Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΟΒΡΥΑΣ : ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ο Φωστήρας Οβρυάς αποτελεί την 14η ομάδα στο αφιέρωμα μας στην Α' Κατηγορία, ο οποίος αν και το πάλεψε όσο μπορούσε, υποβιβάστηκε μετά από χρόνια στην πιο κάτω κατηγορία.


Ο Φωστήρας Οβρυάς αποτελεί μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια. Με συνεχόμενες παρουσίες στην Α' Κατηγορία αλλά και την Δ' Εθνική, έμαθε να πρωταγωνιστεί και να παρουσιάζει πάντα ένα δυνατό σύνολο. Τα πράγματα όμως δεν ήταν έτσι την φετινή χρονιά. Από το καλοκαίρι η ομάδα έμεινε διοικητικά ακυβέρνητη και κανείς δεν ήξερε αν θα κατέβει ή όχι στο πρωτάθλημα. Μετά από τις φιλότιμες προσπάθειες των ανθρώπων της, μαζεύτηκε με δικά της παιδιά αλλά και με μεταγγραφές που έγιναν καθυστερημένα, έδειξε έτοιμη να κατέβει στο πρωτάθλημα και να το παλέψει. Με προπονητή τον Γρηγόρη Γραμματικόπουλο, η ομάδα της Οβρυάς ξεκίνησε με κάποια καλά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, δείχνοντας ότι δεν θα πέσει με κάτω τα χέρια, τα οποία όμως δεν συνεχίστηκαν και στην συνέχεια. Λίγες αγωνιστικές μετά, ο Γραμματικόπουλος έφυγε από την ομάδα με τον Κώστα Κραβαριώτη να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του Φωστήρα. Ο Φωστήρας το πάλεψε με ότι δυνάμεις είχε μέχρι τέλους. Τελικά δεν τα κατάφερε και την νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην Α1 Κατηγορία.

Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΤΟΥ : Τα ''στραβά'' για τον Φωστήρα είχαν φανεί από το καλοκαίρι. Μια ομάδα που μαζεύτηκε την τελευταία στιγμή, με πιο ελλειπή προετοιμασία από τις υπόλοιπες, ήταν φυσικό να είναι ένα ''σκαλί'' πιο κάτω. Επίσης έλλειπε και ο ποδοσφαιριστής ''ηγέτης'' που θα μπορούσε να πάρει σε κάποια παιχνίδια την ομάδα στις πλάτες του και να της δώσει μερικούς πολύτιμους βαθμούς.


ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ : Μέχρι λίγα παιχνίδια πριν την λήξη, ο Φωστήρας αποτελούσε μια σκληροτράχηλη αμυντικά ομάδα. Είχε δεχτεί σχετικά λίγα τέρματα για την θέση που συνεχώς βρισκόταν αλλά από την άλλη είχε και μια από τις χειρότερες επιθέσεις στο πρωτάθλημα. Έτρωγε γκόλ δύσκολα αλλά ακόμα πιο δύσκολα έβαζε.


ΠΟΤΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : Για μια ομάδα που άργησε να ξεκινήσει προετοιμασία, θα έλεγε κανείς ότι θα την επηρεάζε η έναρξη του πρωταθλήματος. Και όμως παραδόξως, ο Φωστήρας ξεκίνησε με 3 παιχνίδια χωρίς να έχει ηττηθεί (2 νίκες και 1 ισοπαλία). Εκείνες οι 3 πρώτες αγωνιστικές αποτελούν και την καλύτερη του κατάσταση στο πρωτάθλημα.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ''ΚΛΕΙΔΙ'' ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙ : Το παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής στην Οβρυά απέναντι στο Ζαβλάνι ήταν εκείνο που δεν έπρεπε με τίποτα να χάσει ο Φωστήρας για να είχε βάσιμες ελπίδες μέχρι το τέλος για παραμονή.


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ :
Θέση : 14ος (29 βαθμοί)
Συνολικά αποτελέσματα : 7 νίκες, 8 ισοπαλίες, 15 ήττες
Εντός έδρας αποτελέσματα : 4 νίκες, 7 ισοπαλίες, 4 ήττες
Εκτός έδρας αποτελέμστα : 1 νίκη, 1 ισοπαλία, 11 ήττες
Τέρματα : 34-47 (18-17 εντός) (16-30 εκτός)
Δημοφιλέστερο σκόρ στους αγώνες του : 0-1 (5 φορές έφερε το συγκεκριμένο σκόρ στα φετινά του παιχνίδια)
Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του : 0-3 τονΑχιλλέα/Εθνικό
Μεγαλύτερη σε έκταση ήττα : 4-1 από το Πάτραι
Εύστοχα πέναλντυ : 4

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ : Ο Αλία με 7 συνολικά τέρματα αποτέλεσε την πιο αξιόπιστη επιθετική λύση για την φετινή κακή γραμμή κρούσης της ομάδας.
Αλία (φάση από τον αγώνα με τον Απόλλων Εγλυκάδας)


ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Ο Φωστήρας παρουσιάστηκε με αρκετές αδυναμίες στο φετινό πρωτάθλημα και δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση την ομάδα που κάποτε θαυμάζαμε όλοι στην μεγάλη κατηγορία. Όμως το πάλεψε και δεν έπεσε αμαχητί όπως πολλοί υποστήριζαν. Δίκαια πάντως υποβιβάστηκε αφού σε σύγκριση με ομάδες που πάλεψαν για την σωτηρία τους έδειξε κατώτερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: