Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΑΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ : ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΑΣΧΗΜΗ ΧΡΟΝΙΑ

Συνέχεια στο καθημερινό μας αφιέρωμα στις 16 ομάδες που απολάυσαμε στο φετινό πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας. Φιλοξενούμενος σήμερα στην σελίδα μας είναι ο Αίας Πατρών που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολόγησε το καλό υλικό που διέθετε και που πραγματοποίησε άσχημη χρονιά.


Η πορεία του Αίαντα στο φετινό πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας μπορεί να χαρακτηριστεί άσχημη. Και το λέμε αυτό γιατί διέθετε αρκετά καλό υλικό και φυσιολογικά δεν έπρεπε να τερματίσει σε μια τόσο χαμηλή βαθμολογική θέση. Και την ώρα που γράφουμε αυτήν την στήλη δεν είναι και σίγουρος ότι δεν θα αποφύγει τον υποβιβασμό (είναι δύσκολο να γίνει αλλά υπάρχουν πιθανότητες) αφού περιμένει να μην υποβιβαστεί 3η ομάδα της Αχαίας από την Δ' Εθνική. Βρέθηκε τις τελευταίες αγωνιστικές σε πολύ ασχημη θέση και αν δεν πραγματοποιούσε 4 σημαντικές νίκες στα τελευταία 6 παιχνίδια, πιθανότατα να είχε αποχαιρετήσει την κατηγορία. Εκεί φυσικά μίλησε η ''κλάση'' ορισμένων ποδοσφαιριστών του οι οποίοι στα δύσκολα πήραν την ομάδα στις πλάτες τους και πιθανότατα την διατηρούν στην κατηγορία. Στα μέσα της χρονιάς ο Αίαντας αναγκάστηκε να αλλάξει και προπονητή. Λίγες αγωνιστικές πριν την συμπλήρωση του α' γύρου, ο Νίκος Παπαλάμπρου πήρε την θέση του Γιώργου Τουντόπουλου. Ούτε όμως και αυτός κατάφερε να τελιώσει το πρωτάθλημα αφού 3 αγωνιστικές πριν το φινάλε χρέη υπηρεσιακών προπονητών ανέλαβαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, Κ. Φλωράτος και Γ. Κωνσταντινίδης. Η φετινή χρονιά αποτελεί μια κακή εμπειρία για την ομάδα της Ανθούπολης που θέλει να την ξεχάσει γρήγορα.


ΤΟ ''ΟΠΛΟ'' ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ : Το ''όπλο'' του Αίαντα στα κρίσιμα παιχνίδια ήταν η κλάση ορισμένων ποδοσφαιριστών του που έχουν ''φάει με το κουτάλι'' τα ερασιτεχνικά γήπεδα και ήταν αυτοί που σήκωσαν το βάρος στα δύσκολα. Οι Κώστας και Παναγιώτης Φλωράτος, Λαμπρόπουλος, Σπανός, Κατσαίτης και Μπαλής ήταν αυτοί που άλλαξαν την εικόνα των ''μπλέ'' στα τελευταία παιχνίδια και έδωσαν τους πολύτιμους βαθμούς σωτηρίας. 


ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ : Από την 12η αγωνιστική και έπειτα, ο Αίας δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει βαθμολογικά την 10η θέση στο πρωτάθλημα. Ουσιαστικά δηλαδή ''χαροπάλευε'' σε όλο το πρωτάθλημα με τον υποβιβασμό αφού δεν γνώριζε και πόσες ομάδες δεν θα τα κατάφερναν από την Δ' Εθνική.


ΠΟΤΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : Οι τελευταίες 6 αγωνιστικές ήταν σωτήριες για την ομάδα της Ανθούπολης. Πέτυχε 4 νίκες σε 6 παιχνίδια και κατάφερε να φτάσει τους 37 βαθμούς που εκτός σοβαρού απροόπτου θα του δώσουν την παραμονή.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ''ΚΛΕΙΔΙ'' ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ : Η εκτός έδρας νίκη του επί του Δαβουρλή, στον αγώνα της 28ης αγωνιστικής, αποτέλεσε το ''ματς'' κλειδί για την σωτηρία του.


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ :
Θέση : 12ος (37 βαθμοί)
Συνολικά αποτελέσματα : 11 νίκες, 4 ισοπαλίες, 15 ήττες
Εντός έδρας αποτελέσματα : 7 νίκες, 0 ισοπαλίες, 8 ήττες
Εκτός έδρας αποτελέμστα : 4 νίκες, 4 ισοπαλίες, 7 ήττες
Τέρματα : 46-60 (26-28 εντός) (20-32 εκτός)
Δημοφιλέστερο σκόρ στους αγώνες του : 1-2, 2-1 και 2-2 (από 3 φορές έφερε το συγκεκριμένο σκόρ στα φετινά του παιχνίδια)
Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του : 4-0 τον Απόλλων Εγλυκάδας
Μεγαλύτερη σε έκταση ήττα : 0-5 από την Αναγέννηση και 5-0 από τον Εθνικό Σαγείκων
Εύστοχα πέναλντυ : 6

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ : Ο Σπύρος Λαμπρόπουλος ήταν με διαφορά ο πρώτος σκόρερ του Αίαντα στο πρωτάθλημα αλλά και από τους πρώτους σε ολόκληρη την κατηγορία. Σημείωσε 21 τέρματα και χάρισε με αυτά πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του. Από τους καλύτερους επιθετικούς στην κατηγορία.
Σπύρος Λαμπρόπουλος (φάση από τον αγώνα με το Ζαβλάνι)

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Το υλικό που διέθετε ο Αίας δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την βαθμολογική θέση που τερμάτισε στο πρωτάθλημα. Μια ομάδα με πολύ καλούς αλλά περισσότερο πολύ έμπειρους ποδοσφαιριστές που θα έπρεπε να είχε κάνει καλύτερη πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: