Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΤΡΩΝ : ΤΟ ΘΗΡΙΟ...ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΡΓΑ !

5η μέρα του αφιερώματος στις 16 ομάδες που θαυμάσαμε στο φετινό πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας, με την Αναγέννηση Πατρών να αποτελεί την σημερινή μας καλεσμένη


Η Αναγέννηση Πατρών ξεκίνησε με μεγάλες φιλοδοξίες στο φετινό πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας. Πραγματοποίησε καλές μεταγραφές και φάνταζε σαν μια ομάδα που θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα και το πρωτάθλημα. Τα πράγματα δεν ήρθαν όμως όπως θα τα περίμεναν οι ανθρώποι της ομάδας του Λαδόπουλου και η αρχή δεν ήταν αυτή που είχαν φανταστεί. Ο Νίκος Δεργούτης που ξεκίνησε την χρονιά ως προπονητής, αντικαταστάθηκε από τον Φίλλιπα Σχοινά που κάθισε για λίγες αγωνιστικές στην αρχή του πρωταθλήματος, στον πάγκο του Πάτραι. Με την συμπλήρωση του α' γύρου, η Αναγέννηση κατρακυκούσε στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας αλλά κάπου εκεί το θηρίο έδειξε ότι ξυπνάει. Πραγματοποίησε εξαιρετικό β' γύρο, στον οποίο μετρησε μόλις 2 ήττες. Μεγάλη συμβολή στην ''ανάσταση'' της ομάδας έπαιξαν και οι δύο μεταγραφές που πραγματοποίησε την περίοδο των Χριστουγέννων, αυτές των Θόδωρου Λαμπρόπουλου (από Θύελλα Σκιαδά) και Άγγελου Σκιαδά (από Εθνικό Σαγείκων). Δεν ήταν όμως μόνο αυτός ο λόγος που η Αναγέννηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Ήταν μια καλή ομάδα, με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές που απλά έψαχνε την χαμένη της ταυτότητα. Ήταν θέμα χρόνου να την βρεί και όταν το έκανε κατάφερε να τερματίσει τελικά στην 5η θέση της βαθμολογίας. 

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΕΤΙΝΟ ΤΗΣ ''ΟΠΛΟ'' ΤΗΣ  : Το μεγάλο φετινό ''όπλο'' της Αναγέννησης Πατρών ήταν η πίστη που διατήρησαν οι ποδοσφαιριστές της ότι μπορούν να ανατρέψουν το εις βάρος τους αρνητικό κλίμα από τις κακές εμφανίσεις του α' γύρου. Ήξεραν ότι διέθεταν μια από τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος και το πίστευαν για να ανατρέψουν το κλίμα. Όταν έκαναν πράξη την πίστη τους, η ομάδα πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις και θετικά αποτελέσματα.

ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ : Μάζεψε σχεδόν τους ίδιους βαθμούς τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Συγκεκριμένα είχε 23 βαθμούς συγκομιδή στα εντός έδρας παιχνίδια της και 22 βαθμούς συγκομιδή στα εκτός έδρας.

ΠΟΤΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : Βρέθηκε στην καλύτερη της κατάσταση από την 18η αγωνιστική εώς και την 25η αγωνιστική, έχοντας 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

ΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ''ΚΟΙΛΙΑ'' : Έκανε μεγάλη κοιλιά όλο τον α' γύρο με πιο χαρακτηριστικές αγωνιστικές αυτές από την 4η εώς και την 9η που μέτρησε 5 ήττες και 1 ισοπαλία. Έφτασε μάλιστα την 9η αγωνιστική στην προτελευταία θέση !!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ :
Θέση : 5η (45 βαθμοί)
Συνολικά αποτελέσματα : 13 νίκες, 6 ισοπαλίες, 11 ήττες
Εντός έδρας αποτελέσματα : 6 νίκες, 5 ισοπαλίες, 4 ήττες
Εκτός έδρας αποτελέμστα : 7 νίκες, 1 ισοπαλία, 7 ήττες
Τέρματα : 59-45 (30-20 εντός) (29-25 εκτός)
Δημοφιλέστερο σκόρ στους αγώνες του : 1-2 ( 5 φορές έφερε το συγκεκριμένο σκόρ στα φετινά της παιχνίδια)
Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του : 6-0 τον Αχιλλέα/Εθνικό
Εύστοχα πέναλντυ : 6

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ : Ο Φώτης Τσάλτας με 11 τέρματα, ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας της Αναγέννησης. Στην τελική κατάταξη των σκόρερ, ο Θόδωρος Λαμπρόπουλος τερμάτισε με πολλά περισσότερα τέρματα, αλλά τα περισσότερα από αυτά τα πέτυχε με την φανέλα της Θύελλας Σκιαδά. Έτσι ουσιαστικά ο Τσάλτας είναι ο πρώτος ''πραγματικός'' σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα για την ομάδα του Λαδόπουλου.


Φώτης Τσάλτας (φάση από τον αγώνα με τον Απόλλων Εγλυκάδας)

 ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Η Αναγέννηση ήταν από θέμα ''ρόστερ'', μια από τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος. Αν δεν είχε το κακό ξεκίνημα, πιθανόν να ήταν και αυτή μια από τις αυτές που θα κυνηγούσαν κάτι παραπάνω. Ειδικά με την προσθήκη του Θόδωρου Λαμπρόπουλου, δυνάμωσε πολύ την επιθετική της γραμμή και κέρδισε πολλά παιχνίδια. Το θηρίο όμως......ξύπνησε αργά !!

Το ειδικό αφιέρωμα στους 16 μονομάχους της Α' Κατηγορίας που πέρασε, θα συνεχιστεί την Δευτέρα με την ομάδα του ΑΟ Πάτραι

Δεν υπάρχουν σχόλια: