Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΟ WHEELCHAIR ON ACTION LASER TAG


Σε μέρες και ώρες δύσκολες για το κοινωνικό σύνολο, ελέω των οικονομικών προβλημάτων, που μαστίζουν τη χώρα και τους περισσότερους πολίτες της, η ανθρωπιά και η συμπαράσταση στο συνάνθρωπο αποτελούν αποκούμπι και ψυχολογικό «δεκανίκι», ώστε όλοι μαζί και όχι ο καθένας στο καβούκι του, να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα, που τίθενται ενώπιόν μας.
Μία εκδήλωση, που είχε προγραμματιστεί για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες, το γνωστό Wheelchair In Action Laser Tag, ακυρώνεται δυστυχώς, αφού το Τμήμα Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Πατρέων δεν παραχωρεί στους ιθύνοντες του event το κλειστό γυμναστήριο Ροϊτίκων.
Το συγκεκριμένο γεγονός προσωπικά με γεμίζει εκνευρισμό και λύπη, ειδικά όταν πρόκειται για τέτοιου είδους κινήσεις, που πραγματικά αξίζουν την αγκαλιά και το ενδιαφέρον όλων μας. Μακάρι κύριε Κρίθη και κύριε Σταμάτη, να είχαμε τη δύναμη να σας βοηθήσουμε.
Αναλυτικά η ανακοίνωση στο blog του Wheelchair In Action Laser Tag:

Ακυρώνεται το Wheelchair In Action Laser Tag με αμαξίδιο για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες λόγω της μη διάθεσης του κλειστού γυμναστηρίου των Ροϊτίκων από το Τμήμα Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Πατρέων
Συμπολίτες μας καθημερινά μοχθούν να ξεκολλήσουν το όχημα της πόλης από το λασπερό βούρκο της στασιμότητας και όμως ο σκοταδισμός που επιφέρει η ανευθυνότητα, καταστέλλει κάθε σοβαρή πρωτοβουλία.
Προσπάθειες οδηγούμενες από την ανάγκη της απλής διασκέδασης και την αναγκαιότητα της σωματικής άσκησης ενός κομματιού του κοινωνικού ιστού της πόλης αποβάλλονται από τους αθλητικούς χώρους γιατί παραμένουν ακαπέλωτες από προέδρους, σωματεία και ομοσπονδίες.
Το γεγονός είναι πως έχοντας ήδη στην πλάτη μας την διοργάνωση ενός επιτυχημένου τριήμερου event στα πλαίσια του Wheelchair In Action για άτομα με αναπηρία, όπου αντιμετωπίσαμε ένα μαγικό κλίμα εθελοντισμού από την Global Kiter Foundation, τους καταδύτες της σχολής Nek Tec-Rec και από τους “κομάντο” της ομάδας Pel-Ops του airsoft, ποτέ δεν περιμέναμε αρνητική αντιμετώπιση από κανέναν και σίγουρα όχι από το Τμήμα Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Πατρέων και όμως ήρθε η ώρα να νοιώθουμε παρασιτικοί, εμείς και οι πρωτοβουλίες μας.
Ναι, είναι σαν πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά το Wheelchair In Action Laser Tag που ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή 1η Απριλίου ματαιώθηκε λόγω έλλειψης κατάλληλου χώρου.
Έχοντας εξ αρχής βάλει στόχο να φέρουμε σε επαφή τα άτομα με αναπηρίες της ευρύτερης περιοχής με μη διαδεδομένα προσαρμοσμένα αθλήματα, η νέα μας προσπάθεια για το Laser Tag τσακίστηκε στην απαίτηση των διαχειριστών των αθλητικών χώρων της πόλης να προσκομίσουμε αίτηση, για τη χρήση του κλειστού γηπέδου των Ροϊτίκων, από κάποιο σωματείο ή ομοσπονδία που να έχει υπό την αιγίδα του το συγκεκριμένο άθλημα κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση για τη χρήση αθλητικών χώρων όπως δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 1362/18-10-2001 (άρθρο 2, παράγραφος δ).
Κύριοι ιθύνοντες, προσπαθούμε για κάτι νέο μη θεσμοθετημένο, όπως πολλές φορές σας αναφέραμε στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις μας.
Κύριοι υπεύθυνοι, που δεν έχετε καταφέρει να πραγματοποιηθούν στην πόλη αυτά που νομίζετε απαραίτητα για την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία και το κομμάτι της άθλησης τους το αγνοείτε, υποστηρίξτε τουλάχιστον με την αθλητική υποδομή που σας έχει δοθεί να διαχειρίζεστε τις μη κερδοσκοπικές ιδιωτικές πρωτοβουλίες.
Τα Wheelchair In Action θα συνεχιστούν και θα καθιερωθούν στην περιοχή, η γωνίτσα της στατιστικής σας που έχετε προορισμένη για τα άτομα με αναπηρία της πόλης δεν θα μας περιορίσει γιατί η ώθηση που μας δίνει ο αθλητισμός είναι τεράστια.

Οι διοργανωτές
Επαμεινώνδας Σταμάτης Σπύρος Κρίθης

Συντάκτης: Γιάννης Γεωργακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: