Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ...ΑΛΛΑ ΧΑΜΕΝΟΣ


0-2
(15' Φραντζής, 94' Αλεξόπουλος)
Διαιτητής : Μπόρτζαρης

Ο Αχαιός ήταν ο νικητής στο παιχνίδι που έγινε στο ''Α. Κάνιστρας'', απέναντι στον Απόλλων Εγλυκάδας. Οι γηπεδούχοι γνώρισαν την 2η ήττα τους μέσα στο συγκεκριμένο γήπεδο, αλλά το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αντικατοπτρίζει και την πραγματικότητα, με τους Εγλυκαδιώτες να είναι καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά η ομάδα του Σαραβαλίου να παίρνει μια ''επαγγελματική'' και συνάμα σημαντική νίκη για την συνέχεια.
Ο Απόλλων έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο σχεδόν σε όλον τον αγώνα. Πλήρωσε τις λίγες αμυντικές του αδράνειες, την αποτελεσματικότητα του Αχαιού που με 3-4 ευκαιρίες σε όλο τον αγώνα, πέτυχε δύο γκόλ και την απειρία του σε σχέση με τους φιλοξενούμενους.
Ξεκίνησε αρκετά καλά στον αγώνα, με τον Φωτακόπουλο σε εκτέλεση φάουλ στο 10' να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα, αφού ο Μπαρδάκης έδιωξε έξοχα σε κόρνερ. Στο 15' και μετά από λάθος εκτέλεση κόρνερ του Απόλλωνα, ο Αχαιός βγήκε στην κόντρα με τον Σπαθή, ο οποίος σέρβιρε έτοιμο γκόλ στον Φραντζή που δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκόρ για τον Αχαιό. Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν από το απρόσμενο με την ροή του αγώνα τέρμα του Αχαιού και προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Μπαρδάκη. Στο 30' έχουμε τεράστια ευκαιρία σε κεφαλιά του Ραμόπουλου, με τον Μπάλα ακριβώς πάνω στην γραμμή να διώχνει με το κεφάλι. Νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 35΄με τον Χριστόπουλο να στέλνει την μπάλα άουτ. Στο 44' η τύχη γύρισε για μια ακόμη φορά την πλάτη στους Εγλυκαδιώτες, αφού και πάλι ο Παναγιώτης Χριστόπουλος με σούτ έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπαρδάκη, χάνοντας την ευκαιρία να στείλει ισόπαλη την ομάδα του στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Στο β' μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε.  Ο Απόλλων συνέχισε να αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο και προσπαθούσε να φτάσει στο γκόλ. Στο 55' έχουμε μια καλή στιγμή σε σούτ του Παναγόπουλου, ενώ στο 65' γίνεται μια φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται έντονα στον κ. Μπόρτζαρη και στον βοηθό του για πέναλντι. Πιο συγκεκριμένα, ο Σουγλέρης βρήκε με κάθετη πάσα τον Ραμόπουλο, ο οποίος γύρισε όμορφα προς το τέρμα με τους αμυντικούς του Αχαιού να τον ανατρέπουν. Ο κ. Μπόρτζαρης υπέδειξε φάουλ ακριβώς πάνω στην γραμμή με τους γηπεδούχους να φωνάζουν για παράβαση εντός της μεγάλης περιοχής. Μάλιστα κατευθύνθηκαν και προς τον επόπτη και έντονα του έλεγαν γιατί δεν υπέδειξε την παράβαση, βοηθώντας τον κ. Μπόρτζαρη. Τελικά η απόφαση του διαιτητή δεν άλλαξε και απλά περιμένουμε να δούμε σε κάποια πλάνα από τις κάμερες που υπήρχαν στο γήπεδο, αν οι Εγλυκαδιώτες έχουν δίκιο ή αν ο κ. Μπόρτζαρης σωστά υπέδειξε φάουλ. Στην εκτέλεση του, ο Σουγλέρης έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπαρδάκη. Στο 80' έχουμε νέα καλή ευκαιρία με τον Ραμόπουλο να πιάνει την κεφαλιά και τον Μπαρδάκη και πάλι να είναι στο σωστό σημείο και να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα, δείχνοντας γιατί συγκαταλέγεται στα ανερχόμενα ταλέντα της περιοχής μας στην θέση του τερματοφύλακα. Μια καλή ευκαιρία είχε και ο Αχαιός με τον Αλεξόπουλο στο 88', που πέρασε όμορφα από δεξιά, αλλά το πλασέ του κοντραρίστηκε από τους αμυντικούς του Απόλλωνα. 
Ο Απόλλων πίεσε, έτρεξε, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο χωρίς να προσπαθήσει να καταστρέψει το παιχνίδι του καλύτερου αντίπαλου του, αλλά τελικά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει ποτέ. Μάλιστα σε μια νέα κόντρα στο 94', δέχτηκε και δεύτερο τέρμα με όμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ του Αλεξόπουλου, με τον Μπόρτζαρη να σφυρίζει απευθείας και την λήξη του αγώνα.
Ο Αχαιός πήρε μια ''επαγγελματική'' νίκη και απέδειξε πως μια ομάδα μπορεί να κερδίζει και χωρίς να είναι καλύτερη σε έναν συγκεκριμένο αγώνα. Ήξερε τι ήθελε όταν έπαιρνε την μπάλα και αυτό του δίνει την ταυτότητα της πολύ καλής ομάδας που είναι στο πρωτάθλημα. Με αυτήν την νίκη συνεχίζει να κυνηγάει τον Εθνικό Σαγείκων, ελπίζοντας να κόψει αυτός πρώτος το νήμα.
Ο Απόλλων προσπάθησε πολύ αλλά από μόνο του αυτό δεν ήταν αρκετό. Δεν είχε την τύχη με το μέρος του αφού όταν παίζεις με μια καλύτερη ομάδα, την χρειάζεσαι. 


ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Βανάκας (80' Σίψας), Κατεργάρης, Γιαννόπουλος, Παπαστεργίου, Ανδριακόπουλος (75' Κ. Αβραμόπουλος), Παναγόπουλος, Φωτακόπουλος, Χριστόπουλος, Σουγλέρης, Ραμόπουλος
ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ : Μπαρδάκης, Διαμαντόπουλος, Α. Σωτηρόπουλος, Παναγόπουλος, Παπουτσής, Μπάλας, Κασπίρης (74' Α. Σωτηρόπουλος), Αντωνόπουλος (46' Μαρίδης), Φραντζής (86' Γκρεκός), Αλεξόπουλος, Σπαθής


ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 
*** Πρώτη επίσημη συμμετοχή με τα χρώματα του Απόλλωνα για τον Δημήτρη Σύψα, που πέρασε αλλαγή στο 80' και αγωνίστηκε με επιτυχία ώς δεξιός μπάκ.
*** Πάρα πολύ κόσμο είχε το γήπεδο με φίλους και από τις δύο ομάδες.
*** Έντονες οι διαμαρτυρίες για την φάση του 65' από τους ανθρώπους του Απόλλωνα. Απομένει να την δούμε από κάποια πλάνα για να βγάλουμε οριστικό συμπέρασμα.
*** Ο Βαλάντης Σπυρόπουλος επέστρεψε στην ώς δεύτερος τερματοφύλακας και θα αναπληρώσει το κενό της φυγής του Παναγιώτη Παπανδρεόπουλου. Μάλιστα σήμερα ήταν κανονικά στην 18άδα της ομάδας.
*** ''Κύριοι'' οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων μεταξύ τους.  Δύο ομάδες που διαθέτουν αρκετά καλά παιδία στην σύνθεση τους που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.
*** Αντίθετα με τα παραπάνω, υπήρξαν οι μεμονωμένοι φίλαθλοι που έρχονται στο γήπεδο για να κοροιδέψουν μια ενέργεια ενός αντίπαλου ποδοσφαιριστή και να ειρωνευτούν μια ομάδα που προσπαθεί και παίζει ποδόσφαιρο, χωρίς σκοπιμότητες και καταστροφικές τακτικές.  Κύριοι, καλύτερα καθήστε σπίτια σας. Το ποδόσφαιρο που θέλουμε και ονειρευόμαστε, δεν σας χρειάζεται....
*** Ο Μάνος Μπουσές ήταν με την κάμερα του στο γήπεδο. Αναμένουμε τα στιγμιότυπα του παιχνιδιού.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ 20ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 20ης αγωνιστικής, ο Εθνικός Σαγείκων δεν σταμάτησε ούτε στο Σταυροδρόμι, αφού πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Θύελλας Σκιαδά. Η Ακράτα κέρδισε σχετικά εύκολα τον Δαβουρλή Κ92 και συνεχίζει την πολύ καλή πορεία της στο πρωτάθλημα, ενώ σημαντικό διπλό πήρε η Αστραπή μέσα στο Ντα Λούζ επί του ΑΟ Πάτραι. Η Αναγέννηση κέρδισε στο ντέρμπυ των Ζαρουχλείκων τον Ατρόμητο, ενώ Φωστήρας και Νίκη αναδείχθησαν ισόπαλοι 2-2 στο γήπεδο της Οβρυάς. Τέλος, σημαντικές νίκες πήραν Ζαβλάνι και Αίας Πατρών απέναντι σε Ωλενιακό και Αχιλλέα/Εθνικό αντίστοιχα. Αναλυτικά είχαμε :

0-1
 (43' Μπαρδούσης)
Αποβολή 88' Παναγιωτόπουλος
 Διαιτητής : Κωνσταντάκης

ΘΥΕΛΛΑ ΣΚΙΑΔΑ : Δημόπουλος, Η.Νταφογιάννης, Γ.Νταφογιάννης, Γ.Μπαρδάκης, Λ.Νταφογιάννης, Γραμματσούλιας, Χ.Νταφογιάννης, Μπαλής (7' λ.τ. Χ.Μπαρδάκης) Κουλογιάννης, Παναγιωτόπουλος, Σωτηρόπουλος ( 70’ Μαραχώρης), Θεοδωρακόπουλος.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ : Κανελλόπουλος, Ιωάννου Ν., Πυρρης, Μπράτης, Τσολόπουλος, Αβράμης, Μπαρδούσης, Μπατέλος (82' λ.τ. Καραχάλιος), Παναγόπουλος (60' Τζίφας), Φωτόπουλος (88' Κατσίνας), Αθανασόπουλος
 

3-1
(18' πεν., 60'  Ανωγιάτης, 40' Κατσαρέλιας / 83' Αποστολόπουλος)
 Διαιτητής : Γραμματικόπουλος

ΑΟ ΑΚΡΑΤΑ : Βασιλακόπουλος, Κ. Χοτζαλάρι, Τσούρας, Καραπαναγιώτης, Διαμαντόπουλος, Μεντής, Ζαφειρόπουλος ( 66' Μαντάς), Λυμπερόπουλος ( 55' Παράνομος), Ν. Χοτζαλάρι, Κατσαρέλιας, Ανωγιάτης ( 80' Ταρανάς)
ΔΑΒΟΥΡΛΗΣ Κ92: Κοκοτσής, Λαζαρίδης, Ραμαντάνης ( 64' Μπακλέσης), Τούσης, Κούντας, Τρίγκας, Μακρυνιώτης, Θοδωρής, Νικολαίδης ( 77' Κούστας), Κουλούρης, Μπαλαφούτης ( 60' Αποστολόπουλος)
 

0-1
(71' Ασλανίδης)
 Διαιτητής : Καμζόλας

ΑΟ ΠΑΤΡΑΙ : Γεωργακόπουλος, Μακρόπουλος (30' Μπαλής), Φραγκουλάκης (61' Βαγιώτης), Μπερτσιάς Νεκ., Βαγγελάτος, Βρόντος, Μητρόπουλος (69' Κοκκίνης), Τσίφας, Μπαμπίλης, Μπερτσιάς Νικ., Παπαγεωργίου
ΑΣΤΡΑΠΗ : Κολλαΐτης, Χασάπης, Γελάσιος, Κουρμπανάς, Λιόσης, Μηλάτος, Γιαννόπουλος, Σταθόπουλος, Κωνστάντιος (84' Γραμματικόπουλος), Ασλανίδης, Κοτικιάν (65' Κορωνάκης)
 

2-2
(83', 90' Νούνεφ / 9' Οικονομόπουλος, 70' Σαμπανεί)
 Διαιτητής : Μακρυπόδης

ΦΩΣΤΗΡΑΣ : Τούφας, Κωστής, Ανδρικόπουλος, Πανούσης, Βερβέρογλου, Τζίρτης (22΄ λ.τ. Χαρίτος), Αθανασόπουλος, Νούνεφ, Δεπόυντης ( 75’ Ζαχαράτος), Αλία ( 64’ Κωνσταντίνου), Γαλάνης
ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ : Χρανιώτης, Πολύδωρος ( 70’ Μπίτσι),Παρασκευάς, Λάιος, Μικές, Αγγελόπουλος, Λήλας (80'Δερβίσης) , Οικονομόπουλος, Καρβούνης, Μπουχάγιερ (46' Κουργιαλής), Σαμπανέι
 

2-1
(65' πεν. Τσάλτας, 77' Λαμπρόπουλος / 27' Μπουρλάκης)
 Διαιτητής : Α. Γκοτσόπουλος

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ : Τσιαουντέλιο, Σκιαδάς, Λάβδας, Σπανός, Αδαμόπουλος, Σαχπατζίδης (53′ Παπαδοπουλος), Χριστόπουλος, Σταυρόπουλος, Κοκόλης (75′ Κολλιόπουλος), Τσάλτας, Λαμπρόπουλος (86′ Τζελέπης)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ : Β.Αντωνόπουλος, Σπηλιόπουλος (66′ Νικόλας), Α.Κόκκας, Ζήσης, Τεμπονέρας, Κολοβούρης, Παπαδόπουλος, Θ.Μουταφίδης (86′ Σιούντρης), Μπουρλάκης, Σωτηρίου, Γ.Κόκκας (77′ λ.τ. Γ.Αντωνόπουλος).
 

2-0
 (33' Φωτόπουλος, 50' Ανδρούτσος) 
Διαιτητής : Καργάκος

ΑΠΣ ΖΑΒΛΑΝΙ : Γιάνναρης, Κανελλόπουλος, Σεϊντής, Σπίρο, Θ.Τσαμτσούρης, Κουτούλας, Ιωάννου, Κοσπέτας ( 46’ Ανδρούτσος), Ανδρικόπουλος ( 46’ Ράπτης), Φωτόπουλος, Γ.Τσαμτσούρης
ΩΛΕΝΙΑΚΟΣ : Καραλής, Αργυρόπουλος ( 71’ Λαζανάς), Γαρταγάνης, Παναγόπουλος, Σπυρόπουλος, Γεωργόπουλος, Νικολακόπουλος ( 66’ Δημόπουλος), Γκίνετς, Ηλιόπουλος ( 83’ Πανίτσας), Λάμπρου, Παναγιωτόπουλος
 

3-0
(50' πεν, 75' Λαμπρόπουλος, 52' Π. Φλωράτος)
Αποβολή : 82' Χόρτης
 Διαιτητής : Ζαρκαδάς

ΑΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ : Βανδώρος, Πανταζάτος, Αλεξανδρόπουλος, Κακούρης, Σπυρόπουλος, Φωκάς, Π.Φλωράτος (73' Αποστόλου), Κ.Φλωράτος (46' Κωνσταντινόπουλος), Κατσαΐτης, Μπαλής (46' Χόρτης), Λαμπρόπουλος
ΑΧΙΛΛΕΑΣ/ΕΘΝΙΚΟΣ : Ιορδανίδης, Χριστοδουλόπουλος, Λαλαής, Τριανταφυλλόπουλος, Φάκος (60 Μακρυγιάννης) , Παπαδιονυσίου, Τριανταφύλλου, Παρίσης, Σκόνδρας, Αυλωνίτης, Σωτηρόπουλος.

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Γεωργακόπουλο και τον Νίκο Κολώνη για την παραχώρηση των συνθέσεων από τις δικές τους ιστοσελίδες Taliban News  και Όποιον πάρει η μπάλα


Το άρθρο είναι αποκλειστική προσφορά

Δεν υπάρχουν σχόλια: