Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΘΥΕΛΛΑ ΣΚΙΑΔΑ : ΣΩΘΗΚΕ....ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ !!

Επιστροφή στο ειδικό μας αφιέρωμα στους 16 ''μονομάχους'' που είδαμε στο φετινό πρωτάθλημα με την Θύελλα Σκιαδά να αποτελεί την σημερινή μας καλεσμένη.


Η Θύελλα Σκιαδά ήταν η ομάδα που κατέκτησε πέρσυ πανηγυρικά τον τίτλο στην Α1 Κατηγορία και αγωνίστηκε ώς νεοφώτιστη για πρώτη φορά στην ιστορία της στην ''μεγάλη κατηγορία''. Ουσιαστικά κράτησε τον ίδιο κορμό της, με τον Βασίλη Μαρκάτο να ξεκινάει την χρονιά και πάλι σαν προπονητής της ομάδας. Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που αποχώρησε από την Θύελλα ήταν ο Λευτέρης Κοντάρης και στην θέση του αποκτήθηκαν οι Τσίμπιτσης από την Θύελλα Πατρών και Τσιντώνης από Απόλλων Εγλυκάδας. Επίσης στην ομάδα προστέθηκε ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος που αγωνιζόταν στο ΠΦΟ Πανόπουλου αλλά και ο Μπαλής με θητεία σε Πάτραι και Αίαντα. Εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι οι προσδοκίες για μια καλή πορεία και γρήγορη παραμονή ήταν μεγάλες. Τα αποτελέσματα από την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος και έπειτα έδειχναν κάτι τέτοιο αλλά η συνέχεια δεν αποδείχθηκε η ίδια. Η Θύελλα με μια σειρά πολλών αρνητικών αποτελεσμάτων έφτασε στο χείλος του γκρεμού και κατάφερε να κρατηθεί στην κατηγορία την τελευταία ουσιαστικά αγωνιστική με την μεγάλη εκτός έδρας νίκη της επί της Αστραπής. 
Στα μέσα της χρονιάς αποχώρησαν οι Στούπας και Πλούμπης για την Αναγέννηση Ψαθοπύργου αλλά και ο Βασίλης Μαρκάτος από τον πάγκο της ομάδας, με τον Κώστα Αθανασόπουλο να τον διαδέχεται. Η μοίρα όμως ήθελε τον έμπειρο κόουτς να έπιστρέφει στα δύσκολα και να προσπαθεί να συμβάλλει και πάλι έτσι ώστε η Θύελλα να παραμείνει στην κατηγορία. Και το κατάφερε.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΕΤΙΝΟ ΤΗΣ ''ΟΠΛΟ'' : Δύο πράγματα αποδείχθησαν τα φετινά μεγάλα ''όπλα'' της ομάδας του Σκιαδά. Το πρώτο ακούει στο όνομα Θόδωρος Λαμπρόπουλος που και φέτος ''πυροβολούσε'' ανελέητα τις αντίπαλες εστίες. Όταν έφυγε στην περίοδο των μεταγραφών των Χριστουγέννων για την Αναγέννηση, το πρόβλημα στην επίθεση έγινε ιδιαίτερα έντονο για την Θύελλα. Το δεύτερο ''όπλο'' ήταν οι εκτός έδρας καλή συγκομιδή της που την κράτησε όρθια στο πρωτάθλημα. Κατάφερε να μαζέψει 20 βαθμούς εκτός έδρας και μόλις 17 στο Σταυροδρόμι !!


ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ : Έκανε ένα από τα μεγαλύτερα σερί χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα αφού αγνοούσε την χαρά της επί 8 αγωνιστικές. Όμοια της είχαν αν επιδείξουν μόνο ο Ωλενιακός, ο Φωστήρας και ο Αχιλλέας/Εθνικός. Αυτές οι συνεχόμενες αποτυχίες ήταν και ο λόγος που έφτασε σε τόσο δύσκολη θέση.


ΠΟΤΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : Από την 6η εώς και την 14η αγωνιστική είχε την καλύτερη περίοδο της στο πρωτάθλημα με 5 νίκες και 4 ισοπαλίες. 


ΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ''ΚΟΙΛΙΑ'' : Από την 16 εώς και την 24η αγωνιστική παρουσίασε τρομερά άσχημη εικόνα με συνολικά 6 ήττες και 2 ισοπαλίες.


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ :
Θέση : 11η (37 βαθμοί)
Συνολικά αποτελέσματα : 10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες
Εντός έδρας αποτελέσματα : 5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 8 ήττες
Εκτός έδρας αποτελέμστα : 5 νίκες, 5 ισοπαλίες, 5 ήττες
Τέρματα : 49-47 (20-20 εντός) (29-27 εκτός)
Δημοφιλέστερο σκόρ στους αγώνες του : 1-1 (5 φορές έφερε το συγκεκριμένο σκόρ στα φετινά της παιχνίδια)
Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του : 0-5 τονΔαβουρλή
Μεγαλύτερη σε έκταση ήττα : 5-2 από τον Εθνικό Σαγείκων
Εύστοχα πέναλντυ : 7

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ : Ο Θόδωρος Λαμπρόπουλος ήταν και φέτος το ''βαρύ πυροβολικό'' της Θύελλας Σκιαδά στο πρωτάθλημα. Μόλις σε ένα γύρο που αγωνίστηκε σε αυτήν κατάφερε να πετύχει συνολικά 15 τέρματα και συνέχισε να κάνει το ίδιο και στην νέα του ομάδα την Αναγέννηση, κλείνοντας συνολικά το πρωτάθλημα με 22 τέρματα.


Θόδωρος Λαμπρόπουλος (φάση από τον αγώνα με την Νίκη Προαστείου)

Ο ''ΑΤΥΧΟΣ'' ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ : Ο Σωτήρης Θεοδωρακόπουλος αποτέλεσε τον άτυχο της χρονιάς για την Θύελλα Σκιαδά. Από ένα τροχαίο ατύχημα έσπασε το πόδι του και έμεινε αρκετές αγωνιστικές εκτός αγωνιστικής δράσης. 

 Σωτήρης Θεοδωρακόπουλος (φάση από τον αγώνα με την Νίκη Προαστείου)

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ : Θα πρέπει να κάνουμε μια ιδιαίτερη αναφορά και στον τερματοφύλακα της ομάδας του Σκιαδά, Δημήτρη Δημόπουλο όπου για αρκετά παιχνίδια στο τέλος του πρωταθλήματος ''έσφιξε τα δόντια'' και αγωνίστηκε με κάταγμα στο δάχτυλο. Μόνο συγχαρητήρια του αξίζουν !!

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Η Θύελλα σώθηκε στο πάρα πέντε αλλά είχε πολύ καλή ομάδα και θα μπορούσε να το είχε κάνει πολύ νωρίτερα. Δεν εκμεταλλέυτηκε καθόλου την φυσική της έδρα. Αν το είχε κάνει, δεν θα αντιμετώπιζε το παραμικρό πρόβλημα στο πρωτάθλημα. Άξιζε πάντως την παραμονή και είναι καλό που την πέτυχε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: