Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΟ ΠΑΤΡΑΙ : ΣΟΒΑΡΟ...ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Μετά την αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου, το www.apolloneglykadas.com επανέρχεται στο αφιέρωμα που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, για τις 16 ομάδες που είδαμε στο φετινό πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας. Φιλοξενούμενο σήμερα είναι το ΑΟ Πάτραι


Το ΑΟ Πάτραι αποτέλεσε και φέτος μια από τις καλές και σοβαρές ομάδες του πρωταθλήματος. Με την έλευση το καλοκαίρι των Νίκου και Νεκτάριου Μπερτσιά, πολλοί θεώρησαν ότι οι ''πράσινοι'' θα ήταν από τις ομάδες που θα πάλευαν για τον τίτλο. Στην πορεία, αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών (Γασπαρινάτος και Παπαζαφείρης) και άσχημα αποτελέσματα στο ξεκίνημα, έθεσαν εκτός στόχου την ομάδα του Πάτραι. Η όλη φετινή προσπάθεια ξεκίνησε με τον Φίλλιπο Σχοινά στον πάγκο, ο οποίος λίγες αγωνιστικές μετά το ξεκίνημα του πρωταθλήματος αντικαταστάθηκε από τον Χρήστο Γερολυμάτο. Ούτε αυτός όμως έμελλε να τελειώσει στον πάγκο της ομάδας, με τον Κώστα Τσιπιανίτη να είναι ο τρίτος κατά σειρά φετινός προπονητής και να είναι τελικά αυτός που έμεινε ώς το τέλος. Μάλιστα ο έμπειρος προπονητής έδωσε χρόνο σε νεαρούς ποδοσφαιριστές και δικαιώθηκε. 

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΕΤΙΝΟ ΤΟΥ ''ΟΠΛΟ'' : Το μεγάλο φετινό ''όπλο'' του ΑΟ Πάτραι αποτέλεσε ένας ποδοσφαιριστής ''πολυτέλεια'' για την κατηγορία. Ο Νίκος Μπερτσιάς ήταν ''ο φόβος και ο τρόμος'' στα αντίπαλα δίχτυα και αποτέλεσε μεγάλη δύναμη στην φετινή πορεία του Πάτραι.

ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ : Το Πάτραι ήταν η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα. Συνολικά έφερε 11 ισοπαλίες.

ΠΟΤΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : Για 4 αγωνιστικές με την έλευση του Κ. Τσιπιανίτη, οι ''πράσινοι'' βρέθηκαν στην καλύτερη τους κατάσταση. Αυτό έγινε από την 14η εώς την 17η αγωνιστική, στην οποία μέτρησαν 4 σερί νίκες

ΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ''ΚΟΙΛΙΑ'' : Έκανε μεγάλη κοιλιά από την 5η εώς και την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μέτρησε συνολικά 1 νίκη, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ :
Θέση : 6ο (44 βαθμοί)
Συνολικά αποτελέσματα : 11 νίκες, 11 ισοπαλίες, 8 ήττες
Εντός έδρας αποτελέσματα : 7 νίκες, 5 ισοπαλίες, 3 ήττες
Εκτός έδρας αποτελέμστα : 4 νίκες, 6 ισοπαλίες, 5 ήττες
Τέρματα : 47-37 (30-19 εντός) (17-18 εκτός)
Δημοφιλέστερο σκόρ στους αγώνες του : 1-1 ( 6 φορές έφερε το συγκεκριμένο σκόρ στα φετινά του παιχνίδια)
Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του : 0-5 τον Ωλενιακό
Εύστοχα πέναλντυ : 3

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ : Ο Νίκος Μπερτσιάς ηταν με διαφορά ο πρώτος σκόρερ του Πάτραι αλλά και ολόκληρης συνολικά της κατηγορίας. Πέτυχε 27 τέρματα από τα 47 που είχε συνολικά στο πρωτάθλημα η ομάδα του και αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ωλενιακό (0-5), πέτυχε και τα 5 τέρματα της ομάδας του, ενώ είχε ακόμα ένα χατ-τρίκ στον αγώνα με τον Φωστήρα. 



ΤΟ ''ΠΛΗΓΜΑ'' ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΑΟ ΠΑΤΡΑΙ : Όπως είπαμε και στην αρχή του αφιερώματος, το Πάτραι ξεκίνησε το πρωτάθλημα με αρκετές φιλοδοξίες και με πλούσιο ρόστερ. Όμως κάποια εσωτερικά προβλήματα ανάγκασαν σε αποχώρηση τους Γασπαρινάτο και Παπαζαφείρη που αποτελούσαν σημαντικά ''όπλα'', όπως επίσης και τον βασικό πορτιέρο Ηλία Γεωργακόπουλο που και αυτός δεν συμμετείχε για αρκετές αγωνιστικές στις υποχρεώσεις της ομάδας. Όλα τα παραπάνω ήταν ''πλήγμα'' για το Πάτραι που το έθεσαν νωρίς-νωρίς εκτός στόχων.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Το Πατραι ήταν μια ομάδα που αν δεν είχε τα προαναφερθέντα προβλήματα, ήταν ικανό να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την 6η θέση. Αποτέλεσε έναν σοβαρό αντίπαλο μέχρι το τέλος, ο οποίος παρότι βαθμολογικά αδιάφορος, έπαιξε στα ίσα όλα τα παιχνίδια με ομάδες που καίγονταν για τους βαθμούς. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι δύο ισοπαλίες με Αχαιό και Ζαβλάνι, αποδεινύοντας ότι δεν χαρίστηκε σε κανέναν. Για αυτό και μόνο του αξίζουν πολλά μπράβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: