Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ : ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ''ΣΤΟΙΧΗΜΑ''

Πράξη 4η στο αφιέρωμα των ομάδων που είδαμε στην φετινή Α' Κατηγορία, με σειρά να παίρνει η ομάδα της Νίκης Προαστείου που κέρδισε το στοίχημα που έβαλε να στηριχτεί στα δικά της παιδιά


Η Νίκη Προαστείου ήταν από τις ομάδες που στηρίχθηκαν αποκλειστικά στα δικά τους παιδιά. Με την προσθήκη ποδοσφαιριστών που προέρχονταν από τος ακαδημίες της αλλά και των έμπειρων Μικέ, Λάιου και Χρανιώτη (από τον β' γύρο και μετά), κατάφερε να φτιάξει μια ομάδα που απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς, τερματίζοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας και παράλληλα κερδίζοντας το στοίχημα που έβαλε το καλοκαίρι να στηριχτεί αποκλειστικά και μόνο στις δικές της ''δυνάμεις''. Σημαντικό μερίδιο στην όλη προσπάθεια είχε ένας εξαιρετικός προπονητής που ακούει στο όνομα Νίκος Πατρώνης αλλά και οι διοικούντες της ομάδας που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για το πως πρέπει να διοικείς και να λειτουργείς μια ομάδα.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΕΤΙΝΟ ''ΟΠΛΟ'' ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ : Η ομοιογένεια και η φυσική κατάσταση, αποτέλεσαν το μεγάλο φετινό ''όπλο'' της Νίκης Προαστείου. Μια ομάδα που βρισκόταν με ''κλειστά μάτια'' και που από το πρώτο εώς και το τελευταίο λεπτό, δεν σταμάταγε να τρέχει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αποτέλεσμα και του νεαρού μέσου όρου ηλικίας που διέθετε. Επίσης, σημαντικό ρόλο στην καλή της πορεία έπαιξε και η έδρα της αφού στο Προάστειο ηττήθηκε μόλις μια φορά, έχοντας και 4 ισοπαλίες.

ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ : Η απόλυτη ισσοροπία που επέδειξε μακριά από το Προάστιο. Μέτρησε συνολικά 5 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες !!

ΠΟΤΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : Βρέθηκε στην καλύτερη της κατάσταση όλο τον β' γύρο, διάστημα που μέτρησε 9 νίκες, 7 ισοπαλίες και 1 μόλις ήττα. 

ΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ''ΚΟΙΛΙΑ'' : Παρουσιάσε μια μικρή ''κοιλιά'' από την 6η εώς και την 11η αγωνιστική, χωρίς ωστόσο να χάσει την επαφή της με τις πρώτες θέσεις.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ :
Θέση : 4η (54 βαθμοί)
Συνολικά αποτελέσματα : 15 νίκες, 9 ισοπαλίες, 6 ήττες
Εντός έδρας αποτελέσματα : 10 νίκες, 4 ισοπαλίες, 1 ήττα
Εκτός έδρας αποτελέμστα : 5 νίκες, 5 ισοπαλία, 5 ήττες
Τέρματα : 57-28 (37-10 εντός) (20-18 εκτός)
Δημοφιλέστερο σκόρ στους αγώνες του : 1-0 και 1-1 (από 4 φορές έφερε το συγκεκριμένο σκόρ στα φετινά της παιχνίδια)
Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του : 7-1 τον Ωλενιακό
Εύστοχα πέναλντυ : 3

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ : Ο Θόδωρος Σαμπανέι ήταν ο φετινός πρώτος σκόρερ της ομάδας του Προαστείου στο πρωτάθλημα. Κατάφερε να πετύχει 15 τέρματα, φροντίζοντας να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για έναν από τους καλύτερους επιθετικούς στο πρωτάθλημα.


Θόδωρος Σαμπανέι (φάση από τον αγώνα με το Ζαβλάνι)

ΤΟ ''ΚΛΕΙΔΙ'' ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ : Δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την εξαιρετική λειτουργία του σωματείου σε όλα τα επίπεδα. Με ανθρώπους στην διοίκηση όπως τον Άγγελο Δανιήλ και τον Χρήστο Μοσχόπουλο, με άψογες γηπεδικές εγκαταστάσεις, με ακαδημίες και με την παρουσία ενός πολύ καλού προπονητή, η επιτυχία και η καλή πορεία στο πρωτάθλημα ήταν δεδομένη. Παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Όταν βλέπεις τόσο υγιείς ομάδες όπως η Νίκη Προαστείου, το τελευταίο πιθανόν που σε ενδιαφέρει είναι η θέση που θα καταλάβουν στην τελική βαθμολογία. Γιατί πολύ απλά ξέρεις ότι δεν πρόκειται ποτέ να ''χαθούν'' από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της περιοχής και φυσιολογικά θα έχουν πάντα την καλή πορεία στο πρωτάθλημα, μιας και στηρίζονται σε δικά τους παιδιά και σε δικό τους γήπεδο.
Είναι σίγουρο ότι και την νέα χρονιά, η Νίκη θα είναι στις καλές ομάδες του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: