Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

''ΣΟΥΠΕΡ ΑΦΙΕΡΩΜΑ'' ΣΤΟΥΣ 16 ΤΗΣ Α' ΕΠΣΑ

Πρωταθλητής χειμώνα ο Εθνικός Σαγείκων 

Ένα καταπληκτικό αφιέρωμα στον α' γύρο του πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας, έκανε η ιστοσελίδα http://talibanews.wordpress.com/. Απολαύστε το....

Επιμέλεια: Γιάννης Γεωργακόπουλος


Ο πρώτος γύρος στην Α ΕΠΣΑ κατηγορία ανήκει στο παρελθόν και από την πρώτη Τετάρτη του νέου έτους θα ανοίξει η αυλαία της δεύτερης φάσης του συναρπαστικού πρωταθλήματος.
Το «T» δοθείσης της ευκαιρίας της διακοπής και της ολοκλήρωσης των πρώτων 15 αγωνιστικών σας παρουσιάζει ένα πλήρες αφιέρωμα, το οποίο αφορά την πορεία και συνάμα τα πεπραγμένα των 16 συμμετεχόντων του τρέχοντος «μαραθωνίου».


Γλυκοκοιτάζουν την άνοδο!
Ο Εθνικός Σαγείκων αναδείχθηκε πρωταθλητής χειμώνα και οι Αχαιός Σαραβαλίου και Ακράτα ακολουθούν κατά πόδας τους «πολεμιστές». Η συγκεκριμένη τριάδα θα πορευτεί μέχρι τέλους, με μικρή διαφορά μεταξύ της και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πέσουν κορμιά, για τα μάτια της κορυφής και συνεπώς της ανόδου.


ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ
(1ος, 38 β., 12-2-1)
«Πολεμιστές» κορυφής!
Κατάφερε να επικρατήσει στα 12 από τα 15 ματς της πρώτης φάσης της Α ΕΠΣΑ και «στρογγυλοκάθισε» στην κορυφή της κατάταξης, κατακτώντας τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Ο Νίκος Σαλαμαλίκης διαχειρίζεται άριστα το ποιοτικό υλικό που έχει στα χέρια του και από το οποίο δεσπόζουν οι Αθανασόπουλος (11 γκολ), Κώστας Ιωάννου (11 γκολ), Ν.Ιωάννου, Τσολόπουλος, Οικονόμου και Μπράττης.

ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ
(2ος, 36 β., 11-3-1)
Πολύ σκληρός για να πεθάνει!
Το συγκρότημα του Σαραβαλίου εντυπωσιάζει στον πρώτο γύρο, όπου έκλεψε δικαιωματικά την παράσταση με την επιβλητική παρουσία του. Ο Σάκης Πεφάνης έχει στηριχθεί σε έμπειρους παίχτες (Παπουτσής, Νικολόπουλος, Αλεξόπουλος, Παναγόπουλος, Γιαννακόπουλος, Νεκ. Ξυπολιάς, Αντωνόπουλος, Φραντζής κ.ά.) και τους έχει συνδέσει άρρηκτα με ταλαντούχα παιδιά (Σπαθής, Διαμαντόπουλος, Κούτσιακ, Κ.Σωτηρόπουλος, Μπαρδάκης), που δίνουν πάντα το απόλυτο των δυνατοτήτων τους.

ΑΟ ΑΚΡΑΤΑΣ
(3ος, 36 β., 11-3-1)
Άνοδος ή τίποτα!

Ο Ανωγιάτης, ο Κατσαρέλιας και η παρέα τους «δαγκώνουν» εκτός έδρας (7 νίκες σε 8 εκτός έδρας μάχες), αλλά ύστερα από την ήττα από τον Εθνικό Σαγείκων μέσα στο «σπίτι» τους, οι επιτυχίες μακριά από την Ακράτα δεν αποδείχθηκαν αρκετές. Η ομάδα του Θανάση Καρανικόλα έχει το προνόμιο πως οι παίκτες αγωνίζονται παρέα για πολλά χρόνια και αυτό τους κάνει ιδιαίτερα συμπαγείς.


Οι απογοητεύσεις
Ακούνε στα ονόματα των ΑΟΨ Αστραπής και ΑΟ Πάτραι, οι οποίοι ξεκίνησαν την χρονιά με υψηλές βλέψεις, ωστόσο ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα και οι δυσκολίες που συνάντησαν στο πρωτάθλημα αποτέλεσαν τροχοπέδη, προκειμένου να βρίσκονται σε τροχιά ανόδου.

ΑΟΨ ΑΣΤΡΑΠΗ
(4η, 28 β., 9-1-5)

Ναι μεν αλλά!

Η «Μπάρτσα» άλλαξε 3 προπονητές, αφού ξεκίνησε με τον Γιάννη Γραβάνη, προχώρησε με τον Βασίλη Μαρκάτο (έμεινε για 2 παιχνίδια) και κατέληξε στον Γιώργο Νικολακόπουλο (ανέλαβε από την 13η αγωνιστική). Η ομάδα του Ψαροφαϊου διαθέτει εξαιρετικό σύνολο (Κολλαϊτης, Γελάσιος, Λιόσης, Μηλάτος, Ρουντζαμάνης, Γιαννόπουλος, Κοσμάς κ.ά.), όμως η φυγή του Χαρισιάδη (για προσωπικά αίτια) αποτελεί βαρύ πλήγμα.


ΑΟ ΠΑΤΡΑΙ
(7ος, 23 β., 6-5-4)
Τoν «έκαψε» η ανταρσία!

Άλλη μία ομάδα, που είχε θέσει τον πήχη σε υψηλή κλίμακα, αλλά τελικά δεν είχε την αναμενόμενη πορεία. Η πηγή του κακού άρχισε με την ξαφνική φυγή του Φίλιππου Σχοινά (έμεινε για 6 ματς) και την περιβόητη «ανταρσία» των βασικών μονάδων (Παπαζαφείρης και Γασπαρινάτος αποχώρησαν), ενώ οι τραυματισμοί των Νίκου και Νεκτάριου Μπερτσιά και τα μικροπροβλήματα των Φραγκουλάκη και Τσίφα, που τους ταλάνισαν αρκετά, δεν έδωσε την δυνατότητα στους «πράσινους», προκειμένου να αγωνιστούν κομπλέ (!).

Τα «σκληρά καρύδια»
Οι ομάδες που θα προξενήσουν ζημιές στους θεωρητικά «μεγάλους» είναι αρκετές και αν τις υποτιμήσεις θα βρεθείς προ εκπλήξεως.

ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ
(5η, 24 β., 7-3-5)
Πάντα υπολογίσιμη!

Η ομάδα του Νίκου Πατρώνη έχει έφεση στο να αναδεικνύει ταλέντα από τις ακαδημίες της και το ίδιο πράττει και φέτος. Τα «πιτσιρίκια» και η ποιοτική 5άδα των Καραγεωργόπουλου, Μικέ, Δερβίση, Οικονομόπουλου και Σαμπανεί τα πηγαίνουν περίφημα, ωστόσο τα συχνά σκαμπανεβάσματα και η ανικανότητα στα εκτός έδρας ματς, δεν βοηθούν για κάτι καλύτερο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ
(6ος, 23 β., 6-5-4)
Ανερχόμενη δύναμη!

Από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής Α ΕΠΣΑ. Οι νεοφώτιστοι ξεκίνησαν νωθρά, αλλά στη συνέχεια βρήκαν τα πατήματά τους και «έχτισαν» ένα επιμέρους σερί 7 αγώνων χωρίς αποτυχία. Οι Αγοράκης, Παπαστεργίου, Χριστόπουλος, Μαντάς, Σουγλέρης, Ραμμόπουλος και Ανδριακόπουλος ηγούνται της προσπάθειας των «ασπρόμαυρων» και θα τραβήξουν το κουπί και στο δεύτερο γύρο. Επίσης, «μάτια βγάζει» ο 14χρονος Κώστας Πλέγας και θα μας απασχολήσει εντονότερα στο μέλλον.

ΘΥΕΛΛΑ ΣΚΙΑΔΑ
(8η, 22 β., 6-4-5)
Η ευχάριστη έκπληξη!

Η Θύελλα Σκιαδά είχε «τρέξει» ένα σερί 9 αγωνιστικών μακριά από τα αρνητικά αποτελέσματα, το οποίο διακόπηκε από την Αστραπή (15η αγωνιστική). Το εν λόγω στατιστικό έχει καθηλώσει το σύνολο του Σταυροδρομίου στην 8η θέση της βαθμολογίας και ο Κώστας Αθανασόπουλος (ανέλαβε από την 8η) έφερε πνοή ζωντάνιας στον πάγκο και τους παίκτες του. Ο Λαμπρόπουλος «σκοτώνει» τα αντίπαλα δίχτυα (12 γκολ) και έχει ως άξιους συμπαραστάτες τους Δημόπουλο, Κουλογιάννη, Γ.Νταφογιάννη, Γ.Μπαρδάκη, Στούπα, Τσίμπιτση και Μπαλή.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ
(9ος, 20 β., 6-2-7)
10 εντός 10 εκτός!

Οι «πορτοκαλί» πληρώνουν την αστάθειά τους, κυρίως εντός Ζαρουχλείκων, όπου έχουν μαζέψει μόλις 10 πόντους από τους 20 συνολικά. Ο Γιώργος Τουντόπουλος αντικατέστησε τον Πέτρο Χρηστίδη (13η αγωνιστική) και υπολογίζει στους Β.Αντωνόπουλο, Ζήση, Σωτηρίου, Θ.Μουταφίδη, Παπαδόπουλο, Τεμπονέρα, Κολοβούρη και τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας τον Γιάννη Κόκκα, ο οποίος έχει πετύχει 14 γκολ.

ΑΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
(10ος, 19 β., 6-1-8)
Αναλόγως τη διάθεση!

Ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο, όμως αν τον υποτιμήσεις θα σε εκδικηθεί, αφού «πετάει φωτιές» στις αντεπιθέσεις του. Ο Σπύρος Λαμπρόπουλος πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν (11 γκολ), ενώ παίρνει σημαντικές βοήθειες από τους Μπαλή, Σπανό, Κατσαϊτη και τους Παναγιώτη και Κώστα Φλωράτο.


ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΗΣ «ΣΩΤΗΡΙΑΣ»!
4 ομάδες θα παλέψουν μέχρι τέλους, προκειμένου να αποτρέψουν τον υποβιβασμό, αν διατηρήσουμε σαν δεδομένο πως θα υποβιβαστεί άλλη μία ομάδα από την Δ’ Εθνική (θα υποβιβαστούν 3 ομάδες στην Α1), μαζί με τον Τριταιϊκό, που έχει ήδη αποσυρθεί.

ΖΑΒΛΑΝΙ
(11ο, 17 β., 5-2-8)
Με Χρηστίδη για παραμονή!

Μία ομάδα που υποβιβάστηκε από την Δ’ Εθνική και ξεκίνησε πάλι από μηδενική αφετηρία. Πολλοί βασικοί αποχώρησαν, οι «ερυθρόλευκοι» επανδρώθηκαν με ουκ ολίγους ποιοτικούς παίκτες (Ανδρόυτσο, Θ.Τσαμτσούρη, Φωτόπουλο, Μαντούκα, Κανελλόπουλο), αλλά η συγκεκριμένη συνταγή δεν πέτυχε. Ο Πέτρος Χρηστίδης αντικατέστησε τον Άρη Νικολόπουλο (13η αγωνιστική) και θα προσπαθήσει να σώσει την παρτίδα για το Ζαβλάνι.
Αναγέννηση και Φωστήρας θα τα δώσουν όλα για την παραμονή!

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΤΡΩΝ
(12η, 16 β., 5-1-9)
Ποιά άνοδος; Παραμονή!

Το καλοκαίρι κατάφερε να αποσπάσει τις υπογραφές των Κολλιόπουλου και Σπανού και με την διατήρηση του βασικού κορμού (Τσάλτας, Λάβδας, Παπαδόπουλος, Σταυρόπουλος, Κοκόλης, Σαχπατζίδης) πολλοί μίλησαν ακόμα και για άνοδο. Τα πάντα όμως αποδεικνύονται εντός αγωνιστικού χώρου και στο εν λόγω κομμάτι δεν τα πήγε καλά η ομάδα του Λαδόπουλου. Πλέον, με τον Φίλιππο Σχοινά (από 8η) έχει ανεβάσει «στροφές», λογικά θα παραμείνει με άνεση, όμως δεν προλαβαίνει για κάτι καλύτερο.


ΔΑΒΟΥΡΛΗΣ Κ92
(13ος, 15 β., 4-3-7)
Τόπο στα νιάτα!

Ο Ερρίκος Μαράτος αποπειράθηκε να στηριχθεί αμιγώς σε νεαρά ταλαντούχα παιδιά και από τη μία η ομάδα του Δαβουρλή κέρδισε σε ταλέντο, ωστόσο από την άλλη υπολείπεται σε εμπειρία και αυτό της έχει στοιχίσει. Στα αξιοσημείωτα, πως φιλοδώρησε με «5άρα» τον Αίαντα (5-2 στην 13η) και αμέσως μετά δέχθηκε 5 γκολ από την Θύελλα Σκιαδά. Ο Νίκος Κουμπουρλής (6 γκολ) και ο Παύλος Γεράνιος πραγματοποιούν μεστή σεζόν, όπως και ο πορτιέρο των «κοκκινόμαυρων», Δημήτρης Κοκοτσής.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΟΒΡΥΑΣ
(14ος, 12 β., 3-3-8)
Παίζει με την φωτιά!

Άκρως προβληματική και ασταθής ομάδα, η οποία θα «φαγωθεί» με τον Δαβουρλή Κ92, με έπαθλο την παραμονή (σε περίπτωση που υποβιβαστεί η Θύελλα Πατρών από την Δ’). Η απουσία του Αλία (τραυματίας για περίπου 1.5 μήνα και πρώτος σκόρερ με 5 γκολ) κόστισε στις «κουκουβάγιες», που έχουν μόλις 6 πόντους στην έδρα τους.

Οι καταδικασμένοι
Ωλενιακός και Αχιλλέας/Εθνικός Αιγιαλείας δεν προλαβαίνουν το τρένο της παραμονής και εκτός απροόπτου θα συμμετάσχουν στο επόμενο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΑ κατηγορίας.


ΩΛΕΝΙΑΚΟΣ 
(15ος, 6 β., 1-3-11)
Συμπαθητικός, αλλά μέχρι εκεί!

Η νεανική ομάδα του Μπάμπη Σπανοσωτηρόπουλου (πλην Νάσου Κληρόπουλου και Τάκη Σπυρόπουλου) το παλεύει, αλλά δεν μπορεί να σώσει το «τομάρι» της και δεν θα αποφύγει το μοιραίο. Παρόλα αυτά, τα δίνει όλα στα περισσότερα παιχνίδια και έχει κερδίσει το χειροκρότημα και τον σεβασμό των αντιπάλων.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ/ΕΘΝΙΚΟΣ
(16ος, 1 β., 0-1-14)
Ο σάκος του μποξ!

Η βαθμολογική συγκομιδή του Αχιλλέα και η παρουσία 4 προπονητών στον «ηλεκτρικό» πάγκο της ομάδας τα λένε όλα. Ο αδύναμος κρίκος του πρωταθλήματος με διαφορά και πλέον σχεδιάζει το μέλλον του στην Α1 ΕΠΣΑ κατηγορία. Επιπλέον, δεν έχει νίκη στο πρωτάθλημα και κατέχει την 3η χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Το άρθρο πάρθηκε από την σελίδα ''Taliban News''

Δεν υπάρχουν σχόλια: