε ''έκπληξη'' ότι ήταν στους 3 πρωτοπόρους που διεκδίκησαν τον τίτλο. Κάπου στο τέλος τα πολλά προβλήματα την λύγισαν, αφού είδε τον καλύτερο της ποδοσφαιριστή και πρώτο της σκόρερ Πάυλο Ανωγιάτη, να τραυματίζεται σοβαρά την 23η αγωνιστική στον αγώνα με την Θύελλα Σκιαδά και να μένει εκτός πρωταθλήματος. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχασε λίγο αργότερα με νέο σοβαρό τραυματισμό και τον Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο και κάπου κεί τελείωσαν τα πάντα. Για να λέμε πάντως και όλες τις αλήθειες, η φετινή ομάδα της Ακράτας δεν διέθετε το απαιτούμενο βάθος που χρειάζεται για να κάνεις πρωταθλητισμό. Αυτό που διέθεταν Εθνικός Σαγείκων και Αχαιός. Είχε όμως μια εξαιρετική 11άδα, όσο αγωνιζόταν χωρίς προβλήματα, που κάπου στην πορεία φυσιολογικά κουράστηκε. Η Ακράτα ήταν και από τις ομάδες που στήριξαν τον προπονητή της εώς το τέλος. Πως θα μπορούσε να κάνει αλλιώς αφού ο Θανάσης Καρανικόλας κατάφερε να φτιάξει ένα αξιόμαχο σύνολο και έχει μεγάλο μερίδιο στην φετινή καλή παρουσία της στο πρωτάθλημα

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΕΤΙΝΟ ''ΟΠΛΟ'' ΤΗΣ ΑΚΡΑΤΑΣ : Μεγάλο φετινό ''όπλο'' της Ακράτας αποτέλεσε η εξαιρετική αρχική της 11άδα. Θα έλεγε κανείς ότι ίσως να αποτελούσε και την ομάδα που έπαιζε και το καλύτερο ποδόσφαιρο, ειδικά στην αρχή του πρωταθλήματος που ήταν ακόμα ''φρέσκια''. Μια 11άδα που πραγματικά δεν υστερούσε σε καμία γραμμή, έχοντας δύο πολύ καλούς και έμπειρους αμυντικούς (Ζαφειρόπουλο και Καραπαναγιώτη), μια πολύ καλή μεσαία γραμμή (Σταματόπουλο και Μεντή) και δύο επιθετικούς που θα ζήλευε να έχει κάθε προπονητής (Ανωγιάτη και Κατσαρέλια). 

ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ : Η πολύ καλή εκτός έδρας συγκομιδή της εώς και την 24η αγωνιστική. Μέχρι εκείνο το σημείο είχε ηττηθεί μόνο μια φορά από τον Απόλλων Εγλυκάδας (την 17η αγωνιστική) και στα υπόλοιπα παιχνίδια μέτραγε μόνο νίκες. Φυσικά, χάλασε αυτό το σπάνιο ρεκόρ από την 25η αγωνιστική και έπειτα όπου και η ομάδα αγωνίστηκε με τα γνωστά προβλήματα.

ΠΟΤΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : Βρέθηκε στην καλύτερη της κατάσταση σε όλο τον α' γύρο, και αυτό από μόνο του υποδηλώνει ότι όσο η ομάδα δεν είχε προβλήματα τραυματισμών, αποτελούσε ισχυρό διεκδικητή στο πρωτάθλημα. Από την 1η αγωνιστική μέχρι και την 16η αγωνιστική μετρούσε 12 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα από τον Εθνικό Σαγείκων στην έδρα της. Πάτησε κορυφή για 7 σερί αγωνιστικές (από την 4η εώς και την 10η αγωνιστική) μέχρι που ηττήθηκε στην εδρα της την 11η αγωνιστική από τον Εθνικό Σαγείκων και δεν ξαναέπιασε ποτέ την 1η θέση της βαθμολογίας.

ΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ''ΚΟΙΛΙΑ'' : Το τέλος του πρωταθλήματος ήταν καταδικαστικό για την Ακράτα. Από την 24η αγωνιστική εώς και το τέλος, μέτρησε 2 νίκες και 5 ήττες, χάνοντας και τα δύο καθοριστικά εκτός έδρας ντέρμπυ με Εθνικό Σαγείκων και Αχαιό. Μια ''κοιλιά'' όπως προαναφέραμε, αποτέλεσμα των πολλών προβλημάτων τραυματισμών που συσσωρεύτηκαν στην ομάδα του Θανάση Καρανικόλα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ :
Θέση : 3η (61 βαθμοί)
Συνολικά αποτελέσματα : 19 νίκες, 4 ισοπαλίες, 7 ήττες
Εντός έδρας αποτελέσματα : 10 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες
Εκτός έδρας αποτελέμστα : 9 νίκες, 1 ισοπαλία, 5 ήττες
Τέρματα : 56-31 (28-15 εντός) (28-16 εκτός)
Δημοφιλέστερο σκόρ στους αγώνες του  : 2-1 (7 φορές έφερε το συγκεκριμένο σκόρ στα φετινά της παιχνίδια)
Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του : 0-5 τον Ωλενιακό
Εύστοχα πέναλντυ : 2

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ : Ο Παύλος Ανωγιάτης αποτέλεσε και φέτος το ''βαρύ'' πυροβολικό της επίθεσης. Για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και άνθρωπο, τα έχουμε ξαναπεί. Είναι απλά ''πολυτέλεια και τιμή'' που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα μας. Μας στεναχώρησε όλους ο τραυματισμός του, συμπαίκτες και αντιπάλους. Μια απουσία που του στοίχισε πιθανόν και την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ, αφού μέχρι και έκείνο το σημείο είχε πετύχει συνολικά 18 τέρματα.


Παύλος Ανωγιάτης (από το παιχνίδι με την Νίκη Προαστείου)

Ο ''ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑΣ'' ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ : Ο Θανάσης Καρανικόλας, παλιός μεγάλος ποδοσφαιριστής του Παναιγιαλείου, ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε το χτίσιμο αυτής της ομάδας. Έχει σημαντικό μερίδιο για την καλή και φέτος πορεία της ομάδας και επιπλέον προσπάθησε να ξεπεράσει όσο το δυνατόν τα προβλήματα των τελευταίων αγωνιστικών, χρησιμοποιώντας νεαρά παιδιά σε ηλικία, κερδίζοντας παράλληλα το ''μέλλον'' της ομάδας. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν φυσικά και στους διοικούντες που έδειξαν την απόλυτη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Συμπεραίνοντας σε όλα τα παραπάνω, η θέση της Ακράτας στο πρωτάθλημα μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιη. Την πρόδωσε ''το βάθος'' της σαν ομάδα και δεν την άφησε να διεκδικήσει μέχρι τέλους κάτι παραπάνω. Όπως και να έχει, απέδειξε και φέτος ότι αποτελεί μια σταθερή δύναμη του Αχαικού ποδοσφαίρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: