Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Δ' ΕΘΝΙΚΗ / 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ, ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΛΑΠΠΑ ΚΑΙ ΑΧΑΙΚΗ

Παναιγιάλειος-ΑΟ Τσιλιβή 1-0

Με την διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής συνεχίστηκε σήμερα το πρωτάθλημα στον 6ο όμιλο της Δ' Εθνικής. Ο πρωτοπόρος Παναιγιάλειος πέτυχε αγχωτική νίκη με 1-0 απέναντι στο Τσιλιβή, χάρις σε ένα τέρμα από το 8' του Μπούνα και είναι η μοναδική ομάδα με το απόλυτο στις νίκες. Ο Διαγόρας ηττήθηκε στο Πανόπουλο από την τοπική ομάδα, αν και προηγήθηκε με τέρμα του Παπαδόπουλου. Η Αχαική κέρδισε άνετα με 3-1 τον Αστέρα Αμαλιάδας σε αντίθεση με την Θύελλα που δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε στις Βρασιές. Το ''διπλό'' της ημέρας σημείωσε ο Ατρόμητος Λάππα που κέρδισε τον Πάμισο μέσα στην Μεσσήνη. Αναλυτικά είχαμε :

Παναιγιάλειος-ΑΟ Τσιλιβή 1-0
(8' Μπούνας) 

Ο Βασίλης Μπούνας τον έκανε το «μποναμά» του υπογράφοντας τη χθεσινή νίκη του Παναιγιαλείου. Οι «μελανόλευκοι» ήταν ράθυμοι στο παιχνίδι της, δείγμα της μέτριας ψυχολογίας τους λόγω της αναβλητικότητας στις πληρωμές.
Το γρήγορο τέρμα του Μπούνα (8’) ξεκλείδωσε την άμυνα των νησιωτών, οι οποίοι απάντησαν με το δοκάρι του Μποτώνη και ανησύχησαν τον μέχρι τότε μέτριο Παναιγιάλειο, ο οποίος αφυπνίστηκε στην επανάληψη και απώλεσε αρκετές ευκαιρίες, πέφτοντας πάνω στον εξαιρετικό Κλάδη, που κατέβασε ρολά και διατήρησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Οι κυριότερες φάσεις:
7’: Ο Βασιλαντωνόπουλος εξαπολύει σουτ από πλεονεκτική θέση και αναγκάζει τον Κλάδη σε εξαιρετική απόκρουση
8’ 1-0: Ο Μπούνας με γυριστό σουτ ανοίγει το σκορ για τον Παναιγιάλειο.
19’ Δοκάρι: Σε κεφαλιά του Μποτώνη, που προήλθε από φάουλ του Κρεζία και κόντρα της μπάλας πάνω στον Μούζο.
62’: Σουτ του Βασιλαντωνόπουλου αποκρούει ο Κλάδης.
76’: Ο Διαμαντόπουλος σουτάρει και πάλι σε ετοιμότητα ο Κλάδης.
82’: Ο Μαντάς σουτάρει, ο Κλάδης διατηρεί το 1-0.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Νίκος Κουρμπανάς): Μούζος, Αγουρίδης, Κατεργάρης, Παπαδόπουλος, Νικολόπουλος, Στρατομήτρος, Μπούνας, Αργυρόπουλος (73’ Μαντάς), Διαμαντόπουλος (79’ Μπουλούμπασης), Βασιλαντωνόπουλος, Γκοτσούλιας.
AO ΤΣΙΛΙΒΗ (Πατρίκ Ενγκεμά): Κλάδης Β., Κλάδης Άγγ., Βυθούλκας, Σοφός Δ., Κουσίδης, Μποτώνης, Ντόβρος, Σούρμπης, Πάστρας, Μαρίνος (51’ Δρόσος), Κρεζίας (71’ Καρδάρης).

 
Αχαική-Αστέρας Αμαλιάδας 3-1
(12' Δημητρακόπουλος, 16' Νιφορόπουλος, 83' Σπανός / 48' Δούλος)

Η Αχαϊκή φιλοξένησε τον επικίνδυνο Αστέρα Αμαλιάδας, όμως στηριζόμενη στην μεστή της εικόνα στο πρώτο μέρος (πέτυχε 2 γκολ σε 5 λεπτά) έφτασε στην κατάκτηση των τριών βαθμών και έκλεισε το 2011 χωρίς να έχει γευτεί το πικρό ποτήρι της αποτυχίας (2 νίκες- 5 ισοπαλίες).
Τα «καναρίνια» προηγήθηκαν στο 16’ με δύο γκολ διαφορά, αλλά μετά την ανάπαυλα, η ομάδα της Αμαλιάδας «πάγωσε» τους γηπεδούχους, αφού μείωσε στο 48’ με τον Δούλο, σε μία φάση, που ο επόπτης καταλόγισε οφσάιντ, αλλά ο διαιτητής έδειξε σέντρα.

Οι κυριότερες φάσεις:
8’: Ο Χ. Παρασκευόπουλος απέναντι στον Καλλιακμάνη, που απομακρύνει με τα πόδια.
12’ 1-0: Με «δράστη» τον Αυγερινό Δημητρακόπουλο.
16’ 2-0: Ο Νιφορόπουλος «χτίζει» τις βάσεις για την πολυπόθητη νίκη.
48’ 2-1: Ο Δούλος μειώνει με σουτ. Ο επόπτης υπέδειξε οφσάιντ, οι γηπεδούχοι σταμάτησαν, ο διαιτητής κατοχύρωσε το γκολ μέσα σε διαμαρτυρίες.
83’ 3-1: Ο Σπανός με ψηλοκρεμαστό σουτ εξασφαλίζει το «3ποντο».

ΑΧΑΪΚΗ (Γιάννης Ζερδεβάς): Καλλιακμάνης, Γερασιμόπουλος, Μπουρδανιώτης, Λαζανάς, (46ʼ Νιφόρας), Ανδριέλλος, Νιφορόπουλος, Φίλιππας (87ʼ Γκοτσούλιας), Αναγνώστου (71ʼ Νικολακόπουλος), Δημητρακόπουλος, Σπανός.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Τάσος Φερεκίδης): Α. Αντωνόπουλος, Τσαμπαλάς, Γκρίλλας, Ζώντος, Ρούνης, Παναγιωτόπουλος, Χ. Παρασκευόπουλος, Γ. Παρασκευόπουλος (78ʼ Φερεκίδης), Δούλος, Αρουτίδης (8ʼ λ.τ. Νούλας), Θ. Αντωνόπουλος.

Πάμισος Μεσσήνης-Ατρόμητος Λάππα 0-1
(63' Πολίτης)

Ο Ατρόμητος Λάππα δεν δέχθηκε την φιλοξενία του Πάμισου Μεσσήνης  και με «δράστη» τον Γιώργο Πολίτη, ο οποίος «μίλησε» στο 63’, «απέδρασε» από την Μεσσήνη και προσέθεσε άλλους τρεις «χρυσούς» βαθμούς στο ενεργητικό του.
Ύστερα από το τέρμα του Πολίτη τα πράγματα απλοποιήθηκαν, καθότι οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Αντωνίου. Τα «λιονταράκια» αξιοποίησαν στο έπακρο το αριθμητικό πλεονέκτημα και δεν κινδύνεψαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Οι κυριότερες φάσεις:
5’:  Ο Γραμματικόπουλος αστοχεί με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
17’:  Σουτ του Τσιάτο και η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ.
32’:  Ο Αντωνόπουλος πιάνει την κεφαλιά και αποκρούει ο Κατσίποδας.
63’:  0-1 Ο Αντωνόπουλος εκτελεί φάουλ, ο Κατσίποδας αποκρούει ασταθώς και ο Πολίτης (σουτ) σκοράρει στην επαναφορά.
65’:  Αποβολή του Αντωνίου.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Κατσίποδας, Ι.Τρίψας (69’ Πολυχρόνης), Αρβανίτης (77’ Βαβαρούτσος), Δασκαλάκης, Δημητρακόπουλος, Φιλιππόπουλος, Καλογερόπουλος, Ηλιόπουλος, Κουλόπουλος, Αντωνίου, Χ.Τρίψας.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ (Χρήστος Τσίκας) : Β.Αγγελόπουλος, Λιβάνης, Ζώτος, Αντωνόπουλος, Μπούρδος (65’ Λ.Αγγελόπουλος), Κυριαζόπουλος, Σανδραβέλλης, Πολίτης, Τσιάτο (87’ Μούζος), Νάτσης (68’ Γιαννακόπουλος), Γραμματικόπουλος

Βρασιές-Θύελλα Πατρών 2-0
(27', 85' Λέτρος)

Η Θύελλα Πατρών παρουσιάστηκε νωθρή και αγνώριστη αγωνιστικά κόντρα στις Βρασιές και η ομάδα της Αρκαδίας δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, αφού με δύο τέρματα του Λέτρου από στημένες φάσεις έριξε στο καναβάτσο την ομάδα του Θοδωρή Πατρώνη.
Αρχικά, ο Λέτρος έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» στην άμυνα της Θύελλας με φάουλ στο 27’ και «κλείδωσε» τους τρεις πολυπόθητους πόντους, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 85’.
Με την εν λόγω εκτός έδρας αποτυχία οι «μπλε» μετρούν τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς μακριά από το «Φ.Αραβαντινός».

Οι κυριότερες φάσεις:
27’ 1-0: Ο Λέτρος με απευθείας εκτέλεση φάουλ αιφνιδιάζει τον Παπαδόπουλο.
85’ 2-0: Ο Λέτρος με πέναλτι σφραγίζει την νίκη των Βρασιών.

ΒΡΑΣΙΕΣ: Αφουξενίδης, Κορολόγος, Χαρμπαλής, Παρασκευάς, Παπανικολάου, Κολλιός, Καλατζής, Κολλιόπουλος, Παπαδόπουλος, Κατσούρδας, Λέτρος.
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ (Θόδωρος Πατρώνης): Παπαδόπουλος, Μαργαρίτης, Νικολόπουλος, Καραχάλιος, Βετούλας, Αθανασίου, Χριστόπουλος, Μπαλτιμάς, Μπινιέρης, Μπάρδης, Γκοτσόπουλος.


Π.Φ.Ο. Πανόπουλου-Διαγόρας Βραχνείκων 2-1
(52' πεν. Γκέρτσος, 72' Χρονόπουλος / 45' Παπαδόπουλος)

Ο Διαγόρας Βραχνείκων προηγούνταν με 1-0 από το πρώτο μέρος, χάρη σε κεφαλιά του Παπαδόπουλου στις καθυστερήσεις, όμως στο 52’ το Πανόπουλο κέρδισε πέναλτι-εφεύρεση, που «ανακάλυψε» ο ρέφερι Παπαγεωργίου του συνδέσμου Άρτας και οι «μοβ» διαμαρτύρονται έντονα, μιλώντας δικαιολογημένα για αλλοίωση αποτελέσματος.
Ο Αμπατζής θέλησε να διώξει την μπάλα με ανάποδο ψαλίδι, αλλά ο διαιτητής είδε πέναλτι και έστειλε τον Γκέρτσο στην «άσπρη βούλα», από όπου δεν λάθεψε και ισοφάρισε.Μετά το «έγκλημα» του Παπαγεωργίου ήρθε η τιμωρία από τον Χρονόπουλο στο 72’.
  
Οι κυριότερες φάσεις:
45’ 0-1: Με την λήξη του πρώτου μέρους ο Παπαδόπουλος (κεφαλιά) «παγώνει» το Πανόπουλο.
52’ 1-1: Ο Γκέρτσος ισοφαρίζει με αμφισβητούμενο πέναλτι και αποβάλλεται ο Αμπατζής.
72’ 2-1: Ο Χρονόπουλος με σουτ. 

ΠΦΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ (Λάκης Αθανασόπουλος): Αλεξανδρόπουλος, Γαλανόπουλος, Αναγουλίδης, Μοσχογιάννης, Γουβαλάρης (55ʼ Βλαχόπουλος), Δαβουρλής, Μπρης (85ʼ Σίνος), Παναγόπουλος (46ʼ Χρονόπουλος), Γκέρτσος, Σπηλιόπουλος Σαραμαντάς.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡ. (Μάριος Καπετανάκης): Λιούρδης, Ντινόπουλος, Μπίζος (51ʼ Δασουράς), Νίκας, Αμπατζής, Παπαδόπουλος, Λάζαρης, Παρίσης (65ʼ Διονυσακόπουλος), Τσούντος (55ʼ Τάκος), Αλεξανδρόπουλος, Ανδρεόπουλος.

Πυρ και μανία ήταν ο πρόεδρος του Διαγόρα, Παναγιώτης Γεωργόπουλος με τις υποδείξεις του Αρτινού Παπαγεωργίου στην ήττα με 2-1 από το Πανόπουλο. Τι είπε: "Μιλάμε για αλλοίωση αποτελέσματος. Σήμερα (σ.σ. χθες) μας πνίγει το δίκιο και θα σκεφτούμε σοβαρά να καταγγείλουμε τη διαιτησία του κ. Παπαγεωργίου στα αρμόδια όργανα. Διαμαρτυρόμαστε εντόνως και χωρίς ίχνος υπερβολής και καμία αμφιβολία η φάση της ισοφάρισης των γηπεδούχων προήλθε από ανύπαρκτο πέναλτι, στο οποίο αποβλήθηκε και ο ποδοσφαιριστής μας Αμπατζής. Κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι. Ειλικρινά λυπούμαστε γιατί μας "έκλεψαν" ότι δικαιούμαστε. Δεν ξέρω τι μπορούμε να πετύχουμε με τις διαμαρτυρίες, όμως εύχομαι κάποια στιγμή αυτό το πράγμα να σταματήσει".


Εράνη Φιλιατρών-Ολυμπιακός Γυθείου 0-0

Εράνη Φιλιατρών και Ολυμπιακός Γυθείου μοιράστηκαν από ένα βαθμό στο δημοτικό στάδιο των Φιλιατρών, καθότι «κόλλησαν» στο 0-0, σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, το οποίο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας και θα ξεχαστεί γρήγορα (100 περίπου το παρακολούθησαν).
Η συνεχής βροχόπτωση δυσχέραινε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, αφού ο αγωνιστικό χώρος ήταν βαρύς και δεν βοηθούσε, ούτως ώστε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε γενικές γραμμές και με μακρινά σουτ αποπειράθηκαν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία. Ο Ολυμπιακός ήταν στημένος αριστουργηματικά, όμως δεν ήταν δραστήριος στο επιθετικό κομμάτι και αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο

Τριταιικός-ΑΟ Εικοσιμίας 0-3 α.α.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 6ου ΟΜΙΛΟΥ Δ' ΕΘΝΙΚΗΣ

Ευχαριστούμε τους Γιάννη Γεωργακόπουλο και Γιάννη Μοσχοχωρίτη για την επιμέλεια της Δ' Εθνικής καθώς επίσης και το νέο αθλητικό portal της Αχαίας ''Taliban News''


Το άρθρο είναι αποκλειστική προσφορά

Δεν υπάρχουν σχόλια: