Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ 18ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Α' ΕΠΣΑ

Το άρθρο πάρθηκε από την συνεργαζόμενη σελίδα ''''Taliban News''

Πέρασε και το 18ο κομμάτι του παζλ της Α ΕΠΣΑ κατηγορίας και όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και σήμερα, θα σας παραθέσουμε τους πρωταγωνιστές, αλλά και τα κυριότερα σημεία της εν λόγω «στροφής».
MVP της 18ης αγωνιστικής: Μπάμπης Κοκόλης (Αναγέννηση Πατρών): Ο 23χρονος δεξιός χαφ της Αναγέννησης Πατρών έκανε τα πάντα στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Εγλυκάδας. Αφενός σκόραρε στο 91’ και πραγματοποίησε το 2-1 υπέρ των γηπεδούχων και αφετέρου «σέρβιρε» τα άλλα 2 τέρματα, που πέτυχαν οι Σαχπατζίδης και Σπανός. Ο μέσος της ομάδας του Λαδόπουλου δείχνει να βρίσκει πατήματα σε κομβική καμπή του πρωταθλήματος και ο Φίλιππος Σχοινάς τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.
Τα στοιχεία της 18ης:
27 γκολ (3.3 ανά ματς)
1 άσσος/ 2 ισοπαλίες/ 5 «2πλά»
3 αποβολές
3 πέναλτι
Η «βόμβα»: Ακράτα-Ωλενιακός 1-1
Παραλειπόμενα-Στατιστικά:
1 3η φορά φέτος, που πραγματοποιούνται 5 «2πλά» σε 8 αναμετρήσεις (έχει συμβεί στην 3η και στην 10η αγων.).
2 Ο Γραμματικόπουλος σφύριξε το ΑΟ Πάτραι-Ατρόμητος Π. και έφτασε τις 18 διαιτησίες.
3 Ο Απόλλωνας Εγλυκάδας «γεύτηκε» το πικρό ποτήρι της αποτυχίας για 3η φορά στην Α ΕΠΣΑ. Την 8η αγωνιστική ο Γεράνιος (Δαβουρλής Κ92) με φάουλ από το σπίτι του είχε ισοφαρίσει σε 2-2 στο 93’, ενώ στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, η ομάδα του Άρη Πλέγα είχε ηττηθεί με 3-1 από τον ΑΟ Πάτραι, με τέρματα που δέχθηκε στο 84’ και στο 92’.
4 Εξελίξεις είχαμε στην Θύελλα Σκιαδά, έπειτα από την απρόσμενη ήττα με τον Φωστήρα στο Σταυροδρόμι. Ο Χρήστος Μπαρδάκης παραιτήθηκε από τον προεδρικό θώκο, επικαλούμενος τις τραγικές διαιτησίες προς το πρόσωπο της ομάδας, ενώ παραιτήθηκε και ο τεχνικός Κώστας Αθανασόπουλος. Βέβαια, παρότι ακούστηκαν κάποιες φήμες περί αποχώρησης, η Θύελλα θα συνεχίσει κανονικά στο πρωτάθλημα.
5 Ο Αχιλλέας/Εθνικός δέχθηκε 7 γκολ από τον Δαβουρλή, αλλά το έχει ξαναπάθει την 10η αγωνιστική, όταν ο Αχαιός Σαραβαλίου είχε «φιλοδωρήσει» με 7 τέρματα τους Αιγιώτες (7-0).
6 Ο Φωστήρας κατέβαλλε την νίκη επί της Θύελλας Σκιαδά μέσα στο Σταυροδρόμι και θυμήθηκε τα «2πλά», από την 10η αγωνιστική, όταν είχε περάσει από την έδρα του Αχιλλέα με 3-0.
7 Ο Θύμιος Λιόσης της Αστραπής ευστόχησε σε 2 πέναλτι στην αναμέτρηση με τον Εθνικό Σαγείκων (1η φορά που συμβαίνει τέτοιο γεγονός φέτος).
8 Φωτόπουλος (Εθνικός Σαγ.) και Γιάνναρης (Ζαβλάνι) πραγματοποίησαν ντεμπούτο με τις νέες τους ομάδες, αγωνίστηκαν σε όλο το ματς και μάλιστα ήσαν εξαιρετικοί.
9 2η φορά φέτος, που σκόραρε ο Ανωγιάτης για την Ακράτα, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν να νικήσουν (2-2 στην 2η αγωνιστική με Απόλλων Εγλ.)
10 Ο Αχαιός Σαρ. αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 με το Ζαβλάνι και απέσπασε την 5η του ισοπαλία σε 9 εκτός έδρας δοκιμασίες.
11 Δαβουρλής, Εθνικός Σαγείκων, Νίκη Προαστείου και Αναγέννηση Πατρών «ζευγάρωσαν» τις επιτυχίες τους κόντρα σε Αχιλλέα, Αστραπή, Αίαντα και Απόλλωνα Εγλυκάδας.
12 Ο Κώστας Τσιπιανίτης ηττήθηκε για 1η φορά στον πάγκο του ΑΟ Πάτραι, από την ημέρα που προσελήφθη (15η αγωνιστική ανέλαβε).
13 Από την άλλη, ο Κώστας Κραβαριώτης σημείωσε την παρθενική του επιτυχία με τον Φωστήρα, καθότι δεν τα είχε καταφέρει από την 12η αγωνιστική, που ανέλαβε την ομάδα της Οβρυάς.
14 Ο Ατρόμητος Πατρών πλήρωσε τον ΑΟ Πάτραι με το ίδιο νόμισμα, αφού επιβλήθηκε στο Ντα Λουζ με 2-1. Στον 1ο γύρο είχε επικρατήσει στα Ζαρουχλέικα, η ομάδα του Φίλιππου Σχοινά (τότε) με 1-0.
15 Ο Νίκος Πατρώνης το… έχει με αντίπαλο δέος τον Αίαντα Πατρών. Στον 1ο γύρο είχε επιβληθεί με 3-0 και με προπονητή του Αίαντα τον Τουντόπουλο, ενώ το Σάββατο επικράτησε και ως φιλοξενούμενος και με τον Παπαλάμπρου στον αντίπαλο πάγκο.

Συντάκτης: Γιάννης Γεωργακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: