Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΔΑΒΟΥΡΛΗΣ Κ92 : ''ΒΟΥΛΩΣΕ'' ΣΤΟΜΑΤΑ !!

Στον Δαβουρλή Κ92 είναι αφιερωμένο το σημερινό αφιέρωμα του www.apolloneglykadas.com. Μια ομάδα που οι περισσότεροι την είχαν καταδικασμένοι σε υποβιβασμό αλλά τελικά κατάφερε να ''βουλώσει'' αρκετά στόματα με την απόδοση της και την παραμονή της στην κατηγορία.


Ο Δαβουρλής ήταν από τις ομάδες που στηρίχτηκε αποκλειστικά στα δικά της παιδιά που προέρχονταν από τις άριστες ακαδημίες του συλλόγου. Με την φυγή το καλοκαίρι από την ομάδα των Νεκτάριου και Νίκου Μπερτσιά, η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να στηριχτεί αποκλειστικά στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της. Χρέη προπονητή ανέλαβε ο Ερρίκος Μαράτος που ήταν στις ακαδημίες της ομάδας και έφερε σε πέρας με μεγάλη επιτυχία το δύσκολο έργο που είχε. Ο Δαβουρλής και κατάφερε να σώσει την χρονιά, ανανεώνοντας το εισιτήριο του για την Α' Κατηγορία και για την νέα αγωνιστική περίοδο αλλά και καλό ποδόσφαιρο έπαιξε σε αρκετά παιχνίδια. Από τις ομάδες που δεν υπολόγιζαν οι περισσότεροι ότι θα τα καταφερει. Όμως οι ''πιτσιρικάδες'' του Ερρίκου Μαράτου ''βούλωσαν'' στόματα !!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΕΤΙΝΟ ΤΟΥ ''ΟΠΛΟ'' : Το ''νεαρό'' της ηλικίας του Δαβουρλή, ήταν το μεγάλο φετινό ''όπλο'' της ομάδας. Μια ομάδα δομημένη από τις ακαδημίες της πάνω σε σωστές ποδοσφαιρικές βάσεις, μια ομάδα που προσπαθούσε να παίξει καλό ποδόσφαιρο, μια ομάδα που δεν σταμάταγε να τρέχει. Όλα αυτά μαζί ήταν τα μεγάλα πλεονεκτήματα της ομάδας του Ερρίκου Μαράτου.


ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ : Ένα πραγματικά αξιοζήλευτο χαρακτηριστικό για τον Δαβουρλή ήταν ότι είχε την 4η καλύτερη εκτός έδρας συγκομιδή βαθμών, σε αντίθεση με την εντός έδρας συγκομιδή του που ήταν από τις χειρότερες του πρωταθλήματος. Μάζεψε εκτός έδρας 23 βαθμούς ενώ μέσα στην έδρα του μόλις 16.


ΠΟΤΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : Οι τελευταίες 5 αγωνιστικές αποτέλεσαν την καλύτερη αγωνιστική κατάσταση του Δαβουρλή. Πέτυχε 4 νίκες στα τελευταία 5 παιχνίδια και ''έσωσε'' πανηγυρικά την χρονιά. 


Ο ΑΓΩΝΑΣ ''ΚΛΕΙΔΙ'' ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ : Ο αγώνας της προτελευταίας αγωνιστικής μέσα στο Σταυροδρόμι απέναντι στην Θύελλα Σκιαδά, αποτέλεσε το ''παιχνίδι κλειδί'' της σωτηρίας του Δαβουρλή. Γύρισε ένα παιχνίδι που έχανε με 2-1 και το κέρδισε με 2-3, ρίχνοντας στο καναβάτσο την Θύελλα και σώζοντας το δικό του ''τομάρι'' !!


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ :
Θέση : 10ος (39 βαθμοί)
Συνολικά αποτελέσματα : 11 νίκες, 6 ισοπαλίες, 13 ήττες
Εντός έδρας αποτελέσματα : 4 νίκες, 4 ισοπαλίες, 7 ήττες
Εκτός έδρας αποτελέμστα : 7 νίκες, 2 ισοπαλίες, 6 ήττες
Τέρματα : 52-56 (20-27 εντός) (32-29 εκτός)
Δημοφιλέστερο σκόρ στους αγώνες του : 1-2 (4 φορές έφερε το συγκεκριμένο σκόρ στα φετινά του παιχνίδια)
Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του : 2-5 τον Αίαντα Πατρών
Μεγαλύτερη σε έκταση ήττα : 0-5 από την Θύελλα Σκιαδά
Εύστοχα πέναλντυ : 2

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ : Ο Νίκος Κουμπουρλής ήταν ο πρώτος σκόρερ στην φετινή σεζόν για τον Δαβουρλή Κ92. Πέτυχε συνολικά 13 τέρματα και ας αναγκάστηκε να απουσιάσει από μερικούς αγώνες της ομάδας του αφού υπηρετούσε συγχρόνως την στρατιωτική του θητεία.

Νίκος Κουμπουρλής (φάση από τον αγώνα με την Νίκη Προαστείου)

Ο ''ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑΣ'' ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ : Ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι από τον Ερρίκο Μαράτο. Υπήρξε στα προηγούμενα χρόνια ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά σε χαρακτήρα που υπάρχουν στο ερασιτεχνικό, τώρα μάθαμε πόσο καλός είναι και σαν προπονητής. Θέλησε να ''παίξει'' το στοίχημα'' που του δόθηκε με παιδιά που είχε στις ακαδημίες της ομάδας και στο τέλος δικαιώθηκε και το κέρδισε !

Ερρίκος Μαράτος (Προπονητής Δαβουρλή Κ92)

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Ο Δαβουρλής έμεινε δίκαια στην κατηγορία. Το πάλεψε και δικαιώθηκε. Ομάδες με τέτοια φιλοσοφία και λειτουργία έχουν θέση στην ''μεγάλη'' κατηγορία του ερασιτεχνικού και είναι καλό για όλους να υπάρχουν. Κέρδισε σημαντικές εμπειρίες και λογικά την νέα χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: