Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΑΠΣ ΖΑΒΛΑΝΙ : Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.....ΕΠΕΣΕ ??

4 ομάδες απέμειναν να φιλοξενηθούν στο ειδικό ''τιμητικό'' αφιέρωμα του www.apolloneglykadas.com στο φετινό πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας. Σήμερα σειρά παίρνει μια ''αυτοκρατορία'' του Αχαικού ποδοσφαίρου, το Ζαβλάνι που δυστυχώς περιμένει την σωτηρία όλων των ομάδων της Αχαίας στην Δ' Εθνική για να μην κατρακυλήσει μέσα σε 2 χρόνια από την Δ' Εθνική στην Α1 Κατηγορία.


Το Ζαβλάνι ήταν η ομάδα που μετά από πολλά συνεχόμενα χρόνια συμμετοχής στην Δ' Εθνική, επέστρεψε στα τοπικά πρωταθλήματα με την φιλοδοξία μια καλής πορείας για να ξεπεράσει αρχικά το ''σόκ'' του υποβιβασμού αλλά και γιατί όχι για κάτι παραπάνω. Με αρκετούς ποδοσφαιριστές να έχουν αποχωρήσει με τον υποβιβασμό της ομάδας, η ιστορική ομάδα του Ζαβλανίου θέλησε να στηριχθεί σε παιδιά που διψούσαν την καλή πορεία με την ομάδα. Προπονητής αυτής της προσπάθειας ηγήθηκε ο Χρήστος Ακαρέπης ο οποίος μετά από λίγες αγωνιστικές αντικαταστάθηκε από τον Πέτρο Χρηστίδη. Ούτε και αυτός τελείωσε την χρονιά με χρέη προπονητή και ποδοσφαιριστή να εκτελεί το ''μεγάλο αστέρι'' της ομάδας, ο Ανδρέας Ανδρούτσος. Τα πράγματα τελικά δεν ήρθαν όπως θα επιθυμούσαν οι διοικούντες αφού η ομάδα κατά μεγάλο ποσοστό θα αποχαιρετήσει την κατηγορία (η μοναδική ελπίδα να μην γίνει αυτό είναι να μην πέσει άλλη ομάδα πλην του Τριταιικού από την Δ' Εθνική). Το Ζαβλάνι δυστυχώς χάνει μέσα σε 2 χρόνια ισάριθμες κατηγορίες και αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλο πλήγμα για μια ομάδα που ήταν γαλουχημένη στην επιτυχία. Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο, καιροί πάνε, καιροί έρχονται και είναι σίγουρο ότι με σωστές κινήσεις το Ζαβλάνι θα επιστρέψει δυνατό εκεί που πραγματικά αξίζει να βρίσκεται.

Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΠΙΘΑΝΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΤΟΥ : Είναι συνήθες φαινόμενο μια ομάδα που υποβιβάζεται και δεν ανανεώνει το ρόστερ της αν όχι με καλύτερους ποδοσφαιριστές, έστω με ισάξιους, να περνάει δύσκολη χρονιά και να ''χαροπαλεύει'' με έναν δεύτερο υποβιβασμό. Είναι αλήθεια ότι το ρόστερ του Ζαβλανίου δεν ήταν το ίδιο με την ομάδα που αγωνιζόταν στην Δ' Εθνική αλλά και που είχε κατακτήσει για να μην ξεχνάμε το Κύπελλο Ερασιτεχνών του 2011. Όσο και να διψούσαν οι φιλότιμοι ποδοσφαιριστές του φετινού Ζαβλανίου, η φανέλα της ομάδας ήταν ''πολύ βαριά'' για να την αντέξουν. Έτσι, χωρίς να το καταλάβει, το Ζαβλάνι μπήκε στο γκρούπ των ομάδων που θα παλευαν για την παραμονή και έχασε το παιχνίδι στις λεπτομέρειες.


ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ : Είχε στην έδρα του τον ίδιο αριθμό αποτελεσμάτων. Συνολικά είχε 5 ήττες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες


ΠΟΤΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : Ξεκίνησε με 2 ήττες στο πρωτάθλημα αλλά έδειξε να ξυπνάει για 3 συνεχόμενες αγωνιστικές στις οποίες πέτυχε και δύο πολύ σπουδαίες νίκες (με Απόλλων Εγλυκάδας 3-1 εντός και Αχαιό Σαραβαλίου 2-3 εκτός). Εκείνη ήταν και η καλύτερη περίοδο του στο πρωτάθλημα


Ο ΑΓΩΝΑΣ ''ΚΛΕΙΔΙ'' ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙ : Το παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής απέναντι στην Θύελλα Σκιαδά στο Σταυροδρόμι, αποτέλεσε τον αγώνα που θα μπορούσε να γυρίσει το ''κλίμα'' για το Ζαβλάνι και να του δώσει την σωτηρία. Οι ''κόκκινοι'' ηττήθηκαν με 3-1 και έδωσαν την ευκαιρία στην Θύελλα να μπει στο κόλπο της παραμονής και στο τέλος να είναι αυτή που θα σωθεί.


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ :
Θέση : 13ο (34 βαθμοί)
Συνολικά αποτελέσματα : 9 νίκες, 7 ισοπαλίες, 14 ήττες
Εντός έδρας αποτελέσματα : 5 νίκες, 5 ισοπαλίες, 5 ήττες
Εκτός έδρας αποτελέμστα : 4 νίκες, 2 ισοπαλίες, 9 ήττες
Τέρματα : 48-56 (24-23 εντός) (24-33 εκτός)
Δημοφιλέστερο σκόρ στους αγώνες του : 1-1, 1-3 και 2-2 (από 3 φορές έφερε το συγκεκριμένο σκόρ στα φετινά του παιχνίδια)
Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του : 0-4 τον Ωλενιακό
Μεγαλύτερη σε έκταση ήττα : 6-1 από την Αναγέννηση
Εύστοχα πέναλντυ : 4

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ : Με την φανέλα του Ζαβλανίου αγωνίστηκε φέτος ένας ''τεράστιος'' ποδοσφαιριστής. Ο λόγος για τον Ανδρέα Ανδρούτσο που σημείωσε συνολικά 15 τέρματα και προσπάθησε να αποφύγει το ''μοιραίο'' για την ομάδα του. Τελικά αποδείχτηκε ότι τα τέρματα του δεν ήταν ικανά να σώσουν την ομάδα του από τον υποβιβασμό.

Ανδρέας Ανδρούτσος (φάση από τον αγώνα με τον Αίαντα Πατρών)

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Το Ζαβλάνι παρουσίασε ένα αξιόμαχο σύνολο, τουλάχιστον σε όσα παιχνίδια είχαμε εμείς την ευκαιρία να το παρακολουθήσουμε. Θα μπορούσε στις λεπτομέρειες να έχει σώσει την χρονιά αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Πλήρωσε αυτό που προαναφέραμε παραπάνω. Ομάδες τόσο μεγάλου βεληνεκούς θα πρέπει να έχουν στόχο τον πρωταθλητισμό για να αποφύγουν περιπέτειες. Το Ζαβλάνι έζησε μια τέτοια περιπέτεια φέτος που την πλήρωσε κιόλας !

Δεν υπάρχουν σχόλια: