Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ''ΟΔΗΓΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ''...ΔΟΞΑ ΝΙΦΟΡΕΙΚΩΝ, ΑΝΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ ΚΑΙ ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΕΙΡΑΣ

Φώτο : Λέων Αλισσού-Βουπράσιο 1-0

Με τεράστιο ενδιαφέρον εξελίσσεται και το πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας και στους τρείς ομίλους του.
Στον α' όμιλο, η Δόξα Νιφορείκων εκμεταλλέυτηκε την έκπληξη στον αγώνα Καμίνια-Ροίτικα με την ήττα των γηπεδούχων και σε συνδυασμό με την δική της αγχωτική νίκη πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας. Σπουδαία νίκη για τον Λέων Αλισσού απέναντι στο Βουπράσιο αλλά και του Κρίνου μέσα στο Μιντιλόγλι. 
Στον β' όμιλο, το Άνω Καστρίτσι είναι ο οδηγός της κούρσας και ακολουθεί ο Ρωμανός που κέρδισε δύσκολα με 3-2 την ΑΠΟ Αρόης. Έχασε έδαφος ο μέχρι πριν δύο αγωνιστικές πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ατρόμητος Ζαρουχλείκων αφού γνώρισε δεύτερη σερί ήττα, αυτή την φορά από το Δρέπανο με 2-1.
Στον γ' 'ομιλο, η Θύελλα Αιγείρας ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπυ των πρωτοπόρων με τον Πατρέα. Ακολουθεί ο Απόλλων Συνοικισμού που φιλοδώρησε με 5 τέρματα τα Μελίσσια. Απο κοντά και ο Αχαικός που καραδοκεί για στραβοπατήματα, μετά την άνετη νίκη του με 3-1 επί των Καλαβρύτων. 
Αναλυτικά στους τρείς ομίλους της Β' Κατηγορίας είχαμε :

(α' όμιλος)
Νίκη Λουσικών-Πρωτέας 2-1 
Δόξα Νιφορείκων-Ακάδημος 1-0
Αστέρας Μιντιλογλίου-Κρίνος 1-2
Λέων Αλισσού-Βουπράσιο 1-0
Άρλα-Απόλλων Βίδοβας 2-3
Δόξα Χαλανδρίτσας-Μετόχι 2-0
Καμίνια-Ροίτικα 3-2

(β' όμιλος)
Παναχαικός-Αετός Ρίου 2-0
ΠΑΟΚ Πατρών-Πήγασος 1-2
ΑΠΟ Αρόης-Ρωμανός 2-3
Πυρσός-Ανω Καστρίτσι 1-2
Παμπατραικός-Βούντενη 3-1
Δρέπανο-Ατρόμητος Ζαρ. 2-1
ΑΟ Θέας-Ψηλαλώνια 1-2

(γ' όμιλος)
Μελίσσια-Απόλλων Συνοικισμού 2-5
Αστέρας Τέμενης-Κεραυνός Σελιανιτίκων 1-1
Αχαικός-Καλάβρυτα 3-1
Αμπελόκηποι-ΑΕΚ Πατρών 1-1
Θύελλα Αιγείρας-Πατρέας 3-1
Πολύτεκνος-ΑΕ Αιγίου 3-4
Φλόγα Ροδιάς-Δίας 0-3

Οι βαθμολογίες και για τους 3 ομίλους, βρίσκονται στα δεξιά της σελίδας και στην αντίστοιχη ενότητα 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Αμπελόκηποι-ΑΕΚ Πατρών 1-1 (Επιμέλεια : Δημήτρης Σαρρής)


Η ΑΕΚ έβαλε … φρένο στο νικηφόρο σερί των Αμπελοκήπων, αποσπώντας την ισοπαλία 1-1 στο γήπεδο Ρίου με γκολ στην εκπνοή. Η ομάδα των Συχαινών είχε την ατυχία να χάσει τον Α. Λαγκαδινό (τραυματίστηκε στον δικέφαλο) στο 43΄, κάτι που άλλαξε τα πλάνα του Ανδρέα Ανδρούτσου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο α’ μέρος, χάνοντας καλές ευκαιρίες με τους Α. Λαγκαδινό στο 5΄ (απέκρουσαν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί) και Μπαλασκέρη στο 21΄ (εντυπωσιακή επέμβαση του Παναγιωτόπουλου σε κόρνερ). Καλύτερη στιγμή για την ΑΕΚ το διαγώνιο σουτ του Νικολακόπουλου στο 44΄, που έδιωξε σωτήρια ο Κατσιαφλιάκας.

Στο 51΄ η κεφαλιά του Καρατζά πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 55΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία με τον Νικόλα, μετά από απόκρουση του Κατσιαφλιάκα σε σουτ του Διαμαντόπουλου. Οι Αμπελόκηποι άνοιξαν το σκορ (1-0) στο 60΄ με εκπληκτικό σουτ του Λάζου από 30 μέτρα, ενώ ο ίδιος παίκτης απείλησε και πάλι στο 64΄ με διαγώνιο σουτ. Στο 87΄ ο  Καρατζάς θα μπορούσε να «κλειδώσει» το παιχνίδι για την ομάδα των Συχαινών, όμως ο Παναγιωτόπουλος απέκρουσε σωτήρια το κοντινό σουτ.

Μια φάση καθοριστική για την συνέχεια, καθώς στο 89΄ η ΑΕΚ έφερε το ματς στα ίσα (1-1) με κεφαλιά του Διαμαντόπουλου, μετά από σέντρα του Κουλούρης. Μάλιστα, η ΑΕΚ στάθηκε άτυχη στο 94΄ όταν η σέντρα-σουτ του Κουλούρη βρήκε την συμβολή των δοκαριών του Κατσιαφλιάκα.

Πολύ καλή η διαιτησία του Παπαχρήστου (Δ. Σωτηρόπουλος – Παυλόπουλος. 


ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Κατσιαφλιάκας, Βώρρος, Κουργιαλής, Τιμπιλής (85΄ Οικονόμου), Χρ. Λαγκαδινός, Πήττας, Λάζος, Κουνάδης, Μιχελής (77΄ Αλ. Ζαφειρόπουλος), Α. Λαγκαδινός (43΄ λ.τ. Καρατζάς), Μπαλασκέρης.

ΑΕΚ: Παναγιωτόπουλος, Ντάτσικας, Μπαλάσκας, Θεοδωρακόπουλος, Πατάπης (78΄ Λελεγιάννης), Σιαφάκας, Κρόγκος, Νικολακόπουλος, Αντωνακόπουλος (65΄ Κουλούρης), Νικόλα, Διαμαντόπουλος. 

To άρθρο είναι αποκλειστική προσφορά

Δεν υπάρχουν σχόλια: