Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΑΣΤΡΑΠΗ ΨΑΡΟΦΑΙΟΥ : ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΟΛΩΝ

Συνέχεια στο αφιέρωμα των 16 φετινών μονομάχων του πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας που έφυγε, με την Αστραπή Ψαροφαίου να φιλοξενείτε σήμερα στην σελίδα μας.


Η Αστραπή Ψαροφαίου ήταν από τις ομάδες που ξεκίνησε με μεγάλες φιλοδοξίες στο πρωτάθλημα αλλά τελικά περιορίστηκε σε ''αδιάφορο'' ρόλο για αρκετές αγωνιστικές. Με την πρόσληψη το καλοκαίρι του ''αείμνηστου'' Γιάννη Γραββάνη που πριν λίγες μέρες έφυγε από κοντά μας, η ομάδα του Ψαροφαίου είχε αρκετά υψηλές βλέψεις στο φετινό πρωτάθλημα. Το ξεκίνημα της ήταν αρκετά καλό αλλά η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη για την ομάδα του Ψαροφαίου. Κάποιοι καλοί ποδοσφαιριστές της ομάδας όπως οι Χαρισιάδης και Καραμάνος,  σταμάτησαν από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Είναι και αυτός ένας λόγος της αγωνιστικής πτώσης της Αστραπής στο β' γύρο αφού δεν μπόρεσε να καλύψει ποτέ τα κενά αυτά στην επίθεση. Άλλαξε συνολικά 3 προπονητές την φετινή σεζόν, με τον Γιάννη Γραββάνη  να διαδέχονται κατά σειρά οι Βασίλης Μαρκάτος και Γιώργος Νικολακόπουλος. Τελικά, έχοντας μια σειρά άσχημων αποτελεσμάτων στην λήξη του πρωταθλήματος, τερμάτισε στην 9η θέση και σίγουρα διέψευσε τις προσδοκίες όλων των φίλων της.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΕΤΙΝΟ ΤΗΣ ''ΟΠΛΟ'' : Ο Δημήτρης Ρουντζαμάνης αποτέλεσε το μεγάλο φετινό όπλο. Πέτυχε σχεδόν τα μισά τέρματα της ομάδας του (συνολικά 18) και κατάφερε μόνος του να καλύψει τα κενά που άφησαν οι Χαρισιάδης και Καραμάνος.


ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ : Ήταν η ομάδα με τις λιγότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα. Συνολικά 3 φορές αναδείχθηκε ισόπαλη στους αγώνες της.


ΠΟΤΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : Η πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος αποτέλεσαν την καλύτερη περίοδο για την Αστραπή. Πιο συγκεκριμένα το διάστημα από την 1η αγωνιστική εώς και την 12η αγωνιστική στο οποίο είχε συνολικά 8 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες.


ΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ''ΚΟΙΛΙΑ'' : Το τέλος του πρωταθλήματος αποτέλεσε την κακή περίοδο της Αστραπής στο πρωτάθλημα. Τις τελευταίες 5 αγωνιστικές μέτρησε 4 ήττες και 1 ισοπαλία, κατρακυλόντας από την 5η θέση που βρισκόταν σταθερά, στην 9η της τελικής βαθμολογίας.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ :
Θέση : 9η (42 βαθμοί)
Συνολικά αποτελέσματα : 13 νίκες, 3 ισοπαλίες, 14 ήττες
Εντός έδρας αποτελέσματα : 7 νίκες, 1 ισοπαλία, 7 ήττες
Εκτός έδρας αποτελέμστα : 6 νίκες, 2 ισοπαλίες, 7 ήττες
Τέρματα : 39-45 (19-22 εντός) (20-23 εκτός)
Δημοφιλέστερο σκόρ στους αγώνες του : 1-0 (5 φορές έφερε το συγκεκριμένο σκόρ στα φετινά της παιχνίδια)
Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του : 3-0 τον Ωλενιακό
Μεγαλύτερη σε έκταση ήττα : 0-4 από τον Απόλλων Εγλυκάδας
Εύστοχα πέναλντυ : 3

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ : Ο Δημήτρης Ρουντζαμάνης ήταν το πρώτο ''βιολί'' στην επίθεση της Αστραπής. Ο έμπειρος επιθετικός πέτυχε συνολικά 18 τέρματα και έκανε άλλο ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς στην Α' Κατηγορία.


Δημήτρης Ρουντζαμάνης (φάση από το φιλικό με τον Απόλλων Εγλυκάδας)

ΤΟ ''ΠΛΗΓΜΑ'' : Η παραίτηση του Γιάννη Κολοβούρη από το Δ.Σ της Αστραπής μετά τον τελευταίο αγώνα με την Θύελλα Σκιαδά, αποτέλεσε το φετινό ''πλήγμα'' για την ομάδα του Ψαροφαίου. Ο Γιάννης έχει συνδέσει το όνομα του με την Αστραπή και είναι από τους παράγοντες που έχουν δώσει πολλά στο ερασιτεχνικό της Αχαίας. Αυτός ζει για την Αστραπή και αντίστοιχα το ερασιτεχνικό τον έχει ανάγκη. Ευχή μας να αλλάξει γρήγορα την απόφαση του. Παράγοντες σαν τον Γιάννη τους έχουμε ανάγκη.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Η Αστραπή ήταν μια ομάδα με πολύ καλό υλικό. Έχοντας ξεκινήσει με τον ''αείμνηστο'' και κορυφαίο προπονητή Γιάννη Γραββάνη, όλοι πιστέυαμε ότι θα ήταν στις ομάδες που θα διεκδικούσαν γιατί όχι και τίτλο. Τα προβλήματα φυγής ποδοσφαιριστών και οι αλλαγές προπονητών πιθανόν να αποσυντόνισαν την Αστραπή και αρκέστηκε τελικά να κλείσει με μια άνετη παραμονή την χρονιά. Ίσως να την αδικεί λίγο η βαθμολογική της θέση αφού ήταν σταθερά στην 5η θέση για πολλές αγωνιστικές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: