Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ


Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, Γήπεδο ΕΠΣΑ ''Α. Κάνιστρας'', Ώρα 15.00
Απόλλων Εγλυκάδας-Νίκη Προαστείου 2-0
(60' Μαντάς, 77' Χριστόπουλος)
Διαιτητής : Τσαγκαράκης

Άλλη μια νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Απόλλων Εγλυκάδας, ο οποίος επιβλήθηκε στο ''Α. Κάνιστρας'' με 2-0 της Νίκης Προαστείου. Μια νίκη που έχει ιδιαίτερη αξία αφού μέσα από αυτήν ο Απόλλων κατάφερε εκτός από τους τρείς πολύτιμους βαθμούς, να κερδίσει ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ώς βασικοί για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας. Αναφερόμαστε πρώτα και καλύτερα στον Παναγιώτη Παπανδρεόπουλο, τον νεαρό πορτιέρο που κλήθηκε να κάτσει κάτω απο τα δοκάρια, πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό ντεμπούτο και δίνοντας την σιγουριά και την εγγύηση που θα έδινε ένας έμπειρος τερματοφύλακας. Άλλο ένα κέρδος είναι η συμμετοχή ώς αμυντικού χάφ του Γιάννη Αβραμόπουλου, που κλήθηκε και αυτός να αναπληρώσει το κενό της απουσίας των Ανδριακόπουλου και Φωτακόπουλου. Τα ίδια ισχύουν και για τον Κωνσταντίνο Πλέγα που αντιστοίχως κάλυψε το κενό του Γρηγόρη Παναγόπουλου. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, οι τρείς βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί αλλά το σημερινό κέρδος για την ομάδα της Εγλυκάδας είναι αυτά τα παιδιά που απέδειξαν στον Άρη Πλέγα που τους εμπιστέυτηκε ότι μπορούν να ανταποκριθούν με μεγάλη αποτελεσματικότητα στις δύσκολες υποχρεώσεις της ομάδας. 
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Απόλλων ήταν σε όλη την διάρκεια του αγώνα πολύ καλύτερος από τους φιλοξενούμενους και κέρδισε δίκαια και σχετικά εύκολα τον αγώνα. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκει στον Θόδωρο Σουγλέρη όταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 5' σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καραγεωργόπουλου. Η απάντηση της Νίκης ήρθε λίγο αργότερα με τον Παναγάκη να δοκιμάζει επικίνδυνο γύρισμα μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα αλλά τον Παπανδρεόπουλο να διώχνει σωτήρια. Στο 20' είχαμε ένα πολύ καλό γυριστό σούτ του Γιαννόπουλου και έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μαντά, το οποίο έφυγε άουτ. Νέα καλή στιγμή με τον Χριστόπουλο στο 35' να πιάνει την κεφαλιά και η μπάλα να περνάει άουτ. Κάπως έτσι τελείωσε το α' μέρος, με τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς και έπιασαν πολύ καλύτερη απόδοση. Στο 60' και ύστερα από λάθος διώξιμο αμυντικού της Νίκης, ο Παναγιώτης Μαντάς με αριστερό δυνατό σούτ άνοιξε το σκόρ για τον Απόλλωνα, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Ένα τέρμα που άξιζε η ομάδα της Εγλυκάδας, άσχετα αν αυτό προήλθε από λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων. Στο 68' είχαμε μια καλή στιγμή σε ωραίο σούτ του Ραμόπουλου έξω από την περιοχή, το οποίο εξουδετέρωσε ο Καραγεωργόπουλος. Στο 75' είχαμε μια ακόμα καλή στιγμή, με τον Σουγλέρη να κάνει ότι θέλει την αριστερή πλευρά της Νίκης, να σεντράρει όμορφα στο πέναλντυ έτοιμο γκόλ στον Μαντά, ο οποίος καθυστέρησε και έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει το σκόρ και τα προσωπικά του τέρματα. Αυτό όμως που δεν κατάφερε ο σκόρερ του πρώτου τέρματος της ομάδας της Εγλυκάδας, το κατάφερε ο Χριστόπουλος που εκμεταλλέυτηκε την ολιγορία των αμυντικών της Νίκης και την λάθος έξοδο του Καραγεωργόπουλου, σημειώνοντας το 2-0 και ''κλειδώνοντας'' ουσιαστικά την νίκη. Στο 82' είχαμε μια καλή στιγμή για την ομάδα του Προαστείου, όταν το σούτ του Μικέ μπλόκαρε σταθερά ο Παναγιώτης Παπανδρεόπουλος.
Ο Απόλλων συνέχισε για 8η σερί αγώνα αήττητος και πήρε άλλους τρείς πολύτιμους πόντους. Κέρδισε μια ομάδα που ήταν πάνω από αυτόν στην βαθμολογία και πλέον την έφτασε και ισοβαθμούν μαζί στην 5η θέση της κατάταξης. Είπαμε πιο πάνω, κέρδισε πολλά περισσότερα από μια νίκη και αυτό δείχνει το πόσο ''ομάδα'' έχει γίνει και πως δεν έχει απολύτως πλέον καμία σημασία αν έχει σοβαρές απουσίες, αφού διαθέτει ένα πολύ καλό ρόστερ το οποίο αναπληρώνει αυτές με πολύ μεγάλη επιτυχία.

*** Η διοίκηση, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα εύχονται συλληπητήρια στο ποδοσφαιριστή της ομάδας Γρηγόρη Παναγόπουλο, για τον θάνατο της γιαγιάς του.


ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Παπανδρεόπουλος, Κ. Αβραμόπουλος, Κατεργάρης (58 λ.τ' Βανάκας), Γιαννόπουλος, Παπαστεργίου, Γ. Αβραμόπουλος, Πλέγας (90' Κλαουδάτος), Μαντάς (89' Νιάχος), Χριστόπουλος, Σουγλέρης, Ραμόπουλος
ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ : Καραγεωργόπουλος, Πολύδωρος, Παρασκεύας, Σούφρας, Μικές, Λίλας (72' Παπασπηλιόπουλος), Μπίτσι, Δερβίσης, Καλύβας, Οικονομόπουλος, Παναγάκης (46' Νταλακούρας)


ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ : 
*** Ντεμπούτο για τον Παναγιώτη Παπανδρεόπουλο κάτω από τα δοκάρια του Απόλλωνα και μάλιστα πολύ επιτυχημένο αφού ο νεαρός πορτιέρο ήταν σταθερότατος.
*** Αρκετοί Εγλυκαδιώτες βρέθηκαν στο γήπεδο, οι οποίοι αρχίζουν και στηρίζουν σε κάθε αγώνα την ομάδα, αφού βλέπουν και κατανοούν την προσπάθεια που κάνει και το όμορφο ποδόσφαιρο που αποδίδει.
*** Αρχηγός στον σημερινό αγώνα αγωνίστηκε ο Γιάννης Αβραμόπουλος, ο οποίος είχε μια ''αρχοντική'' παρουσία στο κέντρο της ομάδας.
*** Πολλές οι απουσίες για την ομάδα της Εγλυκάδας. Ανδριακόπουλος, Φωτακόπουλος, Παναγόπουλος, Τζάφα, απουσίαζαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.
*** Επιστροφή στην 18άδα για τον Βαγγέλη Νικολόπουλο που ανάρρωσε και έχει επανέλθει πλήρως στις προπονήσεις, μετά τον σπάσιμο που είχε στο αριστερό του χέρι.
*** Μετά από 82 συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος (τελευταίο παιχνίδι ήταν στην Β' Κατηγορία, αυτό μεταξύ του Απόλλωνα και του Κεραυνού Αγίου Βασιλείου), ο Κώστας Αγοράκης κάθησε στον πάγκο της ομάδας. 
*** Η κάμερα του Μάνου Μπουσέ δεν θα μπορούσε να λήψει.....Αύριο το βίντεο

TO ΕΠΙΣΗΜΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΜΠΟΥΣΕ..με απίστευτο Βασίλη Δοξαρά ..!!
(Ανεβάστε την αναλυση σε HD 1080p για καλύτερη εικόνα)


ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ 13ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής, οι τρείς πρωτοπόροι συνέχισαν με νίκες, ξεπερνώντας τα δύσκολα εμπόδια που είχαν.
Ο Αχαιός Σαραβαλίου κέρδισε με 2-0 την Αστραπή και περέμεινε στην πρώτη θέση. Το ίδιο έκανε και ο Εθνικός Σαγείκων που πέρασε από το Ρίο κερδίζοντας το Ζαβλάνι αλλά και η Ακράτα που νίκησε με 3-1 το Πάτραι στο γήπεδο της. Σημαντικές νίκες πέτυχαν η Θύελλα Σκιαδά επί του Ατρομήτου με 2-0 και ο Δαβουρλής εκτός έδρας επί του Αίαντα με 5-2. ''Εξάσφαιρο'' για την Αναγέννηση απέναντι στον Αχιλλέα/Εθνικό, ενώ ο Φωστήρας ''γκέλαρε'' στα Βραχνέικα με αντίπαλο τον Ωλενιακό. Αναλυτικά στα παιχνίδια είχαμε :

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, Γήπεδο Σαραβαλίου ''Κ. Ζάρρας'', Ώρα 15.00
Αχαιός Σαραβαλίου-Αστραπή Ψαροφαίου 2-0
(21' Αντωνόπουλος, 65' Φραντζής)
Διαιτητής : Γραμματικόπουλος


Αχαιός Σαραβαλίου-Αστραπή 2-0 (Φωτογραφική Επιμέλεια : Ε. Νταφογιάννη)

ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ : Μπαρδάκης, Διαμαντόπουλος (48’ Κοντογεωργόπουλος), Σωτηρόπουλος Α., Σωτηρόπουλος Κ., Παπουτσής, Κιούτσακ, Κασπίρης, Φραντζής (80’ Ξυπολιάς Χ.), Αντωνόπουλος, Αλεξόπουλος (70’ Σωτηρόπουλος Ζ.), Σπαθής.
ΑΣΤΡΑΠΗ ΨΑΡΟΦΑΙΟΥ : Κολλαϊτης, Γελάσιος, Θανάσουλας, Κουρμπανάς, Λιόσης, Μηλάτος, Ρουντζαμάνης, Σταθόπουλος, Κοσμάς (62’ Γιαννόπουλος), Κοτικιάν (81’ Κουτσοκέρης), Χασάπης (58’ Καραμάνος).

*** 9 παιχνίδια αήττητος και 5 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, συμπλήρωσε ο Αχαιός Σαραβαλίου και πλέον ταξιδεύει στην Ακράτα για το ντέρμπυ της 14ης αγωνιστικής απέναντι στην τοπική ομάδα 


Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, Γήπεδο Ρίου, Ώρα 15.00
ΑΠΣ Ζαβλάνι-Εθνικός Σαγείκων 2-4
(83' Δ. Ιωάννου, 88' Φωτόπουλος / 59' Αθανασόπουλος, 64' Τσολόπουλος, 73' Ιωάννου, 81' Τζίφας)
Διαιτητής : Μπόρτζαρης



ΑΠΣ Ζαβλάνι-Εθνικός Σαγείκων 2-4 (Φωτογραφική Επιμέλεια : Δ. Σαρρής) 

ΑΠΣ ΖΑΒΛΑΝΙ : Δαλαβούρας, Κουτούλας, Γ. Τσαμτσούρης (77' Κανελλόπουλος), Θ. Τσαμτσούρης, Β. Ιωάννου, Ράπτης, Μαντούκας, Δ. Ιωάννου, Φωτόπουλος, Ανδρούτσος (79' Ανδρικόπουλος), Σούμπασης (70' Κοσπέτας)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ : Οικονόμου, Σκιαδάς, Πυρρής, Ν. Ιωάννου, Τσολόπουλος, Αβράμης, Παναγόπουλος (80' Μπαρδούσης), Μπατέλος (75' Ασλανίδης), Μπαλαλάς (65'
Κ. Ιωάννου), Τζίφας, Αθανασόπουλος

*** Δύο τέρματα από απευθείας εκτελέσεις φάουλ πέτυχε η ομάδα του Εθνικού. Το πρώτο με τον Σπύρο Αθανασόπουλο που άνοιξε το σκόρ και το δεύτερο με τον Ν. Ιωάννου που ανέβασε το σκόρ στο 3-0. Ο Εθνικός προηγήθηκε με 4-0, έπειτα χαλάρωσε και το Ζαβλάνι μείωσε σε 2-4.  



Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, Γήπεδο Ακράτας, Ώρα 15.00
ΑΟ Ακράτα-ΑΟ Πάτραι 3-1
(58' Ανωγιάτης, 70' Κατσαρέλιας, 93' Ν. Χοντζαλάρι / 86' Βαγγελάτος)
Διαιτητής : Πασχάκης

ΑΟ ΑΚΡΑΤΑ : Βασιλόπουλος, Χοτζαλάρι Κ., Τσούρας, Ζαφειρόπουλος, Καραπαναγιώτης, Σταματόπουλος (89’ Διαμαντόπουλος), Λυμπερόπουλος (60’ Μιχαλόπουλος), Μεντής (83’ Μαντάς), Χοτζαλάρι Ν., Ανωγιάτης, Κατσαρέλιας
ΑΟ ΠΑΤΡΑΙ : Γεωργακόπουλος, Μακρόπουλος, Χριστόπουλος, Βαγγελάτος Κ, Πάντος, Βρόντος, Τσίφας (84’ Γιάχος), Μητρόπουλος (77’ Βαγγελάτος Μ.), Φραγκουλάκης, Μπερτιάς, Μπαλής (51’ Μπαμπίλης)

*** Μπορεί οι Γασπαρινάτος και Παπαζαφείρης να αποτελούν παρελθόν για την ομάδα του Πάτραι και να ''μετακομίζουν'' στο Βουπράσιο, αλλά ο ''τρίτος'' της παρέας Ηλίας Γεωργακόπουλος που είχε σταματήσει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, επέστρεψε και αγωνίστηκε στον σημερινό αγώνα. Η Ακράτα βέβαια επικράτησε και παρέμεινε στην πρώτη τριάδα της κορυφής.

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, Γήπεδο Σταυροδρομίου, Ώρα 15.00
Θύελλα Σκιαδά-Ατρόμητος Πατρών 2-0
(3' πεν. Λαμπρόπουλος, 85' Πλούμπης)
Διαιτητής : Μακρυπόδης 

ΘΥΕΛΛΑ ΣΚΙΑΔΑ : Δημόπουλος, Ι. Νταφογιάννης, Μπαρδάκης Γ., Νταφογιάννης Χ., Στούπας, Τσίμπιτσης, Παναγιωτόπουλος (61’ Πλούμπης), Μπαλής, Κουλογιάννης (60’ Γραμματσούλιας), Θεοδωρακόπουλος (85’ Νταφογιάννης Λ.), Λαμπρόπουλος
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ : Αντωνόπουλος, Σπηλιώπουλος, Κολοβούρης, Ζήσης, Μουταφίδης Θ., Τεμπονέρας (70’ Σταύρακας), Παπαδόπουλος (80’ Σιουντρής), Σωτηρίου, Κόκκας

*** ''Πρώτη'' του Γιώργου Τουντόπουλου στον πάγκο του Ατρομήτου, η οποία όμως δεν στέφθηκε με θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα των Ζαρουχλείκων. Στην αντίπερα, ο Θόδωρος Λαμπρόπουλος με το σημερινό του τέρμα έφτασε τα 10 συνολικά στο πρωτάθλημα 

  Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, Γήπεδο Προαστείου, Ώρα 15.00
Αίας Πατρών-Δαβουρλής Κ92 2-5
(23' πεν. Π. Φλωράτος, 42' Κατσαίτης / 15' πεν. Κουλούρης, 19' Λαζαρίδης, 45' Μακρυνιώτης, 67 πεν., 85' Κουμπουρλής)
Αποβολές : 65' Φωκάς, 65' Κολέσης
Διαιτητής : Γ. Παπαδόπουλος

ΑΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ : Χατούπης, Πανταζάτος (68’ Αποστόλου), Αλεξανδρόπουλος, Σπυρόπουλος, Κωνσταντινόπουλος, Φωκάς, Φλωράτος Π. (72’ Ντούλιας), Φλωράτος Κ. (75’ Καλλιβωκάς), Γκολέσης, Κατσαϊτης, Λαμπρόπουλος
ΔΑΒΟΥΡΛΗΣ Κ. ’92 : Κοκοτσής, Λαζαρίδης, Ραμαντάνης, Τούσης (71’ Δρογγίτης), Κούντας, Τρίγκας, Μακρινιώτης, Γεράνιος, Κουμπουρλής, Κουλούρης (60’ Θοδωρής), Αποστολόπουλος (81’ Μπακλέσης)

*** Τρία συνολικά πέναλντυ έδωσε στον αγώνα ο κ. Παπαδόπουλος. Δύο για τον Δαβουρλή Κ92 και ένα για τον Αίαντα. Η πλευρά των γηπεδούχων διαμαρτύρεται και για τα δύο πέναλντυ που καταλογίστηκαν εις βάρος της. Στο δεύτερο πέναλντυ μάλιστα, ο Αίαντας είχε και δύο αποβολές, γεγονός που τον ανάγκασε να αγωνιστεί με 9 ποδοσφαιριστές για 25 λεπτά.

  Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, Γήπεδο Ζαρουχλείκων, Ώρα 15.00
Αναγέννηση Πατρών-Αχιλλέας/Εθνικός 6-0
(2' Χριστόπουλος, 10', 64' Παπαδόπουλος, 19' Σαχπατζίδης, 42' Κοκκόλης, 85' Τσελεπής) 
Διαιτητής : Θ. Σπανός

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΤΡΩΝ : Τσαουντέλιο, Παναγόπουλος (46’ Τσελέπης), Ξάνθης (57’ Τσίμπιτσης), Σπανός, Αδαμόπουλος, Κανελλόπουλος, Κοκόλης, Σαχπατζίδης (62’ Ροδόπουλος), Μαραγκός, Παπαδόπουλος, Χριστόπουλος
ΑΧΙΛΛΕΑΣ/ΕΘΝΙΚΟΣ : Μακρυγιαννάκης, Τσακούλι (70’ Μπέσκος), Παρίσης, Μαρκάτος, Σκόνδρας (60’ Φάκος), Σωτηρόπουλος, Τριανταφύλλου, Λαλαής, Τέρμπος, Μακρυγιάννης, Χριστοδουλόπουλος

*** Στον απόηχο των γεγονότων που έλαβαν χώρα στο προηγούμενο αγώνα στα Σαγείκα και με την αναμονή της ποινής που θα επιβληθεί στους ''άτακτους'' ποδοσφαιριστές της, η Αναγέννηση επέστρεψε στις νίκες απέναντι στον ουραγό Αχιλλέα/Εθνικό που παραμένει χωρίς νίκη και μόλις 1 βαθμό στο πρωτάθλημα. Μάλιστα οι γηπεδούχοι φρόντισαν να τελειώσουν από το α' μέρος το παιχνίδι όπου και προηγήθηκαν με 4-0.

 Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, Γήπεδο Βραχνείκων, Ώρα 15.00
Φωστήρας Οβρυάς-Ωλενιακός 1-1
(27' Σ. Δεπούντης / 60' Λάμπρου)
Διαιτητής : Καμζόλας

ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΟΒΡΥΑΣ : Τούφας, Τζίρτης, Μάτα, Πανούσης, Βερβέρογλου, Νικολάου (75’ Ζαχαράτος), Νούνεφ (70’ Χαρίτος), Δεπούντης, Ανδρικόπουλος, Λάτσης (60’ Γαλάνης), Μαρτζάκλης
ΩΛΕΝΙΑΚΟΣ : Καραλής, Αργυρόπουλος, Τσαουρδάς (85’ Λαζανάς), Λαμπρόπουλος, Κουμαριώτης (60’ Παναγιωτακόπουλος), Νικολακόπουλος (52’ Παναγόπουλος), Γκίνετς, Λάμπρου, Γεωργόπουλος, Σπυρόπουλος, Παναγιωτόπουλος

*** Μπορεί ο Ωλενιακός να θεωρείται από πολλούς καταδικασμένος για το ''νεαρό'' της ηλικίας του, αλλά σε κάθε παιχνίδι αποδεικνύει ότι όποιος τον υποτιμήσει θα το πληρώσει. Έτσι και στο παιχνίδι με τον Φωστήρα που ήταν αρκετά καλός, κατάφερε να αποσπάσει το θετικό αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ρούλα Στίγκα και το Patra TV για την παραχώρηση στην σελίδα μας των στιγμιοτύπων από τους αγώνες.

Το άρθρο είναι αποκλειστική προσφορά

Δεν υπάρχουν σχόλια: