Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΩΛΕΝΙΑΚΟΣ : ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Τελευταία ημέρα του ειδικού αφιερώματος στην Α' Κατηγορία, με τον Ωλενιακό να αποτελεί τον σημερινό μας προτελευταίο καλεσμένο.


Ο Ωλενιακός παρουσίασε ένα πρόσωπο ενετελώς αντίθετο από εκείνο που μας έδειξε την περίοδο 2010-2011, που έφτασε να διεκδικεί τον τίτλο του Πρωταθλητή και την άνοδο του στην Δ' Εθνική. Σε αυτό συντέλεσαν αρκετοί λόγοι. Η ομάδα το καλοκαίρι έμεινε διοικητικά ακυβέρνητη, σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές της αποχώρησαν και τέλικα μια συνεργασία με την Θύελλα Πατρών ήταν αυτή που κατέβασε την ομάδα του Μαζαρακίου στο πρωτάθλημα. Έτσι στον Ωλενιακό μετακόμισαν όσοι ποδοσφαιριστές της Θύελλας δεν ήταν στα πλάνα την 1ης ομάδας, όλοι τους νεαροί σε ηλικία, με τους έμπειρους Νάσο Κληρόπουλο και Τάκη Σπυρόπουλο να τους πλαισιώνουν. Προπονητής ανέλαβε ο Μπάμπης Σπανασωτηρόπουλος. Οι άνθρωποι της ομάδας γνώριζαν από την αρχή ότι δύσκολα η χρονιά θα σωνόταν αλλά τουλάχιστον θα ήθελαν τα νεαρά παιδιά που θα κατέβαζαν να αποκτήσουν εμπειρίες. Στο δέυτερο σκέλος πέτυχαν και με το παραπάνω, με κόστος όμως τον υποβιβασμό. 

ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ : Ξεκίνησε με νίκη το πρωτάθλημα απέναντι στον Αχιλλέα/Εθνικό και ξανακέρδισε την 27η αγωνιστική τον Φωστήρα !!

ΚΑΚΙΣΤΟ ΣΕΡΙ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ : Συμπλήρωσε το κάκιστο σερί αρνητικών αποτελεσμάτων των 26 αγώνων χωρίς νίκη, έχοντας 22 ήττες και 4 ισοπαλίες.

ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ : Ο Ωλενιακός δεν έβαζε γκόλ με τίποτα στο φετινό πρωτάθλημα και το τελειώσε με 21 συνολικά επιτευγμένα τέρματα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ :
Θέση : 15ος (10 βαθμοί)
Συνολικά αποτελέσματα : 2 νίκες, 4 ισοπαλίες, 24 ήττες
Εντός έδρας αποτελέσματα : 2 νίκες, 0 ισοπαλίες, 13 ήττες
Εκτός έδρας αποτελέμστα : 2 νίκες, 4 ισοπαλίες, 11 ήττες
Τέρματα : 21-87 (8-39 εντός) (13-48 εκτός)
Δημοφιλέστερο σκόρ στους αγώνες του : 0-2 και 1-3 (από 4 φορές έφερε το συγκεκριμένο σκόρ στα φετινά του παιχνίδια)
Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του : 3-1 τον Φωστήρα Οβρυάς
Μεγαλύτερη σε έκταση ήττα : 7-1 από την Νίκη Προαστείου
Εύστοχα πέναλντυ : 3

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ : Ο Λάμπρου με 5 τέρματα ήταν ο πρώτος σκόρερ της φετινής κάκιστης επίθετικής γραμμής του Ωλενιακού.


Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΤΥΧΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ : Ο έμπειρος τερματοφύλακας Νάσος Κληρόπουλος ήταν ο μεγάλος φετινός άτυχος της χρονιάς για τον Ωλενιακό. Στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής με τον Απόλλων Εγλυκάδας, το πόδι του Νάσου κόλλησε στον ''εξαιρετικό'' χλοοτάπητα του ''Α. Κάνιστρας'', με αποτέλεσμα να πάθει ρήξη χιαστών και να οδηγηθεί στο χειρουργείο, χάνοντας ολόκληρη την χρονιά.
Νάσος Κληρόπουλος (φώτο από τον άτυχο αγώνα απέναντι στον Απόλλων Εγλυκάδας)

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Ο Ωλενιακός εξ' αρχής έμοιαζε να μην έχει καμία τύχη στο πρωτάθλημα. Μια ομάδα με αρκετά νεαρούς ποδοσφαιριστές, χωρίς εμπειρία από την κατηγορία. Μετά και τον τραυματισμό του βασικού τους πορτιέρο, η παραμονή έμοιαζε σχεδόν απίθανη και το μόνο που έμενε ήταν η απόκτηση εμπειριών. Αυτό το κατάφερε και θα του φανεί χρήσιμο στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: