Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΑΚΛΩΝΗΤΟΣ Ο ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΣ


Αμπελόκηποι-Πατρέας 1-2 (Φωτ. Επιμέλεια : Δ. Σαρρής)

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Παναχαικός επί της ομάδας των Ψηλαλωνίων με 3-0, σε μια επιβλητική εμφάνιση της ομάδας του Μπάμπη Παπαγιάννη. Η ποιότητα του Κώστα Κλεισούρα έλαμψε στο παιχνίδι και ο Παναχαικός δείχνει ικανός να διεκδικήσει ακόμα και την άνοδο στην Α1 Κατηγορία.
Στον α' όμιλο, Βουπράσιο και Δόξα Νιφορείκων έμειναν στο 0-0 στο μεγάλο ντέρμπυ της αγωνιστικής
Στον β' όμιλο, ξεχώρισα όπως είπαμε η μεγάλη νίκη του Παναχαικού αλλά και οι νίκες του Ατρόμητου και του Ρωμανού επί Αετού Ρίου και ΠΑΟΚ αντίστοιχα
Στον γ΄όμιλο είχαμε την άνετη νίκη του Απόλλων Συνοικισμού με 5-0, το σπουδαίο διπλό του Πατρέα επί των Αμπελοκήπων με 2-1 αλλά και την φοβερή ανατροπή της ΑΕΚ Πατρών επί των Καλαβρύτων, με την ομάδα των Συνόρων να χάνει μέχρι το 75 με 0-1 και να γυρίζει το παιχνίδι
Αναλυτικά και στους 3 ομίλους είχαμε :

(α' όμιλος)
Νίκη Λουσικών-Ροίτικα 1-2
Καμίνια-Λέων Αλισσού 4-0
Ακάδημος-Αστέρας Μιντιλ. 2-1
Μετόχι-Άρλα 3-1
Βουπράσιο-Δόξα Νιφορείκων 0-0
Κρίνος-Δόξα Χαλανδρίτσας 1-1
Απόλλων Βίδοβας-Πρωτέας 1-2

(β' όμιλος)
Δρέπανο-Άνω Καστρίτσι 2-2
Βούντενη-ΑΟ Θέας 0-1
Πυρσός-ΑΠΟ Αρόης 2-2
Πήγασος-Παμπατραικός 5-1
Ρωμανός-ΠΑΟΚ Πατρών 5-1
Ψηλαλώνια-Παναχαικός 0-3
Αετός Ρίου-Ατρόμητος Ζαρ. 0-2 

(γ' όμιλος)
ΑΕΚ-Καλάβρυτα 2-1
Απόλλων Συνοικισμού-Κεραυνός Σελ. 5-0
Αμπελόκηποι-Πατρέας 1-2
Αστέρας Τέμενης-Φλόγα Ροδιάς 0-1
Αχαικός-ΑΕ Αιγίου 2-1
Θύελλα Αιγείρας-Δίας 1-0
Πολύτεκνος-Μελίσσια 1-3 

Ανεβάστε την ανάλύση και στα δύο βίντεο σε 720p για εικόνα High Definition

Ρεπορτάζ : Αμπελόκηποι-Πατρέας 1-2 (του Δ. Σαρρή)

Σε τροχιά τίτλου παρέμεινε ο Πατρέας, ο οποίος έκαμψε την αντίσταση των Αμπελοκήπων με 2-1 στο γήπεδο του Ρίου, μετά από ένα συγκλονιστικό ματς με «χιτσκοκικό» φινάλε. Η ομάδα του Γιώργου Ξένου πήρε την μπουκιά μέσα από το στόμα των γηπεδούχων, με γκολ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ είχε ισοφαρίσει στο 87΄!  
Οι Αμπελόκηποι, που υποχρεώθηκαν σε αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 9΄ (θλάση ο Τιμπιλής), κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 12΄ μετά από φάση διαρκείας. Ο γκολκίπερ του Πατρέα Μπράτης εξουδετέρωσε αρχικά τα κοντινά σουτ των Λάζου-Μιχελή και ο επερχόμενος Καββαδάς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0), σημειώνοντας το παρθενικό του γκολ με την φανέλα των Αμπελοκήπων. Αρχικά ο βοηθός Τσουγκράνης ακύρωσε το γκολ ως οφ-σάιντ (λανθασμένα), όμως ο διαιτητής πήρε την φάση πάνω του και το κατακύρωσε.
Ο Πατρέας ανέβασε στροφές στην συνέχεια, πίεσε ασφυκτικά τους γηπεδούχους και είχε δοκάρι σε απευθείας φάουλ του Π. Ανδρεόπουλου στο 26΄, κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο 27΄ (απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κατσιαφλιάκας), και διαγώνιο σουτ του Θεοδωρόπουλου (μόλις άουτ) στο 35΄.
Στο ίδιο μοτίβο και το β’ μέρος, όπου την παράσταση «έκλεψε» ο 39χρονος πορτιέρο των Αμπελοκήπων, Γιώργος Κατσιαφλιάκας, ο οποίος πραγματοποίησε εκπληκτικές αποκρούσεις σε προσπάθειες των Κ. Ανδρεόπουλου 53΄, Χαρίση 74΄ και 91΄. Ευκαιρίες, σε αντεπιθέσεις, να «κλειδώσουν» το ματς είχαν και οι Αμπελόκηποι με τους Ζαφειρόπουλο 54΄ και Οικονόμου στο 60΄.
Οι προσπάθειες των παικτών του Πατρέα καρποφόρησαν στο 87΄, όταν ο Γιαννάκης νίκησε τον Κατσιαφλιάκα, σημειώνοντας το 1-1 με εκπληκτικό διαγώνιο σουτ στο «παραθυράκι», ενώ στο 95΄ ο Πατρέας έφερε «τούμπα» το ματς (1-2) με έξυπνη γυριστή κεφαλιά του Χαρίση μετά από σέντρα του Νιάρου. Λίγο νωρίτερα, στο 91΄ ο σκόρερ είχε σουτ στο κάθετο δοκάρι.
Διαιτήτευσε ο Αντ. Γκοτσόπουλος (Τσουγκράνης – Ντάβλα).      
 
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Κατσιαφλιάκας, Πήττας, Μπάτραλης, Καρέλας, Χρ. Λαγκαδινός, Τιμπιλής (9΄ λ.τ. Οικονόμου), Λάζος, Κουνάδης, Μιχελής, Ζαφειρόπουλος (86΄ Σέρρος), Καββαδάς.
ΠΑΤΡΕΑΣ: Μπράτης, Νιάρος, Αμουργής, Συριόπουλος, Π. Ανδρεόπουλος, Α. Ανδρεόπουλος (71΄ Χαρίσης), Μπάρκουλας, Θεοδωρόπουλος, Γαλάνης (57΄ Μακρυπόδης), Γιαννάκης, Κ. Ανδρεόπουλος.

Το άρθρο είναι αποκλειστική προσφορά

Δεν υπάρχουν σχόλια: