Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Συνεχίζουμε και σήμερα το αφιέρωμα στην Α' Κατηγορία, με ''καλεσμένο'' τον δικό μας Απόλλων Εγλυκάδας που αποτέλεσε την ευχάριστη  εκπληξη του πρωταθλήματος


Ο Απόλλων Εγλυκάδας αποτέλεσε την πιο ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας. Μια ομάδα που αγωνίστηκε ώς νεοφώτιστη στην κατηγορία, με τους διοικούντες της να προτιμούν να στηριχτούν περισσότερο στα παιδιά που κατάφεραν να την φτάσουν στα ''μεγάλα σαλόνια'' του Αχαικού ποδοσφαίρου. Πραγματοποίησε μεταγραφές ουσίας και όχι εντυπώσεων, αποκτώντας τους Παπαστεργίου, Φωτακόπουλο και Μαντά. Επίσης απέκτησε τους νεαρούς Πλέγα, Νιάχο, Κλαουδάτο, Σταυρόπουλο και Σύψα (την περίοδο των Χριστουγέννων). Η μεγαλύτερη όμως μεταγραφή της ομάδας ακούει στο όνομα Άρης Πλέγας. Ο άνθρωπος που πήρε μια ομάδα που όσοι δεν την γνώριζαν υποστήριζαν ότι δεν θα τα καταφέρει και την έφτασε να σωθεί πολλές αγωνιστικές πριν τελειώσει το πρωτάθλημα αλλά το κυριότερο να παίξει και όμορφο ποδόσφαιρο. Βέβαια αυτό που δεν πίστευαν οι άλλοι για την ομάδα της Εγλυκάδας, το πίστευαν οι ποδοσφαιριστές της, ξέροντας τις ικανότητες τους και γνωρίζοντας ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Και δικαιώθηκαν πανηγυρικά.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΕΤΙΝΟ ΤΟΥ ''ΟΠΛΟ'' : Το μεγάλο φετινό ''όπλο'' του Απόλλων Εγλυκάδας ήταν η άριστη φυσική κατάσταση της ομάδας αλλά και η ομοιογένεια που είχαν μεταξύ τους οι ποδοσφαιριστές του. Μια ομάδα που δεν σταμάταγε να τρέχει και που δυσκόλευε πολύ τους αντιπάλους της, ειδικά μέσα στο ''μεγάλο'' Κάνιστρας.

ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ : Παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε σε μία έδρα που ουσιαστικά δεν ήταν δική του, κατάφερε να την εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο, συγκεντρώνοντας μέσα εκεί 28 βαθμούς.

ΠΟΤΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : Βρέθηκε στην καλύτερη αγωνιστική του κατάσταση από την 6η αγωνιστική εώς και την 13η, συγκεντρώνοντας 18 βαθμούς (5 νίκες και 3 ισοπαλίες). Χαρακτηριστικό ότι από την 15η θέση που βρισκόταν την 5η αγωνιστική, βρέθηκε την 13η αγωνιστική στην 6η θέση !!

ΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ''ΚΟΙΛΙΑ'' : Έκανε μεγάλη κοιλιά στο τέλος του πρωταθλήματος, όπου και έδειξε ιδιαίτερα κουρασμένος. Συγκεκριμένα από την 25η εώς και την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μέτρησε συνολικά 1 ισοπαλία και 4 ήττες

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ :
Θέση : 7ος (43 βαθμοί)
Συνολικά αποτελέσματα : 12 νίκες, 7 ισοπαλίες, 11 ήττες
Εντός έδρας αποτελέσματα : 8 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες
Εκτός έδρας αποτελέμστα : 4 νίκες, 3 ισοπαλίες, 8 ήττες
Τέρματα : 53-43 (26-17 εντός) (27-26 εκτός)
Δημοφιλέστερο σκόρ στους αγώνες του : 1-1 ( 4 φορές έφερε το συγκεκριμένο σκόρ στα φετινά του παιχνίδια)
Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του : 0-8 τον Αχιλλέα/Εθνικό
Εύστοχα πέναλντυ : 5

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ : Ο Βασίλης Ραμόπουλος ήταν ο πρωτος σκόρερ του φετινού Απόλλων Εγλυκάδας. Πέτυχε συνολικά 13 τέρματα, μερικά από αυτά ιδιαίτερα σημαντικά, πραγματοποιώντας άλλη μια αρκετά καλή χρονιά

Βασίλης Ραμόπουλος (φάση από τον αγώνα με το Ζαβλάνι)

Ο ''ΑΦΑΝΗΣ'' ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ : Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Γενικό Αρχηγό της ομάδας, Σταύρο Θεοδωρόπουλο. Η αγάπη του για την ομάδα είναι δεδομένη και για μια ακόμη χρονιά φρόντισε να μην λείψει το παραμικρό από τους ποδοσφαιριστές της. Παράγοντες σαν τον Σταύρο κρατάνε την ''σημαία'' του ερασιτεχνικού ψηλά.

Σταύρος Θεοδωρόπουλος (Γενικός Αρχηγός)

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Η χρονιά για τον Απόλλων Εγλυκάδας θεωρείται κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. Όχι μόνο κατάφερε να διατηρηθεί στην κατηγορία και για την νέα χρονιά αλλά συγχρόνως έδωσε και την ευκαιρία να αγωνιστούν και νεαρά παιδιά, παίρνοντας σημαντικό ''αγωνιστικό'' χρόνο και αποκτώντας εμπειρίες για την επόμενη σεζόν. Το κέρδος της φετινής παρουσίας του ήταν ουσιαστικά διπλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: