Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ : ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Φτάσαμε σήμερα στην μέση και συγκεκριμένα στην 8η ομάδα του ειδικού αφιερώματος που ξεκινήσαμε για τις 16 ομάδες που είδαμε στο φετινό μαραθώνιο της Α' Κατηγορίας. Ο Ατρόμητος Πατρών έχει σήμερα την ''τιμητική'' του και φιλοξενείται στο παρακάτω άρθρο μας


Ο Ατρόμητος Πατρών αποτελεί κάθε χρόνο μια από τις ''σταθερές αξίες'' της Α' Κατηγορίας. Έτσι και φέτος παρουσίασε ένα αξιόμαχο νεανικό σύνολο, στηριζόμενο σε δικά του παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες του. Ξεκίνησε με προπονητή τον Πέτρο Χρηστίδη αλλά στις αρχές του β' γύρου αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Τουντόπουλο, ο οποίος με την σειρά του είχε αποχωρήσει από τον πάγκο του Αίαντα Πατρών. Η πορεία του Ατρομήτου μπορεί να χαρακτηριστεί και φέτος πετυχημένη, αφού ο στόχος της παραμονής επετεύχθη, έστω και αν χρειάστηκε να ''καρδιοχτυπήσει'' στο τέλος. Βέβαια θα μπορούσε να το έχει κάνει νωρίτερα και γενικότερα θα μπορούσε να είχε μια καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΕΤΙΝΟ ΤΟΥ ''ΟΠΛΟ'' : Το μεγάλο φετινό ''όπλο'' και φέτος για την ομάδα του Ατρομήτου αποτέλεσε το ''δέσιμο'' των ποδοσφαιριστών του. Προέρχονται οι περισσότεροι από τις ακαδημίες της ομάδας και γνωρίζονται με ''κλειστά τα μάτια''.


ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ : Είχε τον ίδιο αριθμό νικών και ηττών (από 12) ενώ αντίστοιχα είχε τις μισές ισοπαλίες (6). Επίσης είχε και 7 αποβολές.


ΠΟΤΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : Παρουσίασε γενικά μια αστάθεια στο πρωτάθλημα και δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά σε πιο σημείο βρέθηκε στην καλύτερη κατάσταση του. Πιθανόν το διάστημα μεταξύ της 5ης και της 8ης αγωνιστικής αλλά και οι 4 τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, να αποτέλεσαν το καλύτερο σημείο του φετινού Ατρόμητου.


ΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ''ΚΟΙΛΙΑ'' : Όπως προαναφέραμε, η γενικότερη αστάθεια του, δεν επιτρέπει να βγάλεις με σιγουριά πότε πραγματοποίησε ''κοιλιά'' στο πρωτάθλημα. Ήταν μια ομάδα που ποτέ δεν βρήκε σταθερό αγωνιστικό ρυθμό και δεν μπορούσες να ''προβλέψεις'' εύκολα το αποτέλεσμα της.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ :
Θέση : 8ος (42 βαθμοί)
Συνολικά αποτελέσματα : 12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 12 ήττες
Εντός έδρας αποτελέσματα : 7 νίκες, 3 ισοπαλίες, 5 ήττες
Εκτός έδρας αποτελέμστα : 5 νίκες, 3 ισοπαλίες, 7 ήττες
Τέρματα : 50-38 (30-19 εντός) (20-19 εκτός)
Δημοφιλέστερο σκόρ στους αγώνες του : 0-2 (5 φορές έφερε το συγκεκριμένο σκόρ στα φετινά του παιχνίδια)
Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του : 6-0 τον Ωλενιακό
Εύστοχα πέναλντυ : 5

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ : Ο Γιάννης Κόκκας αποτέλεσε τον φετινό πρώτο σκόρερ του Ατρομήτου με 15 τέρματα συνολικά. Ξεκίνησε ''φουριόζος'' την χρονιά πετυχαίνοντας στον α' γύρο 14 τέρματα αλλά έκανε άσχημο β' γύρο με μόλις ένα τέρμα στο ενεργητικό του.


Γιάννης Κόκκας (φάση από τον αγώνα με το Πάτραι)

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Ο Ατρόμητος Πατρών κατάφερε και φέτος να πετύχει τον στόχο του στο πρωτάθλημα που ήταν η παραμονή. Μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο και που διαθέτει μια πολύ καλή επιθετική γραμμή. Η δική μας γνώμη είναι ότι θα μπορούσε να είχε πάει καλύτερα στο φετινό πρωτάθλημα και χωρίς να φτάσει να παίζει ακόμα και το ''τομάρι'' της σε κάποια κρίσιμα παιχνίδια τις τελευταίες αγωνιστικές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: