Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ : ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕ

Πανιώνιος/Αχιλλέας (Πρωταθλητής Α1 Κατηγορίας)

Ο Πανιώνιος/Αχιλλέας είναι ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 Κατηγορία. Μια ομάδα που απέδειξε περίτρανα ότι άξιζε αυτόν τον τίτλο και που ''φώναξε'' ότι τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την επιτυχία. Και το λέμε αυτό γιατί όλοι θυμόμαστε τις περσινές μεταγραφές της ομάδας που τελικά δεν πέτυχαν τον στόχο που είχε θέσει, σε αντίθεση με την φετινή ''οικογένεια'' της Αγυιάς, που χωρίς περιττά λόγια, σήκωσε πανηγυρικά το τρόπαιο και κέρδισε την άνοδο της στην Α' Κατηγορία.
Πολλά ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες για την επιβλητική νίκη του Πανιώνιου/Αχιλλέα μέσα στο Λιμνοχώρι που χάρισε την άνοδο και το πρωτάθλημα στην ομάδα της Αγυιάς. Εμείς θα συμπληρώσουμε ότι όσα ακούγονται είναι απλά ''τρίχες και δικαιολογίες''. Ο Πανιώνιος/Αχιλλέας απέδειξε στα ντέρμπυ με τους τρείς πρώτους ότι ήταν ο καλύτερος. Γιατί πολύ απλά δεν έχασε. Και δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι υπάρχει ομάδα που θα καθόταν να χάσει το πρωτάθλημα και την 1η θέση, ειδικά μέσα στην έδρα της και ας είχε εξασφαλίσει την άνοδο. Στο ποδόσφαιρο μπορούν να συμβούν τα πάντα και για αυτό είναι ο ''βασιλιάς'' των σπόρ. Αυτά ως παρένθεση και γνώμη μας και μόνο σε όσα ακούγονται.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα της Αγυιάς έδειξε μια τρομερή σταθερότητα σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος. Εκτός από λίγες αγωνιστικές στην μέση περίπου του πρωταθλήματος που έκανε μια σημαντική ''κοιλιά'', πραγματοποίησε μεγάλα σερί νικών και δεν έχασε ποτέ την επαφή της με την 1η θέση. Ας δούμε μερικά στατιστικά της : 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ :
Θέση : 1ος (78 βαθμοί)
Συνολικά αποτελέσματα : 25 νίκες, 3 ισοπαλίες, 6 ήττες
Εντός έδρας αποτελέσματα : 11 νίκες, 2 ισοπαλίες, 4 ήττες
Εκτός έδρας αποτελέσματα : 14 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες
Τέρματα : 85-46 (42-25 εντός) (43-21 εκτός)
Δημοφιλέστερο σκόρ στους αγώνες του : 2-1 (5 φορές έφερε το συγκεκριμένο σκόρ στα φετινά του παιχνίδια)
Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του : 6-1 τον Ίκαρο Λακκόπετρας
Εύστοχα πέναλντυ : 10

Τα παραπάνω στατιστικά δείχνουν ότι ο Πανιώνιος/Αχιλλέας είχε την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 85 τέρματα και ήταν η καλύτερη εκτός έδρας ομάδα σε συγκομιδή βαθμών αφού μάζεψε συνολικά 43 βαθμούς (11 παραπάνω από το Λιμνοχώρι που ήρθε δεύτερο στην συγκεκριμένη κατηγορία με 32 βαθμούς), έχοντας χάσει μακρία από το Ρίο μόνο 8 βαθμούς. Επίσης κατέχει το καλύτερο σερί νικών στο πρωτάθλημα με 12 συνεχόμενες νίκες.


ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ/ΑΧΙΛΛΕΑ : Σαχίνι 29, Μάργαρης 11, Μπακούρος 9, Μάγκος 6, Μανθόπουλος 5, Μπαρλής 5, Γκλαβάς 4, Βάρρας 3, Δημητρόπουλος 3, Καιμακάς 2, Ασιλιάν 1, Δέδος 1, Μουρδοκουτάς 1, Τσεκούρας 1.
Ανδρέας Σαχίνι (διακρίνεται στην φώτο με το Νο 10)


Ο ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ : Ο Πέτρος Λεβεντάκος ήταν ο ''πρωτομάστορας'' της επιτυχίας του Πανιώνιου/Αχιλλέα. Ο κ. Πλούμης εμπιστέυτηκε για 2η σερί χρονιά τον έμπειρο τεχνικό και δικαιώθηκε. Άλλη μια απόδειξη ότι το να αλλάζεις προπονητές σαν τα ''πουκάμισα'' είναι μια λάθος τακτική. Και ο προπονητής πρέπει να πάρει τον χρόνο του για να δείξει το έργο του. Και ο κ. Λεβεντάκος το έκανε.
Πέτρος Λεβεντάκος

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ : Αυτός που πρέπει να αισθάνεται πιο χαρούμενος από τον οποιονδήποτε δεν είναι άλλος από τον Πρόεδρο της ομάδας κ. Πλούμη. Από πέρσυ είχε βάλει σαν στόχο την άνοδο της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία και τελικά πήρε την χαρά που του άξιζε έστω και ένα χρόνο καθυστερημένα 
Ο πρόεδρος του Πανιώνιου/Αχιλλέα κ. Πλούμης


Δεν υπάρχουν σχόλια: