Κυριακή 10 Απριλίου 2011

30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΓΙΑΤΙ......ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΓΑΚΟ?


Κυριακή 10 Απριλίου 2011, Γήπεδο Πετεινών, Ώρα 17.30
Απόλλων Εγλυκάδας-Δόξα Παραλίας 0-0
Διαιτητής : Καργάκος

Λευκή ισοπαλία είχαμε στον αγώνα μεταξύ του Απόλλων Εγλυκάδας και της Δόξας Παραλίας. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας τραγικής διαιτησίας με πρωταγωνιστή τον κ. Καργάκο, που με το έτσι θέλω αρνήθηκε δύο πεντακάθαρα πέναλντυ για την ομάδα της Εγλυκάδας. Ειδικά στην πρώτη περίπτωση, γελάγανε...και οι πέτρες που δεν έδωσε την εσχάτη των ποινών αλλά προτίμησε να τιμωρήσει τον Σουγλέρη για θέατρο !! Και αναρωτιόμαστε και απορούμε συγχρόνως γιατί τις τελευταίες αγωνιστικές η ομάδα του Απόλλωνα πέφτει θύμα κακών διαιτησιών. Φοβούνται κάποιοι μήπως ανέβει απευθείας επειδή θέλουν να γίνουν μπαράζ ή απλά τυγχάνει να είναι σύμπτωση. Ελπίζουμε να συμβαίνει το δεύτερο. Αναρωτιόμαστε επίσης πως γίνεται μια φύση επιθετική ομάδα όπως ο Απόλλων που έχει σημειώσει 68 τέρματα στο πρωτάθλημα, να έχει να πάρει πέναλντυ από την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος (το τελευταίο το πήρε με αντίπαλο την Αναγέννηση Ψαθοπύργου). Προφανώς οι αμυντικοί των αντιπάλων του είναι πολύ προσεκτικοί..!! Τα συμπεράσματα για όλα τα παραπάνω δικά σας. Απλά τα αναφέρουμε γιατί κάθε Κυριακή γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Πάμε τώρα να δούμε τι έγινε στο παιχνίδι.
Ο Απόλλων ξεκίνησε με αρκετή διάθεση στο παιχνίδι και έδειξε ότι το ήθελε πολύ. Είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και μάλιστα σε έναν αρκετά κακό αγωνιστικό χώρο. Την πρώτη καλή φάση την είχε σε σούτ του Σουγλέρη στο 15', με την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 24' ήρθε η σειρά του Ραμόπουλου να χάσει μια καλή ευκαιρία με τον Ρουντζαμάνη να μπλοκάρει σταθερά. Η Δόξα απείλησε για πρώτη φορά με τον Μαντούκα στο 27' να σουτάρει αλλά η μπάλα να πηγαίνει σχετικά αργά στα χέρια του Αγοράκη. Στο 35' έγινε η φάση που έχουμε ήδη αναφέρει. Ο Σουγλέρης κάνει έξοχη προσπάθεια από τα αριστερά, μπαίνει στην περιοχή της Δόξας σχεδόν πλάγια στην γραμμή του άουτ, τριπλάρει τον αμυντικό της Δόξας ο οποίος τον ανατρέπει πεντακάθαρα. Ο Καργάκος σφυρίζει και όλοι περιμένουν να δείξει την άσπρη βούλα. Πρός έκπληξη όλων, αυτός βγάζει κίτρινη κάρτα για θέατρο στον επιθετικό των γηπεδούχων. Μια φάση που δεν πίστευαν ούτε οι ποδοσφαιριστές της Δόξας, οι οποίοι μάλιστα πρός τιμήν τους στο τέλος του αγώνα παραδέχτηκαν ομόφωνα ότι υπήρχε πεντακάθαρη ανατροπή. Τώρα πως γίνεται να το έχει δεί όλο το γήπεδο αλλά όχι ο Καργάκος, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε.
Το ημίχρονο τελείωσε με  μια μεγάλη ευκαιρία του Νίκου Κυριτόπουλου που από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Ρουντζάμάνη
Στο β' ημίχρονο, οι γηπεδούχοι πίεσαν και πάλι, ιδιαίτερα στα πρώτα 20 λεπτά. Στο 50' ο Ρουντζαμάνης απέκρουσε εντυπωσιακά το σούτ του Ραμόπουλου από τα δεξιά. Το ίδιο έκανε και στο 57' όταν έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το φάουλ του Σουγλέρη. Την αστοχία τους οι γηπεδούχοι παρολίγο να την πληρώσουν στο 65' όταν σε αντεπίθεση της Δόξας, ο Τοσκάι βρέθηκε τελείως μόνος του απέναντι από τον Αγοράκη αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Μια πραγματικά τεράστια ευκαιρία για την Δόξα Παραλίας να ανοίξει το σκόρ. Στην ουσία βέβαια ήταν και η μοναδική καλή στιγμή των φιλοξενουμένων στο παιχνίδι. Στο 80' γίνεται άλλη μια φάση για την οποία ο Καργάκος είπε παίζεται. Πιο συγκεκριμένα σε σούτ του Ραμόπουλου μέσα από μικρή περιοχή, η μπάλα βρήκε το χέρι αμυντικού της Δόξας που βρισκόταν ακριβώς πάνω στην γραμμή. Η απάντηση του Καργάκου στις νέες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων ήταν ότι το χέρι ήταν κολλημένο. Εδώ δεν έδωσε το πεντακάθαρο, θα έδινε αυτό?
Έτσι λοιπόν τελείωσε το παιχνίδι, με τον Απόλλωνα να χάνει και πάλι την ευκαιρία να ξεφύγει από το Λιμνοχώρι και να ελπίζει ακόμα και στην απευθείας άνοδο. Βέβαια δεν ήταν μόνο στο δικό του χέρι καθώς όπως είπαμε ο διαιτητής της συνάντησης τον αδίκησε σε μεγάλο βαθμό και του στέρησε την δυνατότητα να πάρει αυτό το τόσο σημαντικό παιχνίδι.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Κ. Αβραμόπουλος, Σπαθής, Τσιντώνης, Γιαννόπουλος, Ανδριακόπουλος, Σ. Κυριτόπουλος, Ν. Κυριτόπουλος, Κατεργάρης (70' Παναγόπουλος, Σουγλέρης, Ραμόπουλος
ΔΟΞΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : Ρουντζαμάνης, Τοσκάι, Γεωργικόπουλος, Δούμπας, Γραμματσούλιας, Πολίτης, Βαρκιντζόγλου, Σιδέρης (81' Παπαχαραλάμπους), Μαντούκας (60' Σπανός), Ζέρης (88' Νικολόπουλος), Μπινιέρης


ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ :
*** Είναι να απορεί κανείς πως γίνεται να βλέπει ένα ολόκληρο γήπεδο την ανατροπή στον Σουγλέρη και να μην την βλέπει ο Καργάκος που μάλιστα βρίσκεται και σε πολύ καλό οπτικό πεδίο από την φάση.
*** Εδώ αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα που δείχνουν ιδιαίτερη ποδοσφαιρική παιδεία με την ψυχραιμία τους για αυτά που τους στερούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος και μόνο διαμαρτυρήθηκαν στον Καργάκο λέγοντας σε χαμηλούς τόνους ότι δεν σέβεται τον ιδρώτα τους και ότι η σημερινή του διαιτησία ήταν ντροπή. Φανταστείτε κάτι αντίστοιχο να γινόταν αλλού. Αλλά δυστυχώς και ενώ ο Απόλλων δίνει κάθε Κυριακή μαθήματα ποδοσφαιρικής παιδείας, το ευχαριστώ είναι να του στερούν αυτά που δικαιούται.
*** 14 αγωνιστικές έχει να πάρει πέναλντυ η ομάδα της Εγλυκάδας. Γιατί άραγε?

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ 30ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής, ο Πείρος Ισώματος πήρε το ντέρμπυ απέναντι στην πρωτοπόρο Θύελλα Σκιαδά με 2-1 και μπήκε στην τετράδα εκμεταλλευόμενος το 0-0 του Άρη με τον Φαραικό. Την νίκη της ημέρας την πέτυχε η Αναγέννηση Ψαθοπύργου που κέρδισε με 3-0 το Λιμνοχώρι. Νίκη-ανάσα για τους Αμπελόκηπους απέναντι στους Πετεινούς με 4-1, ενώ ο Άγιος Δημήτριος έμπλεξε για τα καλά μετά την ήττα με 2-1 από την ΑΠΟ Αρόης που απέδειξε σήμερα σε κάποιους ότι δεν χαρίζεται σε κανέναν. Αναλυτικά είχαμε :

Κυριακή 10 Απριλίου 2011, Γήπεδο Προαστίου, Ώρα 17.30
Αμπελόκηποι-Πετεινοί 4-1
(9' , 80', 89' Α. Λαγκαδινός, 62' πεν. Χ. Λαγκαδινός / 76' Πολυζωγόπουλος)
Διαιτητής : Καρούσος
ρεπορτάζ : Δημήτρης Σαρρής



Ζωντανοί, στην υπόθεση παραμονή, έμειναν οι Αμπελόκηποι, μετά την εμφατική νίκη επί των Πετεινών με 4-1 στο γήπεδο Προαστείου. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Λαγκαδινό, ο οποίος σημείωσε «χατ-τρικ», η ομάδα των Συχαινών πέτυχε την δεύτερη σερί νίκη της, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την σωτηρία.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ (1-0) στο 9΄ με αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ του Α. Λαγκαδινού, που άφησε «άγαλμα» τον γκολκίπερ Λάγιο, ενώ στο 35΄ ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αλεξόπουλου πάνω στον Ρηγόπουλο.
Στο 62΄ ο Ρηγόπουλος ανατράπηκε από τον Λάγιο μέσα στην περιοχή και το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Χρήστος Λαγκαδινός (παρά την εξαιρετική προσπάθεια του Λάγιου, που άγγιξε την μπάλα), γράφοντας το 2-0. Μάλιστα, οι Αμπελόκηποι έφθασαν πολύ κοντά σε τρίτο γκολ με τους Ρηγόπουλο στο 67΄ και Καρέλα στο 68΄, όμως οι Πετεινοί ήταν αυτοί που βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 76΄ με εντυπωσιακή ενέργεια (δημιουργία και εκτέλεση) του Πολυζωγόπουλου, ο οποίος μείωσε σε 2-1.  
Δεν κράτησε πολύ, ωστόσο, η χαρά των φιλοξενούμενων, καθώς στο 80΄ ο Α. Λαγκαδινός νίκησε και πάλι τον Λάγιο με απευθείας φάουλ (η μπάλα «έσκασε» μπροστά στον πορτιέρο, ο οποίος αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα), σημειώνοντας το 3-1. Το «κερασάκι» στην τούρτα έβαλε στο 89΄ και πάλι ο Α. Λαγκαδινός με εκπληκτική ατομική ενέργεια, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Καρούσου (Παπαγιανόπουλος – Α. Σπανός).    

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Κατσουράνης, Μπάτραλης, Μπαλασκέρης, Καρέλας, Χρ. Λαγκαδινός, Πήττας (78΄ λ.τ. Τρυπαναγνωστόπουλος), Νάτσης (89΄ Τσεκούρας), Γεωργαντόπουλος, Βασιλόπουλος (74΄ Ραμαντάνης), Α. Λαγκαδινός, Ρηγόπουλος.
ΠΕΤΕΙΝΟΙ: Λάγιος, Κουρκουμέλης (72΄ Σωτηρόπουλος), Αλεξόπουλος, Κατριβέσης, Φραγκούλης, Κατριμπούζας, Ψιμάδας, Τ. Στέλλας, Πολυζωγόπουλος, Φούφουλας, Κίτσος (58΄ Ρόσης). 


Κυριακή 10 Απριλίου 2011, Γήπεδο Ισώματος, Ώρα 17.30
Πείρος Ισώματος-Θύελλα Σκιαδά 2-1
(18' Αθανασίου, 59' πεν. Δελδήμος / 73' πεν. Στούπας)
Διαιτητής : Α. Γιαννόπουλος


ΠΕΙΡΟΣ ΙΣΩΜΑΤΟΣ: Μπαρμπέρης, Κρουστάλης, Μωραΐτης, Αθανασόπουλος, Γκοτσούλιας, Αθανασίου, Κυριακόπουλος, Υφαντής, Σταθόπουλος (71' Γιαννόπουλος), Δελδήμος, Χ. Βαγγελάτος. 

ΘΥΕΛΛΑ ΣΚΙΑΔΑ: Δημόπουλος, Γ. Ι. Νταφογιάννης, Χ. Νταφογιάννης (54' Χ. Μπαρδάκης), Κοντάρης, Στούπας, Σιδέρης, Θεοδωρακόπουλος, Καραμπινάς, Λαμπρόπουλος, Κουλογιάννης, Κοντογεωργόπουλος (56' Κ. Μπόττης).

Κυριακή 10 Απριλίου 2011, Γήπεδο Ψαθοπύργου, Ώρα 17.30
Αναγέννηση Ψαθοπύργου-Λιμνοχώρι 3-0
(20' Μπούρδος, 31' Κυδωνιάτης, 33' Παπασπηλιόπουλος)
Αποβολή : 90' Κυδωνιάτης
Διαιτητής : Γραββάνης


ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Έρδας, Μανιάτης, Σακελλαρόπουλος, Γκοτσούλιας, Κωστόπουλος, Καραμπούλας, Κυδωνιάτης, Χίνκου, Παπαδόπουλος (90' Φ. Τόλιας), Μπούρδος (76' Λάτσινος), Παπασπηλιόπουλος (65' Χ. Τόλιας).
ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ: Παπαδημητρίου, Τσάμης, Μιχαλόπουλος, Αγγελόπουλος (75' Π. Αλεξανδρόπουλος), Γιαννόπουλος (38' Γκιώνης), Μητρόπουλος, Α. Αλεξανδρόπουλος, Πιπέρης (38' Χρυσανθόπουλος), Δελδήμος, Δημητρόπουλος, Βέρρας. 

Κυριακή 10 Απριλίου 2011, Γήπεδο Προσφυγικών, Ώρα 17.30
Άρης Πατρών-Φαραικός 0-0
Αποβολές : 76' Ν. Βασιλείου, 84' Χ. Βασιλείου
Διαιτητής : Χ. Παπαδόπουλος


ΑΡΗΣ ΠΑΤΡΩΝ: Φιλιππακόπουλος, Γουρδομιχάλης (70' Μητρόπουλος), Καλλάση (70' Χριστόπουλος), Σπηλιωτόπουλος, Κ. Ασημακόπουλος, Νικολόπουλος (82' Πεγιάζης), Μπαζάρογλου, Καταρτζόπουλος, Ν. Ασημακόπουλος, Οικονόμου, Παπαδημητρόπουλος.
ΦΑΡΑΪΚΟΣ: Κοσμάτος, Σακκάς (46' Κ. Σωτηρακόπουλος), Παλούμπης, Α. Σωτηρακόπουλος, Δημητρόπουλος, Ν. Βασιλείου, Χ. Βασιλείου, Γ. Σωτηρακόπουλος, Γεωργόπουλος (81' Φιλιππόπουλος), Βέρρας, Μούτσα.

Κυριακή 10 Απριλίου 2011, Γήπεδο ΕΠΣΑ ''Α. Κάνιστρας'', Ώρα 17.30
Άγιος Δημήτριος-ΑΠΟ Αρόης 1-2
(20' Μπαττάς / 60', 88' Μάνος)
Διαιτητής : Κ. Γιαννόπουλος


ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Τσαμπάς, Μπαττάς (46' Κρόγκος), Τριανταφυλλόπουλος, Ταμπακουλάκης, Ρηγόπουλος, Αντωνόπουλος, Κατσιμήγας, Σαλίχος (60' Ιατρού), Αποστολόπουλος, Δημητρόπουλος, Καψάλης (82' Μπουμπούκης).
ΑΠΟ ΑΡΟΗΣ: Κουτροκόης, Μπακόπουλος, Α. Δεπούντης, Καραΐσκος, Σακάτος, Ξυλιάς, Παπαχαραλάμπους, Μπούνιας, Σουλελές (85' Σπάτα), Σ. Δεπούντης, Παρασκευόπουλος (48' Μάνος).

Κυριακή 10 Απριλίου 2011, Γήπεδο Ροδιάς, Ώρα 17.30
Αιγιέας/Άρης-Ολυμπιακός Πατρών 3-0
(55' Βάκρινος, 50', 77' Γκοτσόπουλος)
Διαιτητής : Χόρτης


ΑΙΓΙΕΑΣ/ΑΡΗΣ: Γκολφίνος, Τ. Τσακάι, Σ. Τσακάι (79' Παρίσης), Μουρ, Κολύβρας (87' Στεφανάτος), Βλάχος, Φούκης, Γ. Οικονομόπουλος (81' Κ. Οικονομόπουλος), Γκοτσόπουλος, Βάκρινος, Ανδριώτης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκαδώλος, Γιαχαλής, Κοβάτσι (30' Σταματακόπουλος), Αργυρόπουλος, Παπανίκος, Σπυρόπουλος, Τζουβέκας, Αραπάκος (66' Παπούλας), Φραγκούλιας (68' Σιαφάκας), Ράφτης, Τσιχλιάς.

Κύριακη 10 Απριλίου 2011, Γήπεδο Αλισσού, Ώρα 17.30
Λέων Αλισσού-Πανιώνιος/Αχιλλεάς 0-5
(28' Βάλσαμος, 68' Τσαλπατούρος, 83' Μάργαρης, 60' πεν., 76' Κολλάρος)
Διαιτητής : Ρουγκάλας


ΛΕΩΝ ΑΛΙΣΣΟΥ: Μαργαλιάς, Βεσκούκης (80' Τσαγγάρας), Ντούμας, Α. Τραχάνης, Χρηστιάς, Δημακόπουλος, Λαζανάς, Φ. Τραχάνης (60' Γκρέκος), Ρηγόπουλος, Λάζαρης, Δρακόπουλος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ.: Η. Δίπλας, Χισεσάνι (40' λ.τ. Ρουμελιώτης), Γλαβάς, Θ. Δίπλας, Δέδος (80' Σταμπολίτης), Μανθόπουλος, Ν. Μάγκος, Βάλσαμος (66' Μάργαρης), Γεωργόπουλος, Κολλάρος, Τσαλπατούρος. 

Κυριακή 10 Απριλίου 2011, Γήπεδο ''Μ. Ηλιόπουλου'', Ώρα 17.30
Ρωμανός-Θύελλα Αιγίου 0-4
(14' Μακρυγιαννάκης, 76' Βαζούκης, 46', 65' Κουκουμαφτσής)
Χαμένο Πέναλντυ : 52' Ανδρικόπουλος
Διαιτητής : Ταξιάρχης



ΡΩΜΑΝΟΣ: Γιαννικόπουλος, Αυγέρος, Ντουράκου, Βανταράκης, Βοσνάκης, Τριανταφύλλου, Πιτουράς, Αλεξόπουλος, Παναγόπουλος, Ανδρικόπουλος, Σουγλέρης.
ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ: Σταθόπουλος, Σωτηρόπουλος (46' Χριστόπουλος), Αρβανίτης (55' Βαζούκης), Σταματόπουλος (68' Λαδικός), Γκινάι, Βλάχος, Σαλάι, Ζήσης, Ντάλας, Μακρυγιαννάκης, Κουκουμαφτσής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: