Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ : Ο ΑΞΙΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΗΣ

Συνέχεια στο αφιέρωμα που ξεκινήσαμε χτες, παρουσιάζοντας ότι είδαμε από τους φετινούς 16 μονομάχους της Α' Κατηγοριας. Σειρά έχει σήμερα μια πραγματική ''ομάδα''. Ένας άξιος διεκδικητής που πάλεψε μέχρι το τέλος για το ''θαύμα'' αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Ο λόγος για τον Αχαιό Σαραβαλίου



Ο Αχαιός Σαραβαλίου ήταν η ευχάριστη έκπληξη ''κορυφής'' του πρωταθλήματος. Μια ομάδα που πραγματοποίησε αρκετά καλές μεταγγραφές το καλοκαίρι, έδεσε την άμυνα της με το δίδυμο Παναγόπουλου-Παπουτσή και φάνταζε σαν μια ομάδα που θα πραγματοποιούσε μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Έτσι και έγινε και μάλιστα με ακόμα καλύτερο τρόπο αφού κανείς ίσως δεν φανταζόταν ότι η ομάδα του Σαραβαλίου θα διεκδικούσε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική το πρωτάθλημα από τον μεγάλο της αντίπαλο που άκουγε στο όνομα ''Εθνικός Σαγείκων''. Κατάφερε προς το τέλος του πρωταθλήματος να καλύψει μια σημαντική διαφορά 7 βαθμών από τον Εθνικό, εκμεταλλευόμενη την αγωνιστική ''κοιλιά'' που πραγματοποιούσε η ομάδα των Σαγείκων, αλλά ''αυτοκτόνησησε'' στην κυριολεξία την 27η αγωνιστική στον αγώνα με το Πάτραι στην έδρα του, όπου δεν κατάφερε να κερδίσει και να περάσει στην 1η θέση της βαθμολογίας, κρατώντας την τύχη του πρωταθλήματος στα χέρια του. Ο Αχαιός ξεκίνησε με προπονητή τον Σάκη Πεφάνη, ενώ λίγες αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος τον διαδέχτηκαν ο Φώτης Φοής για 2 αγώνες και ο Βασίλης Σπαθής για τα τελευταία 4 παιχνίδια του πρωταθλήματος.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΕΤΙΝΟ ''ΟΠΛΟ'' ΤΟΥ ΑΧΑΙΟΥ : Η έννοια της ''ομάδας'', ήταν το φετινό μεγάλο όπλο του Αχαιού Σαραβαλίου. Μια παρέα ''φίλων'' που έδεσαν αρμονικά και κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις τεράστιες ποδοσφαιρικές δυνατότητες που είχαν στο έπακρο. Επίσης η αμυντική γραμμή της ομάδας που διέθετε το εξαιρετικό δίδυμο των Παναγόπουλου-Παπουτσή αλλά και έναν ελπιδοφόρο νεαρό τερματοφύλακα, τον Κώστα Μπαρδάκη

ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ : Αξιοσημείωτο στην φετινή πορεία του Αχαιού είναι ότι δεν ηττήθηκε από τους δύο άλλους διεκδικητές (Εθνικό Σαγείκων και Ακράτα), αφού απέσπασε ισοπαλίες μέσα στις έδρες τους και κατάφερε να τους νικήσει μέσα στο Σαραβάλι. Και όμως, δεν ήταν αυτός η ομάδα που θα κατακτούσε το πρωτάθλημα αφού γκέλαρε σε παιχνίδια που δεν το περίμενε.
Επίσης άλλο ένα χαρακτηριστικό είναι ότι έιχε την καλύτερη εκτός έδρας συγκομιδή από όλες τις ομάδες και δεν ηττήθηκε ποτέ μακριά από το Σαραβάλι.

ΠΟΤΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : Επέδειξε ''αξιοζήλευτη'' σταθερότητα για 16 σερί αγωνιστικές (από την 6η εώς και την 21η αγωνιστική), ένα διάστημα όπου πέτυχε 11 νίκες και 5 ισοπαλίες

ΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ''ΚΟΙΛΙΑ'' : Όσο και αν σπανίζει αυτό για μια ομάδα, ο Αχαιός έδειξε μια τρομερή σταθερότητα σε όλο το πρωτάθλημα και στην ουσία δεν έκανε πουθενά καμία αγωνιστική ''κοιλιά''.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ :
Θέση : 2ος (72 βαθμοί)
Συνολικά αποτελέσματα : 22 νίκες, 6 ισοπαλίες, 2 ήττες
Εντός έδρας αποτελέσματα : 12 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες
Εκτός έδρας αποτελέμστα : 10 νίκες, 5 ισοπαλίες, 0 ήττες
Τέρματα : 66-20 (39-15 εντός) (27-5 εκτός)
Δημοφιλέστερο σκόρ στους αγώνες του  : 2-1 (7 φορές έφερε το συγκεκριμένο σκόρ στα φετινά του παιχνίδια)
Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του : 0-7 τον Αχιλλέα/Εθνικό
Εύστοχα πέναλντυ :3

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ : Ο Τάσος Αλεξόπουλος ήταν ο πρώτος σκόρερ στην φετινή επιτυχημένη πορεία του Αχαιού. Σημειώσε συνολικά 12 τέρματα, σερβίροντας αρκετά ακόμα στους συμπαίκτες του και ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε τον Αχαιό ως το τέλος.  Τον ακολούθησε από κοντά ο Κασπίρης με 10 τέρματα.


Φώτο : Τάσος Αλεξόπουλος (από τον αγώνα με την Αστραπή)

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΑΧΑΙΟΥ : Μπορεί ο Αχαιός να μην κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο, όμως κέρδισε πολλά περισσότερα και συγκεκριμένα δύο νεαρά παιδιά που πραγματοποίησαν πολύ καλό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον τερματοφύλακα Κώστα Μπαρδάκη και για τον επιθετικό της ομάδας Κωνσταντίνο Σπαθή. Ο πρώτος κατάφερε να βγάλει την άμυνα του καλύτερη στο πρωτάθλημα και κράτησε όρθιο τον Αχαιό σε αρκετά παιχνίδια. Ο Κωνσταντίνος Σπαθής ήρθε από την Β' Κατηγορία και τον Πήγασο και αποτέλεσε σοβαρή απειλή στις αντίπαλες εστίες, με την παρθενική του συμμετοχή του στην Α' Κατηγορία να θεωρείται απόλυτα επιτυχημένη. 

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Ο Αχαιός ίσως να αποτέλεσε την πιο σταθερή αξία στο πρωτάθλημα. Έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, δίνοντας μεγάλο βάρος στα μετώπισθεν όπου και ήταν η μεγάλη του δύναμη. Θα μπορούσε στις λεπτομέρειες να είναι αυτός η ομάδα που θα έκοβε πρώτη το ''νήμα'', αλλά του στοίχισαν οι πολύ σοβαρές γκέλες που έφερε μέσα στο Σαραβάλι (οι δύο ήττες με Ζαβλάνι και Νίκη Προαστείου), με σημαντικότερη όλων τελικά, την ισοπαλία της 27ης αγωνιστικής απέναντι στο Πάτραι. Ίσως να μέτρησε και το ειδικό ''βάρος'' της φανέλας του σε σύγκριση με τον Εθνικό Σαγείκων που είχε την εμπειρία να διαχειριστεί καλύτερα τις δύσκολες στιγμές μέσα στο πρωτάθλημα. Για πολλούς, ίσως ο Αχαιός να είχε τελικά την καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, για άλλους ίσως δικαίως να τερματίζει στην 2η θέση. Εμείς απλά ξέρουμε ότι όπως και να έχει, ο Αχαιός το έχασε στις λεπτομέρειες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: