Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΑΧΙΛΛΕΑΣ/ΕΘΝΙΚΟΣ : ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ

Τελειώνουμε το αφιέρωμα μας στους 16 μονομάχους της φετινής χρονιάς στην Α' Κατηγορία, με την ομάδα του Αχιλλέα/Εθνικού.


Ο Αχιλλέας/Εθνικός είναι μια ομάδα που προήλθε από την συνχώνευση του Αχιλλέα Καμαρών και του Εθνικού Αιγίου. Κατέβηκε για πρώτη φορά με αυτή την ονομασία στο περσινό πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής αλλά δεν τα κατάφερε και υποβιβάστηκε στην τοπική κατηγορία της Αχαίας. Τα πράγματα έγιναν όμως ακόμα χειρότερα φέτος για την ομάδα της Αιγιαλείας που παρουσίασε μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, με πολλά αγωνιστικά προβλήματα, η οποία δεν ήταν ικανή να μείνει ούτε στην Α' Κατηγορία και από νωρίς πήρε την κάτω βόλτα προς την Α1. Στο τέλος μάλιστα της χρονιάς, ο πρόεδρος της ομάδας κ. Κώστας Παπαδόπουλος υπέβαλλε και την παραίτηση του, με το μέλλον στην ομάδα του Αχιλλέα/Εθνικού να είναι αβέβαιο ακόμα και για την νέα χρονιά.

ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΌ : Δεν κατάφερε να πάρει ούτε έναν βαθμό στα εκτός έδρας παιχνίδια του, έχοντας 15 ήττες.

ΑΜΥΝΑ ''ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ'' : Έκλεισε το πρωτάθλημα δεχόμενος συνολικά 115 τέρματα !! Δεχόταν δηλαδή γύρω στα 4 τέρματα μέσο όρο στα παιχνίδια του.

ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ''ΗΡΩΕΣ'' ΤΟΥ : Επειδή πολλά ήταν τα αρνητικά που μπορούμε να αναφέρουμε για τον φετινό Αχιλλέα/Εθνικό, δεν θα το κάνουμε και θα σταθούμε και σε μερικά θετικά που δείχνουν το ήθος μερικών ποδοσφαιριστών του. Στις τελευταίες αγωνιστικές η ομάδα αγωνιζόταν με ελάχιστους ποδοσφαιριστές και συμπλήρωνε με το ζόρι 11άδα. Είχε δηλαδή τους ''δικούς της ήρωες'', με πρώτο και καλύτερο τον Στέφανο Τριανταφύλλου, που δεν την παράτησαν και έμειναν μέχρι το τέλος να αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια τους και για να μην αποσυρθεί η ομάδα από το πρωτάθλημα. Αυτοί οι ίδιοι που προτίμησαν να κατεβούν 9 στον τελευταίο αγώνα με τον Απόλλων Εγλυκάδας από το να σηκωθούν να φύγουν από το γήπεδο. Αυτοί ήταν οι ''μεγάλοι ήρωες και νικητές'' για τον Αχιλλέα/Εθνικό.


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ :
Θέση : 16ος (9 βαθμοί)
Συνολικά αποτελέσματα : 2 νίκες, 3 ισοπαλίες, 25 ήττες
Εντός έδρας αποτελέσματα : 2 νίκες, 3 ισοπαλίες, 10 ήττες
Εκτός έδρας αποτελέμστα : 0 νίκες, 0 ισοπαλίες, 15 ήττες
Τέρματα : 31-115 (20-59 εντός) (11-56 εκτός)
Δημοφιλέστερο σκόρ στους αγώνες του : 1-4 (4 φορές έφερε το συγκεκριμένο σκόρ στα φετινά του παιχνίδια)
Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του : 4-1 τον Ωλενιακό
Μεγαλύτερη σε έκταση ήττα : 0-8 από τον Απόλλων Εγλυκάδας 
Εύστοχα πέναλντυ : 6

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ : Ο Στέφανος Τριανταφύλλου ήταν ο άνθρωπος που πάλευε σχεδόν μόνος του στα περισσότερα παιχνίδια του Αχιλλέα/Εθνικού. Ένας ''τεράστιος'' ποδοσφαιριστής με θητεία σε Παναιγιάλειο και Ακράτα, ο οποίος σημείωσε συνολικά 11 τέρματα.
Στέφανος Τριανταφύλλου (φάση από τον αγώνα με την Νίκη Προαστείου)

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Δεν χρειάζεται το δικό μας συμπέρασμα για να καταλάβει κανείς ότι ο Αχιλλέας/Εθνικός ήταν μακράν η πιο αδύναμη ομάδα του πρωταθλήματος και δίκαια υποβιβάστηκε. Όσο άντεχε στα παιχνίδια του το πάλευε αλλά δεν μπορούσε με την πάροδο του χρόνου ενός αγώνα να συναγωνιστεί το υψηλότερο επίπεδο των υπολοίπων και φυσιολογικά γνώριζε συνεχώς ήττες και με πολλές συντριβές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: